BC NOKIALLAKIN YHÄ PALJON PELISSÄ

KUVA: KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen toivoo, että esimerkiksi Juho Lehtoranta (oikealla) ottaisi roolia Nokialla, kun Donte Thomas on poissa pelistä. Kotkan ottelussa marraskuussa Lehtoranta on jättänyt jälkeensä BC:n Niko Mattilan; vasemmalla Kevin Langford.

KTP:LLA KOTIETU OMISSA KÄSISSÄ

KTP-Basketia viedään Korisliigan runkosarjassa viho viimeisen kerran vieraisiin lauantaina, kun joukkue matkustaa Nokian palloiluhallille kohdatakseen siellä BC Nokian. Maanantaina sitten vielä Uudenkaupungin Korihait tulee kylään Steveco Areenalle, minkä jälkeen sarjapisteet ynnätään ja katsotaan, kuka pelaa ketäkin vastaan pitkänäperjantaina (19.4.) käynnistyvissä puolivälierissä.

Jäljellä olevat kaksi runkosarjan ottelua ovat elintärkeitä niin KTP:lle kuin BC Nokialle. Kotkalaisille play offsien kotikenttäetu on yhä omissa käsissä. Vastaavasti Nokia on kahdeksan sakissa, jos se pystyy pitämään Lapuan Kobrat takanaan.

KTP on nyt runkosarjan neljäntenä, ja sen paikan kotkalaiset myös säilyttävät, vaikka Joensuun Kataja päätyisi tasapisteisiin. KTP ja Kataja ovat varmuudella puolivälierien taistelupari, ja nyt on epäselvää enää se, kumman kotikentällä ensi perjantaina aloitetaan.

BC Nokialla ja Kobrilla on pudotuspeliviivan kahta puolta molemmilla 30 pistettä. Nokialaisten on toistaiseksi vielä helpompi hengittää, sillä heillä on kaksi peliä jäljellä (KTP kotona ja Seagulls vieraissa), kun taas lapualaiset pelaavat enää Kaarinan Ura Basketia vastaan kotisalissa.

Kauden aiemmissa kohtaamisissa KTP päihitti BC Nokian kaksi kertaa Kotkassa (marraskuussa 88-68 ja helmikuussa 94-89). Viimeisin yhteenotto neljä viikkoa sitten Nokialla oli kotkalaisittain järkyttävä. Vierailija johti kamppailua kolmen neljänneksen jälkeen vielä 16 pisteellä (71-55), mutta sitten isännät myllyttivät viimeisen kympin 34-7 ja korjasivat potin.

KTP:n päävalmentajalla Tomi Kamisella on edellisen pelin viime hetket yhä tuoreessa muistissa ja hän tietää, mitä nyt on tehtävä toisin.

- Viimeksi hyvä vireemme kesti kolme jaksoa, mutta lauantaina meidän pitää puristaa täydet 40 minuuttia. Tehtävä ei ole helppo, sillä Nokia pelaa meidän lailla suurin panoksin, ja molemmilla on kova hinku sarjapisteisiin.

Nokian kingi tuossa edellisessä pelissä oli roteva serbi Dragan Labovic (31 vuotta/207 senttiä/115 kiloa), joka on lähes kulttimaineessa 34.000 asukkaan pirkanmaalaistaajamassa. Nokialla häntä nimitelläänkin ihan oikeasti “kuninkaaksi”. “Labo” tehoili edellisen ottelun viimeiseen erään kaikki 14 pistettään, otti kuusi levypalloa ja aiheutti kotkalaisille kuusi virhettä.

Labovicin rinnalla BC:n ulkomaalaisosaston muodostavat edellisellä kerralla 26 pistettä nakellut Armin Cane (26/188), Juan Davis jr. (22/203) ja Sean O´Mara (23/208) – kuitenkin niin, että Nokian ilmoittamassa kokoonpanossa Davisin ja O´Maran nimen perässä on GTD 50 -merkintä (so. pelaa 50-prosenttisella todennäköisyydellä).

Suurella kohulla tammikuun lopussa Suomeen rantautunut nuori ja lupaava Jalek Felton (20/191) on tulonsa jälkeen pelannut Nokian 16 ottelusta vain seitsemän. Osaan poissaoloista on ollut syynä loukkaantuminen, mutta koripallopiireissä liikkuu myös tieto siitä, ettei Feltonista sittenkään ollut enempään kuin Nokian luotettavimman ulkomaalaiskvartetin tuuraajaksi.

KTP lähtee matkaan kolmella amerikkalaisella. He ovat Tyrell Nelson, Kevin Langford ja Jalen Jackson. Donte Thomas on tämän viikonvaihteen Yhdysvalloissa tekemässä surutyötä isoäidin kuoltua. Jackson poti flunssaa vielä alkuviikosta, mutta on taas terveenä rivissä.

- Donten poissaollessa kaikkien muiden on otettava enemmän vastuuta. Thomasin kanssa vähän saman paikan pelaaja on Lehtorannan Juho, ja asetan toiveita, että Juho voisi taas onnistua niin kuin on tehnyt viime peleissä, toteaa Tomi Kaminen.

BC Nokian päävalmentaja Tero Vasell ei peittele lauantain pelin merkitystä joukkueelleen.

- Pudotuspelipaikastahan tässä taistellaan. Täytyy vain toivoa, että kaikki ovat terveenä. Meillä kun ollut noita loukkaantumishuolia.

BC Nokian kokoonpano: Armin Cane, Aleksi Kantonen, Juan Davis jr. (GTD 50), Teemu Sulonen, Antti Ahonen, Niko Mattila, Hugo Boman, Dragan Labovic, Aapeli Alanen, Sean O´Mara (GTD 50).

KTP: Jalen Jackson, Juho Lehtoranta, Jari Vekkilä, Michael Pounds, Markus Rautasalo, Antto Nikkarinen, Kevin Langford, Janne Lehtoranta, Tyrell Nelson, Joonas Lehtoranta.

Sarjatilanne: Salon Vilpas 64 pistettä/39 ottelua (max. 40), Kauhajoen Karhu Basket 54/38, Tampereen Pyrintö 48/40, KTP-Basket 44/38, Joensuun Kataja Basket 44/38, Kouvolan Kouvot 38/39, Helsinki Seagulls 36/38, BC Nokia 30/38, Lapuan Kobrat 30/39, Uudenkaupungin Korihait 18/39, Kaarinan Ura Basket 18/38. Tasapisteissä Pyrintö sijoittuu niin KTP:n kuin Katajankin edelle. Kataja pelaa vielä Ura Basketia vastaan vieraissa ja kohtaa Karhu Basketin kotona.

Korisliigaa:

BC Nokia – KTP-Basket Nokian palloiluhallissa lauantaina 13.4.2019 kello 17.00

KTP-Basket – Uudenkaupungin Korihait Steveco Areenalla maanantaina 15.4.2019 kello 18.30

HUOM! KTP – Korihait -peli on siirtynyt maanantaille (alun perin 16.4.) Peli-Karhujen ja Lappeenrannan Catzin kolmannen SM-finaalin tieltä.

HUOM HUOM! KTP:n ensimmäinen ja toinen puolivälieräottelu – kotona tai vieraissa – pitkänäperjantaina 19.4. ja toisena pääsiäispäivänä maanantaina 22.4. pelataan kello 17.00 alkaen.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit