JUHOLLA ON JUHLAKATTAUS VALMIINA

KUVA: Aamutreenien jälkeen Kauhajoen liikuntahallissa KTP:ta odotti huoltaja Juho Pitkäsen tekemä Donte Thomasin synttäripäivän kattaus. Tarjolla oli muun muassa urheilujuomaa ja hedelmiä.

KUKA JUHLII ILLALLA, JÄÄ NÄHTÄVÄKSI!

KTP-Basketin korisliigajoukkueen ilmavasta pelityylistään tutuksi tullut jenkki Donte Thomas täyttää tänään maanantaina (6.5.2019) 23 vuotta. “Happy Birthday and congratulations, Donte! Hyvää syntymäpäivää ja onneksi olkoon!” Merkkipäivänään “Karhvuoren lennoston hävittäjälentäjä” on matkoilla. Nuori amerikkalainen on reissussa yhdessä joukkuetovereidensa kanssa, sillä illalla KTP kohtaa Karhu Basketin Korisliigan 3. välieräottelussa Kauhajoen liikuntahallissa.

Kotkalaiset matkustivat Etelä-Pohjanmaalle jo sunnuntaina. Noin 500 kilometrin ja kuuden tunnin köröttelyn jälkeen iltaohjelmaan kuului vielä majoittuminen edellisestä vierailusta tutuksi tulleeseen Kauhajoen Krouviin. Maanantaiaamuna käytiin ravistelemassa jäseniä liikuntahallissa.

- Puolen päivän jälkeen on lounas, lepoa ja keskittymistä, ja illalla sitten isketään, ilmoittaa joukkueenjohtaja Heimo Heinonen.

Kauhajoen liikuntahallissa lienee paikalla tuhatkunta katsojaa. Ensimmäisessä välierässä heitä oli 1004. Viime kevään Suomen mestaruuden jälkeen Kauhajoella on vielä vahva korisbuumi. Pienellä paikkakunnalla (31.12.2018 kaupungin väkiluku oli 13.374) me-henki syntyy luontevasti, ja jos et kannata Kauhajoen Karhuja, niin sitten olet yksin.

Koripalloilijoiden lisäksi Kauhajoen urheilun suurmiehiä ja -naisia ovat olleet painijat Jouko Salomäki ja Jani Haapamaki, kestävyysjuoksija Kaarlo Maaninka sekä kolmiloikkaaja Heli Kruger (os. Koivula). Kulmakunnan nimekkäin koripalloilija toistaiseksi on uransa jo päättänyt Kauhajoen Pesukarhujen kasvatti Pekka Lähdetniemi (54 vuotta/207 senttiä), joka voitti kolme Suomen mestaruutta Helsingin Namikassa ja pelasi 82 maaottelua.

Wikipedian listalla, jossa on esitelty tunnettuja Kauhajoella syntyneitä, kuolleita tai vaikuttaneita henkilöitä, on mielenkiintoisia nimiä yhteiskunnan eri alueilta. Yksi vaikuttavimmista on Juho Jaakko Keski-Pukkila eli Pukkilan Jaska eli Oskarin Jaska (1885 – 1923). Hän oli Etelä-Pohjanmaalla elänyt puukkojunkkari, joka syyllistyi ilkivaltaan, varkauksiin ja luultavasti myös henkirikoksiin. Rötöksistään häntä myös rankaistiin, ja kuinkahan pitkä syntilistasta olisi tullutkaan, ellei Pukkilan Jaska olisi kuollut vain 37-vuotiaana keuhkotautiin.

Me kotkalaiset osaamme olla kateellisia naapurille ainakin ja vaikka mistä. Ei meidän kauhajokisille kuitenkaan kannata olla kateellisia Pukkilan Jaskasta. Onhan meilläkin “satama, Kotkan Ruusu, toriparkki...”.

No joka tapauksessa. Toivon mukaan KTP:lla on Kauhajoen turneella muutakin syytä juhlaan kuin Donten synttärit. Vierasvoitto olisi taas kiva ylläri. Ja vuorokauden vaihtuessa sitten Juho Lehtoranta nostanee kakun Jyrkilän bussin pöytälevylle, sillä veljessarjan esikoisella tulee 30 vuotta mittariin 7.5.2019. Onneksi olkoon jo etukäteen!

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Heimo Heinonen ja Mikko Mäkelä

TEKSTI ETUSIVUN KUVAAN: Donte Thomas syntyi Calumet Cityssä Illinoisissa 23 vuotta sitten. Hän opiskeli Bradleyn yliopistossa Peoriassa. KTP-Basket Kotkassa on Thomasin uran ensimmäinen ammattilaisseura. Suomen kentillä korkealla viihtyvä jenkkikoripalloilija on usein ilmatilan herra.

Yhteistyökumppanit