Blunttilla jalkavamma – tilalle Jermont Horton

 

Jahsha Blunttia ei vammansa takia nähdä alkavalla kaudella Korisliiga-kentillä, mutta miehen korvaajaksi KTP-paitaan saapuu kokenut 34-vuotias yhdysvaltalainen Jermont Horton.

 

198-senttinen laituri pelasi viime kaudella kaksitoista ottelua luxemburgilaisessa Basket Eschin joukkueessa tehtaillen 21.6 pistettä, 8.7 levypalloa ja 1.2 syöttöä.
Heittoprosentit: FG 43.3%, 3p 29.4% ja vaparit 83.9%.

 

Horton on pelannut aikaisemminkin Korisliigassa. Kaudella 2014-15 Kauhajoen Karhun riveissä miehen tehot olivat 14.7 pistettä, 5.3 levypalloa ja 1.4 syöttöä.
Sen kauden heittoprosentit: 2p 47.3%, 3p 35.3% ja vaparit 75.9%.

 

Hortonin oli tarkoitus aloittaa kausi Saksan Bundesliigassa Mitteldeutscher BC Weissenfelsin joukkueessa, muttei lopulta mahtunut kokoonpanoon. Horton on Suomen ja Luxemburgin lisäksi pelannut Ranskassa, Kosovossa, Kuwaitissa, Romaniassa, Ruotsissa ja Turkissa.

 

Horton nähdään kentällä mahdollisesti jo keskiviikkona (13.9.) harjoitusottelussa Seagullsia vastaan. Myös Deon Edwin on saapunut Suomeen.
Yhdysvaltalaislaituri / heittävä takamies Jahsha Bluntt jättää seuran ja lennätetään kotiin, eikä miehen tulevasta seurasta ole toistaiseksi tietoa. 

 

 

Tervetuloa Kotkaan Jermont!
Jermont, welcome to Kotka!

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: kymensanomat.fi

Yhteistyökumppanit