ENNAKKO: KTP-Kouvot

Kouvot vastassa kolmannen kerran

KTP-Basket saa perjantaina 11.1 vieraita Kouvolasta, kun Kouvot saapuu Kotkaan. KTP on voittanut molemmat tämän kauden kohtaamiset ja sillä on vankka ote kymenlaakson herruudesta. KTP sai harjoitella hyökkäyskuvioitaan tiistain cup-ottelussa Koiviston Kipinää vastaan (138-90), jossa juniorit saivat arvokasta peliaikaa, sekä onnistumisia ja itseluottamusta. Nyt vastus kovenee huomattavasti ja Kouvot saapuu Kotkaan parhaalla miehistöllään.

KTP:lle lisähaastetta otteluun tuo neljännen ulkomaalaisvahvistuksen puuttuminen, kun Matt Williams Jr. poistui joukkueesta, eikä uutta miestä ole vielä hankittu tilalle. Myös Juho Lehtoranta kärsii edelleen alaraajavammasta ja puuttuu vielä kokoonpanosta. Juniorit tulevat varmasti saamaan enemmän vastuuta ja onkin mielenkiintoista nähdä vastataanko huutoon samalla tavalla, kun tiistaina. Eikä pidä myöskään unohtaa ikinuorta Jari ”Air” Vekkilää, joka nakutti 37 pistettä tiistaina.

”Hyvävireinen Kouvot saapuu Kotkaan ja tiedossa on varmasti kiihkeä peli. Vastustajan pistetehtailu jakaantuu ihailtavan tasaisesti ja siksi heidän puolustamisensa onkin haastavaa. Kokoonpanomme on hieman elänyt viime päivien aikana loukkaantumisten, ”perhesyiden”, yms. johdosta, mutta onneksi joukkueemme neljä A-junioria ovat osoittaneet olevansa luottamuksen arvoisia kauden aikana.” - Tomi Kaminen, KTP:n päävalmentaja.

Kouvot saapuu Kotkaan, allaan suurinumeroinen tappio (72-106) Salon Vilppaalle keskiviikkona. Vilpasta vastaan suuria ongelmia tuotti varsinkin oman pään levypallopelaaminen ja KTP:ta vastaan sama ei voi jatkua, varsinkin, kun KTP lukeutuu sarjan parhaisiin levypallo joukkueisiin (3 paras). Loukkaantumishuolia joukkueessa ei tällä hetkellä ole ja Kouvot pääseekin otteluun parhaalla miehistöllään. 

” Fyysinen KTP-Basket on meille yksi hankalimmista vastustajista sarjassa. Kaminen on tehnyt johtavien pelaajien kanssa hurjan työn nostaakseen joukkueen pelaamaan Top 4 -tasolle. Meillä alla heikohko peli (tällä hetkellä) ylivertaista  vastustajaa vastaan ja tarvitsemme selkeää tason nostoa pelikovuudessa sekä levypallopelaamisessa” - Jyri Lehtonen, Kouvojen päävalmentaja.

Tiukka ottelu varmasti luvassa ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka KTP:n peliin vaikuttaa Matt Williams Jr.:n poissaolo, niin hyökkäys- kuin puolustupelaamisen suhteen. Pystyykö Kouvot käyttämään hyväkseen jenkki ylivoimaansa? KTP voittanut edelliset kaksi kohtaamista, jatkuuko sama trendi? 

Kokoonpanot:

KTP: Thomas, Vekkilä, Pounds, Ja.Lehtoranta, Nikkarinen, Rautasalo, Hannikainen, Langford, Nelson, Ailio, Jo.Lehtoranta

Kouvot: Matthews, Hirvonen, Nyman, Kaukiainen, Kaunisto, Gonzalvez, Morgan, Knihtinen (GTD 50 %), Toikkanen ja Asbury

Korisliigaa KTP-Basket - Kouvot, Steveco Areenalla, Perjantaina 11.1.2019, klo 18.30. 

TEKSTI Niko Ikävalko KUVA Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit