Kataja parempi – pudotuspelipaikka ratkaistaan keskiviikkona

 

KTP pelasi sunnuntai-iltana Joensuussa Katajan vieraana. Runkosarjaottelut päättyivät tällä kaudella Katajalle 4-0.

 

Ottelun ensimmäiset peliminuutit mentiin Katajan komennossa. Peliajassa 1.51 Bailey heitti kolmoselta KTP:n avauspisteet ja ottelu oli tilanteessa 4-3. Hetkeä myöhemmin KTP käväisi pisteen johdossa, mutta jakson puoliväliin tultua Katajan peli rullasi ja KTP:llä oli vaikeuksia varsinkin hyökkäyspäässä. Peliajassa 5.13 Scott onnistui kolmosellaan kirimään ottelun tilanteeseen 11-8, mutta jakson loppua kohden Kataja pysytteli vankasti kuskin paikalla. KTP:n ongelmaksi koitui pitkälti menetykset, joista kotijoukkue pääsi rankaisemaan. Katajan Ilari Seppälä johdatti kolmosellaan joukkueensa 16-10 johtoon ja peliajassa 7.31 Katajan ero oli kasvanut jo tilanteeseen 20-10. Jakson lopussa KTP sai kuitenkin tärkeitä onnistumisia. Puoli minuuttia ennen jakson päätösvihellystä Barnes onnistui naulaamaan kolmosen pussiin ja ensimmäinen jakso päättyi lukemin 22-17.

Scott 5p, Barnes 5, Bailey 3p, Gay 2p, Aalto 2p.

 

Toisen jakson alussa Kataja jatkoi hyvää puolustuspeliään ja KTP kompuroi hyökkäyspäässä. Peliajassa 6.18 piristynyt Bailey donkkasi lukemiksi 32-23. Katajan Rion Brown onnistui jakson lopulla useamman kerran korinteossa ja KTP:n heitot kolahtelivat rautoihin. Kataja onnistui myös monesti hyökkäyslevypallon jälkeisessä tilanteessa. Puoliaikatauolle siirryttiin lukemissa 45-29.

Bailey 11p, Scott 5p, Barnes 5p, Pratt 4p, Gay 2p, Aalto 2p.

 

KTP:n heittoprosentit puoliajalla: FG 27%, 2p 31%, 3p 21%, vaparit 75%.

 

KTP aloitti kolmannen jakson pirteästi. Bailey napautti heti jakson alussa kolmosen sisään ja puolustuspäässä näkyi piristymisen merkkejä. Kataja kuitenkin löysi avaimet hyökkäyspään onnistumisiin ja KTP:llä oli edelleen vaikeuksia kiriä eroa umpeen. Jakson puolessa välissä Pratt nosti ottelun tilanteeseen 54-40, jonka jälkeen Katajan peli lähti liekkeihin. Aivan jakson lopulla Kaukiainen onnistui kolmosessa ja tilanne päätösjaksolle oli 69-48.

Bailey 16p, Pratt 10p, Scott 7p, Aalto 5p, Barnes 5p, Kaukiainen 3p, Gay 2p.

 

Päätösjakso alkoi aikalailla siihen mihin jäätiin. Peliajassa 2.46 Kaukiainen onnistui ottelussa toistamiseen kolmosessa, tilanteeksi 74-53. Tehokkaasti pelannut Katajan Rion Brown jatkoi hyviä otteitaan kummassakin päädyssä ja KTP:n tilanne alkoi käydä epätoivoiseksi. Peliajassa 5.26 Bailey donkkasi lukemiksi 80-57. Jakson lopulla KTP lepuutti avainpelaajiaan ja Kataja varmisti sarjan kakkospaikan pudotuspeleihin. Ottelu päättyi lukemin 97-66.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Daniel Bailey ja Katajan Rion Brown.

 

- Pelaamme playoff-paikasta, mutta esitys ei näyttänyt siltä. Tulimme kuin pre-seasonin matsiin tähän otteluun. Taisteluilme oli kadoksissa. Kun taisteluilme puuttuu ja vastustaja on noin kova, on selvää, että tulostaululle syntyy eroa, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 40%, 3p 24%, vaparit 82%.

 

Pisteet penkiltä: KTP 18, Kataja 29. Kataja voitti levypallot 49-36 ja syötöt 23-12. KTP:llä oli enemmän riistoja, mutta hävisi hieman yllättäen torjunnat peräti 8-0.
Katajan valmennus onnistui taktisesti varsinkin siinä, että sai pidettyä Gayn ja Scottin kurissa. Katajan takamies Teemu Rannikko ei pelannut ottelussa.

 

- Hoidimme homman kotiin! Paransimme kahden päivän takaisesta reilusti. Pelasimme energialla, jollaisella meidän pitäisi pelata aina. Isot pelaajamme pärjäsivät hienosti. Pelasimme sellaista peliä, jota meidän pitää pelata. Pelasimme sellaisella tempolla, joka sopii meille. Loistava asenne tänään, Kataja Basketin päävalmentaja Greg Gibson kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP-Basket

Pratt 12p/6lev/4s/1r

Bailey 18p/7lev/2s/1r

Aalto 7p/2lev

Herrala 4p/6lev/4s

Gay 4p/5lev/4r

Kaukiainen 6p/1lev/1s

Barnes 8p/3lev

Scott 7p/1lev/1s/2r

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit