Avausvoitto jäi saamatta – keskiviikon loppu toistui

 

KTP:n eväät eivät riittäneet kotiavauksessa loppuun asti ja Karhu avasi kautensa voitolla.

 

Ottelun alkuminuutit mentiin tunnustelevasti. KTP pelasi aika lailla samalla kaavalla kuin Vilpasta vastaan toisella puoliskolla eli Simmsille haettiin palloa korin lähettyville ja sieltä nosto tai ulos kaarelle. Karhut luottivat lähinnä nopeisiin hyökkäyksiin, juoksivat kenttää ja puskivat palloa korin alta. Neljännen peliminuutin kohdalla ottelu oli 8-8. Hetkeä myöhemmin vasta Suomeen saapunut Thomas vei kolmosellaan KTP:n 11-8 johtoon, mutta Karhun Sarcevic vastasi toisessa päässä. Aivan jakson loppusekunneilla Thomas kerkesi vielä saada heiton aikaiseksi ja jakso päättyi KTP:lle 23-18.

Horton 3p, Aalto 2p, Herrala 3p, Pounds 3p, Edwin 3p, Thomas 7p, Simms 2p.

 

Toinen jakso alkoi KTP:n otteissa. Kolmannen peliminuutin kohdalla Horton upotti kolmosen ja hetkeä myöhemmin Simms nosti KTP:n etumatkan tilanteeseen 31-24. KTP:n hallinta päättyi tähän. Karhun Edwin lisäsi joukkueelleen aluksi kolme pistettä, sen jälkeen riisti pallon ja nosti vielä kakkosen pussiin. Vain hetkessä ero oli kurotti kiinni ja kohta Karhun Joonas Lehtoranta vei vierailijat johtoon, 31-32. KTP hävisi harmittavan paljon levypalloja, mutta onnistui enemmän kaukoheitoissa. Jakson lopulla KTP sai puolustuksen kautta pienehkön hurmoksen päälle ja hyökkäyksetkin lopetettiin koriin. Puoliajaksi kirjattiin 43-40.

Horton 10p, Aalto 4p, Herrala 5p, Barnes 3p, Pounds 3p, Edwin 5p, Thomas 7p, Simms 6p.

 

Kolmannen jakson alussa Thomas onnistui peräkkäisissä hyökkäyksissä kolmosessa ja kasvatti KTP:n eron lukemiin 51-45. Karhun Whitfield otti isoa roolia ja piti joukkueensa iholla. Jakson puolivälissä ottelu oli tasan, 54-54. Thomas ja Horton pääsivät pelirytmiin ja heitot alkoivat upota. Thomas tehtaili pisteitä ja onnistui pariin otteeseen riistossa ja Horton teki jakson loppupuolella oikeastaan aivan kaikkea. KTP:n peli näytti nyt rullaavan kummassakin päässä, mutta lopussa jälleen Karhun Edwin onnistui kuromaan yksilösuorituksillaan eroa kiinni. Päätösjaksolle lähdettiin tilanteesta 68-64.

Horton 15p, Aalto 6p, Herrala 5p, Pounds 3p, Barnes 6p, Edwin 5p, Thomas 19p, Simms 9p.

 

Päätösjakson alussa Karhu oli jo hiipiä ohi, kunnes Pounds täräytti kolmosen pohjaan ja ero säilyi KTP:llä, 73-68. KTP:n peli-ilme muuttui kuitenkin koko ajan yhä varovaisemmaksi ja tekeminen näytti osin haluttomalta. Hieman ennen jakson puoliväliä Karhun Juho Lehtoranta hiljensi kasvattajaseuransa fanit, kun korisukkaan sujahti kolmonen ja Karhu oli siirtynyt 80-81 johtoon. Puolitoista minuuttia ennen päätösvihellystä Karhu johti ottelua 90-93. KTP ei ratkaisun hetkillä saanut heittoa uppoamaan ja joutui rikkomaan. Karhu oli 90-98 johdossa, mutta tällä kertaa KTP:n Edwin kaunisteli lukemia ja ottelu päättyi luvuin 93-98. 

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Kenneth Simms ja Karhun Flenard Whitfield.

 

- Minua ei harmita tappio, vaan tapa, millä se tuli. Olen pettynyt itseeni, että se tapa oli tuollainen, ja olen pettynyt pelaajiin, ettei näytetty tippaakaan sitä sydäntä. Salossa taistelimme, mutta nyt Kauhajoki tulee tänne ja tekee 98 pistettä... Ja hyökkäyspeli oli täysin roskaa. Pallo sisään Kennylle (Simms) oli ainut asia mikä toimi. Tilastoista voisi lukea, että ainakin jenkit pelasi hyvin, mutta olen niin eri mieltä. Tuo tilasto on kuin satukirja, päävalmentaja Ailus kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP-Basket

Horton 17p/8lev/5s/1r/1blk

Aalto 6p/3lev

Herrala 7p/2lev/2s

Pounds 8p

Barnes 8p/6lev/1s

Latimer 1p/2lev/1s

Edwin 8p/3lev/1s/1r

Thomas 21p/2lev/3s/2r/1blk

Simms 17p/9lev/5s/3blk

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 64%, 3p 35% ja vaparit 79%.

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit