KAIKKI PUTKET PÄÄTTYVÄT AIKANAAN!

KUVA: Juho Lehtoranta on osunut "keskelle kekisintöä" kivasti viime aikoina, ja se voisi olla vaikka hän. joka järkyttää Seagullsia perjantaina.

KTP HALUAA KATKAISTA LOKKIEN LENNON

KTP-Basket joutuu jo toiseen kovaan vieraspelipuntariin tällä viikolla, kun se matkustaa perjantaina Helsinkiin. Korisliigan ottelussa Töölön KIsahallissa kotkalaisia isännöi Seagulls. Pelissä on panoksena paitsi kaksi sarjapistettä, myös kotikenttäetu pudotuspeleissä, jota molemmat havittelevat vielä yhtälailla.

Vain parisen viikkoa sitten ei kukaan oikein uskonut, että Seagulls nousisi tavoittelemaan paikkaa runkosarjan neljän parhaan sakissa. Nyt se on kuitenkin täyttä totta. Joukkue on kehittelemässä huimaa putkea, kun “Lokit”on voittanut kahdeksan perättäistä kamppailua. Kotkalaisleirissä tietysti toivotaan, ettei sitä yhdeksättä enää tulisi.

- Seagulls on juuri nyt liigan kuumin joukkue ja sen horjuttaminen on vaikeaa – muttei mahdotonta, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen muistuttaa.

- Lokeilla on heittää kentälle kenties sarjan vahvin viisikko; neljä taitavaa amerikkalaista Tuukka Kotilla täydennettynä, Kaminen jatkaa. Nähtäväksi jää, joutuuko Kotkan koutsin helsinkiläinen virkaveli Mikko Larkas jostakin tinkimään. Kahdesta edellisestä pelistä on ollut poissa laitahyökkääjä Alexander Ruoff (32 vuotta/198 senttiä), joka on – ei enempää eikä vähempää kuin – Saksan kovatasoisen Bundesliigan korikuningas parin vuoden takaa.

Larkaksen kolme muuta jenkkiä ovat tarkkakätinen ja arvaamaton takamies Juwan Staten (26/185), loukkaantumisista alkukauden kärsinyt laituri Wayne Blackshear (27/196) ja tehokas sentteri Christopher Ortiz (26/203). Tuon jenkkikvartetin keskimääräinen pistesaldo ottelua kohden on ollut yhteensä 65,9 pinnaa, ja kun siihen pannaan vielä maajoukkuesentteri Kotin 13,1, niin vaikeahan sellaista nippua on horjuttaa.

Ihan ainahan ei Seagullsilla ole mennyt niin hyvin kuin tätä nykyään. Voittoputkea edelsi kuusi tappiollista ottelua. Jos on Lokit juuri nyt liigan “kuumin joukkue”, voidaan koko kaudesta tähän asti sanoa, että se on ollut  myös sarjan epäonnisin. Pääkaupunkiseudun ykkösseura on hävinnyt peräti kahdeksan liigaottelua yhdellä korilla (max. kolme pistettä). Tämä tarkoittaa sitä, että jos nuo kaikki pelit olisivat päättyneet Seagullsin voittoon, jakaisi se nyt sarjan kakkospaikan yhdessä Kauhajoen Karhu Basketin kanssa.

Kotkan ja Lokkien kaudessa on ollut paljon samanlaisia piirteitä, sillä molemmilla on tuntumaa “Linnamäen vuoristoradasta”. Kun on mennyt hyvin, on huideltu voitosta voittoon, mutta kun “jarrumiehellä” on ollut kahvat alhaalla, on ollut tosi vaikeaa.

- Tiedän miltä tuntuu, kun itseluottamus on kateissa. Nyt se on Seagullsilla tapissa, ja siihen meidän on osattava iskeä oikealla tavalla, toteaa Tomi Kaminen.

Kaminen enteilee voiton vaikeutta Kisahallissa, mutta siihen apuvalmentaja Sauli Lanki heittää, että “eihän kukaan halua hävitä kotisalissa”. Tällä hän tarkoittaa sitä, että vaikka ykköskoutsi valmentaakin Kotkassa, on hän kirkonkirjoilla Helsingissä, ja Töölön Kisahalli on “Tompalle” vuosien varrelta lähes ominta toimintaympäristöä.

KTP pääsee Seagulls-otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Perjantaina katsomon puolella ovat vain Munkkiniemen Kisapoikien nuoret Markus Rautasalo, Okko Ailio ja Miika Heinonen. Varusmiespalvelustaan suorittavan Julius Rajalan olinpaikkaa perjantaina tuskin tietää edes puolustusvoimien ylipäällikkö (Sauli Niinistö). “Suomen mies, Suomen sotilas” kun on aina siellä, minne määrätään.

Loppukautta ajatellen on huomionarvoista se, että ensi viikolla KTP:n kokoonpano täydentynee taas noilla kolmella MuKin kasvatilla. Divisioona-B:n pelien jälkeen Rautasalo ja Ailio yrittävät vielä auttaa kasvattajaseuraansa saavuttamaan 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden finaaleissa helsinkiläistä Rocksia vastaan. Heinonen sen sijaan testasi kuntoaan divaripelissä Tapiolan Honkaa vastaan tiistaina. Hän havaitsi sen hyväksi (24 minuutissa 10 pistettä/4 levypalloa), ja on yksi lisäpointti KTP:lle SM-liigan kevään ratkaisupeleissä.

KTP:n kokoonpano: Thomas, Jackson, Juho Lehtoranta, Vekkilä, Pounds, Janne Lehtoranta, Nikkarinen, Langford, Nelson, Joonas Lehtoranta

Seagulls: Vaenerberg, Staten (GTD 50, so. pelaamisen todennäköisyys fifty-fifty), Heinonen, Kotti, Ortiz, Laakso, Granlund, Ricky Waxlax (GTD 50), Erik Waxlax, Blackshear, Ruoff​

Keskinäiset ottelut tällä kaudella: KTP-Seagulls 98-89 (6.11.), Seagulls-KTP 93-92 (28.12.)  ja KTP-Seagulls-86 84 (12.2.)

Korisliigaa:

Helsinki Seagulls – KTP-Basket Töölön Kisahallissa Helsingissä perjantaina 5.42019 kello 18.30

KTP-Basket – Kauhajoen Karhu Basket Steveco Areenalla tiistaina 9.4.2019 kello 18.30

BC Nokia – KTP-Basket Nokian palloiluhallissa lauantaina 13.4.2019 kello 17.00

KTP-Basket – Uudenkaupungin Korihait tiistaina 16.4.2019 kello 18.30

19-vuotiaiden SM-finaalit (paras kolmesta):

Helsinki ROCKS – Munkkiniemen Kisapojat Töölön Kisahallissa lauantaina 6.4.2019 kello 12.00

MuKi – ROCKS Munkkiniemen yhteiskoulussa sunnuntaina 7.4.2019 kello 18.00

ROCKS – MuKi Töölön Kisahallissa keskiviikkona 10.4. 2019 kello 19.00 (tarvittaessa)

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit