ENNAKKO: Kouvot - KTP

KUVA: Kouvot heitti kolmen jenkin periaatteensa roskapönttöön jo kahden sarjaottelun jälkeen. Etualalla sarja-avauksessa Steveco Areenalla 23 pistettä upottanut Elbert Matthews.

KTP palaa tositoimiin Mansikka-aholla

Ensimmäinen kierros sarjasta pelattu ja pelit jatkuvat taas. KTP, joka on sarjassa sijalla 6, kohtaa keskiviikkona 5.12 vierasottelussa, sarjassa viidentenä olevan Kouvot Kouvolasta.

Kauden avausottelussa KTP kukisti Kouvot neljällä pisteellä (82-78) ja otti näinollen ensimmäisen kiinnityksen kymenlaakson herruuteen. Silloin vastassa oli erittäin siipirikkoinen Kouvot ja keskiviikkona onkin odotettavissa täysin erilainen kohtaaminen.
 
”Paluu tositoimiin pitkän tauon jälkeen. Kauden toinen Kymenlaakson derby ja ensimmäinen aina hankalassa Mansikka-ahon hornankattilassa. Kouvot on täysin eri joukkue kuin kauden avausottelussa, joten meidän pitää päästä nopeasti rytmiin tauon jälkeen”, pohtii KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen.

Kouvot, joka saapui kauden avausotteluun Kotkaan, vain kahden jenkin voimin, sekä ilman loukkaantuneita Tuomas Hirvosta ja David Gonzalvezia, on nyt selkeästi vahvempi joukkue. Sekä Hirvonen, että Gonzalvez ovat nyt pelikuntoisia ja tämän lisäksi Kouvot vahvisti joukkuettaan vielä hankkimalla sentteri Brian Asburyn. Kun joukkueesta löytyy heidän lisäksi kotkalaiset Severi Kaukiainen ja Vili Nyman, ikinuori Ville Kaunisto, sekä jenkkivahvistukset Elbert Matthews ja Jeremy Morgan, niin ilmaiseksi ei KTP tule voittoa saamaan. Mutta myös Kouvojen leirissä tiedostetaan KTP:n potentiaali.

”KTP on sarjan nukkuva jättiläinen. Kookas joukkue, joka palasten loksahtaessa kohdilleen pystyy pelaamaan kärkisijoista. Meidän tauko meni levätessä, vammoja parannellessa ja Suomen rajoja puolustaessa. Jos ajatellaan, että pelaamista pitäisi kehittää taukojen aikana, niin meidän tilanteessa se ei ainakaan onnistu. Uskon, että tulee energinen matsi ja ottelun vie joukkue, joka pääsee paremmin ottelutempoon sisään heti ottelun alusta.” kommentoi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Seuraa heitä

Michael Pounds:  Parantanut otteitaan jatkuvasti ja varsinkin hyökkäyspäässä on ainoita KTP:n pelaajia joka pystyy voittamaan oman miehensä 1vs1 tilanteessa ja tämän lisäksi pystyy myös heittämään kauempaa. Oli sarjaottelussa Nokiaa vastaan, sekä Cupin ottelussa LaBa:a vastaan erittäin hyvä ja samanlaisia otteita tarvitaan kapteenilta jatkossakin.

Tyrell Nelson:  Huilasi Cupin ottelun, joten nyt pitäisi ainakin pelihaluja pitkän huilin jälkeen olla. Vastaan asettuu erittäin kova kaksikko, Kaunisto/Asbury. Onnistui Nokiaa vastaan, etenkin puolustupäässä, erittäin hyvin joten voisi olettaa, että Kaminen alkaa hiljalleen saada Nelsonin samalle sivulle muiden kanssa, myös puolustuksen suhteen.

Antto Nikkarinen:  Nilkka muljahti ikävästi Cupin matsissa, mutta suuremmalta loukkaantumiselta vältyttiin. Nokia pelissä nähtiin Nikkarista parhaimmillaan. Omassa pistesarakkeessa se ei näy, mutta jatkuvasti hyviä valintoja, loistavaa pelinjohtamista, 7 syöttöä ja vain 1 menetys. Juuri tälläistä peliä KTP Nikkariselta kaipaa. Nyt toki pääsee vielä pelaamaan entiseen monivuotiseen kotisaliinsa, joten ehkä intoutuu tutussa salissa upottamaan myös heittoja.

Brian Asbury:  Viime kaudella Pyrinnössä kovilla tehoilla (19,1p/8,4l) pelannut Asbury (201cm/100kg) on tällä kaudella ollut Kouvojen paras pistemies (18,4p/6,7l). Sentteriksi hyvin liikkuva ja hyvin kenttää juokseva Asbury sopii Kouvojen joukkueeseen täydellisesti. Vahva korinaluspelaaja joka luo tilaa hyvin tilaa muille ja on hyvä rollaamaan korille palloscreen tilanteissa. Erittäin kova korintekijä ja Nelsonilla, Langfordilla, sekä kokoonpanoon paluun tekevällä Julius Rajalalla on täysi työ pitää Asbury kurissa 

Tuomas Hirvonen:  Kärsinyt koko kesän loukkaantumisista ja joutui huilaamaan muutaman ottelun kauden alussa. Lähestyy kokoajan huippukuntoa ja pelisilmä sekä pallonkäsittelytaidot yhdistettynä räjähtävään lähtönopeuteen, ovat koko sarjan parhaimmistoa. 9,3p/5,2s tehot tällä kaudella kirjauttanut Hirvonen on erittäin keskeisessä asemassa Kouvojen hyökkäyspelin suhteen. KTP saa olla tarkkana Hirvoselle tehtävien palloscreenien kanssa, erittäin hyvä löytämään vapaan miehen niiden jälkeen tai ajamaan itse. Suurin ongelma Hirvosella on, että hän ei ole mikään erittäin hyvä heittäjä, joka tekee puolustamisesta Hirvosta vastaan hieman helpompaa. Jos Hirvosella ei suju peli, niin penkiltä löytyy myös hyvä vaihtoehto kotkalaisen Severi Kaukiaisen muodossa.

Key Matchups

Hirvonen – Nikkarinen

Kaksi samantyylistä pointtia vastakkain. Molemmat näkevät kentän hyvin ja löytävät vapaat miehet. Kumpa johtaa oman joukkueensa peliä huomenna paremmin? Erittäin isossa roolissa ottelun voiton kannalta on tämän matchupin voitto. Kummalla on illan jälkeen enemmän syöttöjä ja vähemmän menetyksiä? 

Asbury – Nelson

Nelson saa taas vastaansa erittäin kovan korinaluspelaajan. Nokiaa vastaan pysäytti Sean O´Maran täysin ja O´Maraa voidaan varmasti pitää ehkäpä sarjan kovimpana sentterinä. Pystyykö pysäyttämään myös Asburyn? Vastaavasti löytyykö Asburylta eväät Nelsonin pysäyttämiseen? Nelsonin otteet ovat ailahdelleet paljon, kun taas Asbury on ollut lähes joka ottelussa vakuuttava. Nuoruuden into vastaan kokemus, kumpa vie voiton?

Matthews – Thomas

Matthews oli ensimmäisessä ottelussa Kotkassa, paha pideltävä (silloin 23p) KTP:n puolustukselle. Thomas taasen ei loistanut vielä silloin (8p), mutta on parantanut jatkuvasti otteitaan ja on ollut kauden alkupuoliskolla KTP:n paras jenkki. Matthewsilla tulee olemaan täysi työ pitää atleettinen Thomas pois korinteosta ja vastaavasti toisessa päässä löytää keinot ohittaa Thomas. Molemmat pelaajat tekevät pääsääntöisesti pisteensä ajoista tai leikkauksista, mutta osaavat myös heittää. Pystyykö Thomas jatkamaan hyviä otteitaan? Käykö Matthewsin käsi yhtä kuumana, kuin se kävi Kotkassa?

Key Points

Ottelutempo

Molemmat valmentajat painottivat kommenteissaan energisyyttä ja sitä miten oma joukkue pystyy pääsemään pidemmän tauon jäljiltä ottelutempoon sisään. Molemmat valmentajat vannovat nopean pelitavan nimeen ja haluavat juosta kenttää. Tulemme siis varmasti näkemään energisen ottelun ja nähtäväksi jää onko jompikumpi joukkueista vielä lomatunnelmissa

Penkiltä tulevat pelaajat

Nyt tulemme varmasti näkemään laajaa peluutusta molemmilta joukkueilta, koska molempien joukkueiden pelityyliin kuuluu kovan tempon pitäminen. Isoon rooliin nousee siis penkiltä tulevien pelaajien panos. Pelin taso ei saa tippua, vaikka pelaaja vaihtuu ja intensiteetin täytyy pysyä korkealla. Tämä voi olla ottelussa, jopa ratkaiseva tekijä.

Pelisuunnitelma

Kaminen on myöntänyt, että varsinkin alkukaudesta KTP:lla on ollut joissakin otteluissa vaikeuksia noudattaa pelisuunnitelmaa tai pelaajilla on ollut ongelmia sen muistamisessa. Nokiaa vastaan nähtiin, mitä tapahtuu, kun kaikki sitä noudattavat. Kouvot on kärsinyt loukkaantumisista ja joukkue ei ole ollut kokonaan kasassa montaakan kuukautta. Seagullsia vastaan sekä Lehtonen ja Kaukiainen kehuivat kuinka joukkueen pelisuunnitelma toimi ja sitä kautta oli helppoa pelata (74-88, voitto). Kumpi joukkueista pystyy toteuttamaan pelisuunnitelmaa paremmin ja pysyy siinä? 

Toinen osa kymenlaakson herruudesta, mielenkiintoinen ottelu varmasti luvassa katsojille huomenna Kouvolassa. Kouvot – KTP keskiviikkona 05.12.2018  18.30 Mansikka-ahon liikuntahallilla.

TEKSTI: Niko Ikävalko KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit