JOENSUUN PELI ON NOLLATTU, JA NYT...

KUVA: KTP-Basketin kapteeni Michael Pounds korostaa, että toiseen puolivälieräotteluun Katajaa vastaan lähdetään nolla-nollasta. – Joensuun peli on unohdettu ja täältä me tulemme vielä, Pounds vakuuttaa.

TÄÄLTÄ TULLAAN VIELÄ!

KTP-Basketin korisliigamiehistö on unohtanut huonon ensimmäisen näytöksen pudotuspelien avauskierroksella ja lähtee uusin eväin puolivälierien toiseen otteluun Steveco Areenalla maanantaina. Kotipelinsä selvin numeroin voittanut Joensuun Kataja saa varautua Kotkassa ärsytettyyn isäntään, joka ei ole suinkaan heittänyt vielä kirvestä kaivoon.

- Kyllähän me perjantainakin teimme joitakin asioita oikein, mutta paljon jäi toki parannettavaa. Nämä ovat niitä matseja, joissa menneitä on turha muistella. On aivan sama, hävisimmekö pelin pisteellä vai 40:llä. Ei Katajakaan saanut tuosta edellisestä mukaansa kuin otteluvoiton, sanoo KTP:n kapteeni Michael Pounds.

- Olemme kohdanneet Katajan tällä kaudella viisi kertaa ja kaksi kertaa olemme heidät päihittäneet. Miksei se siis voisi onnistua vielä riittävän monta kertaa. Emme ole sanoneet viimeistä sanaamme, Joensuun peli on nyt taakse jäänyttä elämää, ja täältä me tulemme vielä, “Homppa” vakuuttaa.

KTP oli ensimmäisessä puolivälierässä juonessa mukana avausneljänneksen, mutta sen jälkeen tuli noutaja. Kotkalaisilta loppui vauhti molemmissa päissä kenttää, ja Kataja juoksi KTP:n yli ansaittuun voittoon.

Päävalmentaja Tomi Kaminen näki selvästi, missä oli oman pelin ongelman ydin.

- Syyt tappioon löytyvät pelin intensiteetissä. Kataja oli liikkeessä täydet 40 minuuttia, me korkeintaan ensimmäisen neljänneksen. Peli-ilmeen ja asenteen on nyt muututtava, ilmoittaa Kaminen.

Poundsin mainitsemia “oikeita asioita” KTP:n pelissä oli ainakin se, että joukkue pystyi puolustamaan joitakin Joensuun avainpelaajia alle keskivertosuorituksen. Se että Daniel Mullings ja Topias Palmi eliminoitiin, on kuitenkin laiha lohtu, kun Katajalta löytyi ainakin viisikollinen muita onnistujia. Tomi Kaminen on puhunut ennenkin puolivälieräparin kovasta pelaajamateriaalista, ja sama pätee nytkin, kun Joensuu on päässyt pudotuspeleihin likimain täydellä rosterillaan.

KTP kaipaa onnistumisia ennen muuta pitkässä päässä. Kukaan kolmikosta Langford-Nelson-Thomas ei pystynyt perjantaina parhaimpaansa. Maanantaina kotijoukkueen pitää antaa näyte myös heittovoimastaan. Ilman onnistumisia bonusrajan takaa ei näitä pelejä voiteta.

Katajan päävalmentaja Juha Sten sanoo, että “KTP tulee peliin takuuvarmasti kovalla sykkeellä”.

- Ja siihen meidän pitää pystyä vastaamaan. Edelleenkin tämän sarjan yksi avainasioista on, miten pärjäämme korin alla. Selvää on sekin, että voittaakseen Steveco Areenalla, on pelattava erittäin hyvin, Sten suitsuttaa.

Perjantaisen avausottelun jälkeen kumpikaan joukkueista ei ole raportoinut loukkaantumisista tai muista vammoista, joten toiseen yhteenottoon päästäneen jo tutuksi tulleilla kokoonpanoilla.

KTP:n kokoonpano: Donte Thomas, Jalen Jackson, Juho Lehtoranta, Jari Vekkilä, Michael Pounds, Markus Rautasalo, Antto Nikkarinen, Kevin Langford, Janne Lehtoranta, Tyrell Nelson, Okko Ailio, Joonas Lehtoranta.

Kataja: Johannes Lasaroff, Ilari Seppälä, Vincent Simpson, Joni Herrala, Daniel Mullings, Topias Palmi, Kevin Pracy-Davis, Atte Perttu, Matias Ojala, Samuli Vanttaja, Adrian Diaz.

Peli-Karhujen Suomen mestarit kukitetaan

KTP-Basket haluaa yhtyä Peli-Karhujen sankkaa onnittelijoiden joukkoon ja kukittaa naisten Korisliigan tuoreet Suomen mestarit Steveco Areenalla maanantaina. Juhlallisuudet alkavat noin kello 16.50 ennen KTP:n ja Katajan toista puolivälieräottelua.

Korisliigan puolivälieriä:

KTP-Basket – Joensuun Kataja Steveco Areenalla maanantaina 22.4.2019 kello 17.00

Joensuun Kataja – KTP-Basket Mehtimäen jäähallissa torstaina 25.4.2019 kello 18.30

KTP-Basket – Joensuun Kataja Steveco Areenalla lauantaina 27.4.2019 kello 17.00

Joensuun Kataja – KTP-Basket Mehtimäen jäähallissa maanantaina 29.4.2019 kello 18.30

TEKSTI ja KUVA: Matti Järvinen

Yhteistyökumppanit