Katajan kaukoheittopeli liikaa KTP:lle

 

KTP aloitti ottelun pirteästi. Puolustus piti vastustajat koreitta ja hyökkäyspäässä saatiin onnistumisia. KTP vei Herralan kolmosella taululle lukemat 0-7 ja muutama tilanne myöhemmin Pratt piti kolmosellaan johdon tiukasti KTP:llä, 4-10. KTP:n hyvästä puolustuksesta huolimatta Katajan takkuinen heittopeli alkoi avautumaan ja taas ikään KTP:n heittopeli tyrehtyi. Kotijoukkue kiri jakson puoleenväliin tultua vain pisteen päähän ja kuuden pelatun minuutin kohdalla siirtyi 13-11 johtoon. KTP ei saanut hyökkäyspeliään kulkemaan ja vapareissakin oli jälleen vaikeaa. Kataja onnistui repäisemään seitsemän pisteen eron, 18-11. Peliajassa 7.49 KTP onnistui vihdoin korinteossa, kun Kopio pussitti kolmosen ja kiri tilanteeseen 18-14. Jakson kahdella viimeisellä minuutilla molemmat joukkueet sortuivat pallonmenetyksiin ja ohiheittoihin, ja näin ollen jakso päättyi lukemiin 18-14.

Pratt 5p.

 

Toinen jakso alkoi Katajan menetyksellä. KTP onnistui viemään heti jakson ensimmäisen peliminuutin aikana ottelun tasoihin 18-18, ja hetkeä myöhemmin Pratt johdatteli KTP:n eron viiteen pisteeseen, 20-25. Kahdesti kolmosen ohi heittänyt Katajan Joey King onnistui kolmannella yrittämisellään kaventamaan tilanteeseen 23-25. Tämän jälkeen Kataja ruuvasi puolustustaan kireämmälle ja KTP sortui huonoihin ratkaisuihin. Peliajassa 7.02 Kataja kiri ottelun tasoihin 27-27. Ottelu jatkui hetken tasaisena, kunnes Katajan Jesse Niemi kasvatti kolmosella eron kolmeen pisteeseen, 32-29. Jakson lopulla KTP menetti kahdessa peräkkäisessä hyökkäyksessä pallon, joista Kataja pääsi rankaisemaan ja puoliaikatauolle mentiin kotijoukkueen johdossa lukemissa 34-29.

Pratt 10p, Gay 7p/2blk.

 

Kolmannen jakson alussa Pratt jatkoi hyviä otteitaan tehtaillen KTP:lle viisi pistettä reiluun puoleentoista minuuttiin, samalla kun vastustajan pallot kolisivat rautoihin. Ottelu oli tasan 34-34. Nyt molemmissa päädyissä löytyi tilaa ja mentiin pitkään kori korista. Vasta peliajassa 7.36 Katajan Ilari Seppälä johdatti kotijoukkueen eron viiteen pisteeseen, 50-45. KTP:n hyökkäyspeli pysähtyi ja puolustuksessa rikottiin. Kataja pelasi vahvasti molemmissa päissä ja ero käväisi hetkellisesti jo yhdessätoista pisteessä. KTP:n loppuminuuttien kiri jäi vajavaiseksi ja päätösjaksolle mentiin tilanteesta 56-49.

Pratt 17p/3s, Gay 11p/6lev/2blk.

 

Päätösjaksolla Katajan heittokoneisto alkoi lämmetä. Vastustajien King onnistui alle kahteen minuuttiin kahdesti peräkkäin kaaren takaa ja ottelu oli tilanteessa 64-54. Kataja voitti puolustuslevypalloista uusia tilanteita ja ero pysyi suurena. Peliajassa 5.02 Gay onnistui riistossa ja donkkasi lukemiksi 71-64. KTP nosti puolustuksen intensiteettiä, mutta tuomarin pilli oli herkässä ja joukkue ajautui virhevaikeuksiin. Myös hyökkäyspäässä oli vaikeaa, eikä varsinkaan kaukoheitot uponneet kuten Katajalla. Kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä tilanne oli jo kotijoukkueelle 85-68 ja loppuaika pelattiin kakkosviisikoilla. Ottelu päättyi 93-74.

 

- Taistelimme jälleen hyvin 30-35 minuuttia, mutta lopussa häviämme. Kataja hallitsi ottelua kauttaaltaan, mutta meillä oli mahdollisuus taistella voitosta aina loppuun saakka. Päästimme liian helppoja koreja, josta syntyi eroa, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n William Walker ja Katajan Rion Brown.

 

- Olemme viime päivinä päässeet harjoittelemaan, ja olemme menneet eteenpäin. Meidän pitää kuitenkin olla edelleen tasaisempia. KTP pelasi tänään hyvin ja kovaa. Saimme tänään erittäin paljon voimaa penkiltä, joka auttoi meitä voittoon, Kataja Basketin päävalmentaja Greg Gibson kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.
 

KTP:n pisteet penkiltä: 7, Kataja 31. Heittoprosentit: 2p 62%, 3p 29%, vaparit 62%. (Kataja 3p 48%, 15/31).
 

KTP-Basket

Pratt 20p/6lev/5s/2r

Bailey 7p/7lev/3s/1blk

Herrala 8p/2lev

Gay 19p/6lev/2s/1r/2blk

Kaukiainen 1r

Barnes 1s/1blk

Nyman 2p/2lev

Kopio 5p/1lev/2r

Walker 13p/4lev/2s

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit