Ennakko: Kataja-KTP

Kuva: Juho Lehtoranta palaa KTP-Basketin kokoonpanoon Joensuussa. Nuorempi veli Janne on sen sijaan poissa Kataja-pelistä.

JOENSUUN MATKALLE HYVIÄ EVÄITÄ

KTP-Basket köröttelee Korisliigassa Kataja-Basketin vieraaksi Joensuuhun sunnuntaina. Matkaevääksi joukkue ottaa perinteisiä Subwayn patonkeja sekä positiivisia asioita edellisestä Vilpas-pelistä. Salossa homma toimi paljon karmeaa Pyrintö-kotiottelua paremmin, vaikka tappio tulikin.

- Puolustimme hyvin, jenkit nostivat selkeästi tasoaan, ja teimme Vilppaan olon vaikeaksi. Viimeisen neljänneksen kurittomuus vain vei meiltä mahdollisuuden pelata voitosta. Mikäli peli-ilmeemme on samaa tasolla kuin keskiviikkona Salossa, pystymme varmasti härnäämään vahvaa kotijoukkuetta Joensuussa, uskoo KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen.

Katajankin viimeisin liigavastustaja on Vilpas. Joensuulaiset johtivat viikontakaista kamppailua kolmen neljänneksen jälkeen kotihallissaan 10 pisteellä, mutta vierailija voitti viimeisen kympin 31-14 ja lopulta koko ottelun 94-87.

- Meillä oli Vilpas-peli hallussamme 30 minuuttia, mutta se ei riittänyt voittoon. KTP:ta vastaan tavoitteena on pitää pakka kasassa täydet 40 minuuttia, toteaa Joensuun päävalmentaja Juha Sten.

Pyhän yhteenotto on KTP:lle seitsemäs sarjapeli mutta Katajalle vasta neljäs. Syy epätasaiseen ottelumäärään on mm. siinä, että Joensuu pelaa liigan rinnalla kansainvälistä FIBA Europe Cupia.

Jännittävien karsintakamppailujen jälkeen joukkue on nyt pelannut kolme lohko-ottelua ja voittanut niistä kaksi. Viimeisin voitoista irtosi keskiviikkona, kun Kataja kaatoi kotonaan ukrainalaisen BC Dnipron.

Kovat kansainväliset kamppailut kasvattavat varmasti yksittäisiä pelaajia ja koko joukkuetta, mutta niillä on myös varjopuolensa. Kotkalaisia vastaan isännät joutuvat ilman alkukauden tehomiestään Rahlir Hollis-Jeffersonia (27 vuotta/198 senttiä) ja joukkueen tornia, KTP:n paidastakin tuttua Samuli Vanttajaa (27/210). Molemmilla on eurokentiltä peruja olevia vammoja, jotka pitävät kaksikon poissa kentiltä epämääräisen ajan.

Niin ikään Tommi Huolila (25/198) on edelleen toipilas, ja hänen pelaamisensa on epävarmaa.

Tomi Kaminen ei laske mitään sen varaan, että Katajalta puuttuu miehiä rosterista.

- Joensuulla on niin hyvä joukkue, että sieltä löytyy mitat täyttäviä pelaajia jokaiselle paikalle kaksinkin kappalein. Tärkeintä meille on saada oma peli kuosiinsa, painottaa Kaminen.

KTP:n kokoonpanosta puuttuu edelleen yksi Lehtoranta, kuitenkin niin että Janne on nyt alaraajavamman takia sivussa, mutta ruotuun palaa Juho, jonka harjoituksissa saama tälli on voitettu kanta. Toisaalla kuin Joensuussa ovat myös joukkueen helsinkiläisjuniorit, jotka pelaavat samaan aikaan divaria Munkkiniemen Kisapoikien riveissä.

Korisliigaa:

Kataja Basket – KTP-Basket Joensuun LähiTapiola Areenalla sunnuntaina 4.11.2018 kello 17.00

KTP-Basket – Helsinki Seagulls Karhuvuoren Steveco Areenalla tiistaina 6.11.2018 kello 18.30

KTP-Basket – Kauhajoen Karhu Basket Karhuvuoren Steveco Areenalla perjantaina 9.11.2018 kello 18.30

Teksti: MATTI JÄRVINEN Kuva: MIKKO MÄKELÄ

Yhteistyökumppanit