KAUHAJOESTA EI SITTENKÄÄN OLLUT AVUKSI

KUVA: Topias Palmi (keskellä) nimettäneen "Korisliigan kauden parhaaksi kotimaiseksi pelaajaksi 2019" ja siksi kotkalaisten on oltava tarkkana hänen kanssaan puolivälierissä. Kuva on joulukuun ottelusta Kotkasta; oikealla Tyrell Nelson  ja vasemmalla Kotkasta Kreikan Kymiin kesken kauden siirtynyt Matt Williams jr.

KATAJA - KTP ENSIN JOENSUUSSA

KTP-Basket aloittaa Korisliigan puolivälieräpelit Joensuun Kataja Basketin vieraana Mehtimäen jäähallissa pitkänäperjantaina, huhtikuun 19. päivänä, kello 17. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Steveco Areenalla toisena pääsiäispäivänä, maanantaina (22.4.) niin ikään kello 17. Liigan neljän parhaan joukkoon ja semifinaaleihin selviytyy kolmella voitolla. Kolmas puolivälierä pelataan 25.4. ja tarvittaessa vielä neljäs 27. ja viides 29. huhtikuuta.

KTP ei sitten kalkkiviivoilla saanut apua Kauhajoen Karhu Basketilta kilpajuoksussa pudotuspelien kotikenttäedusta. Eteläpohjalaisten toivottiin pystyvän yllätykseen tiistain susirajavisiitillä ja kaatavan Katajan Joensuussa. Toisin kuitenkin kävi. Siellä kotijoukkue voitti selvästi 85-65 ja nousi KTP:n ohi runkosarjan neloseksi. Kotka oli siis viides.

Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso oli jättänyt Joensuussa pelaavasta kokoonpanosta pois Kotkassa viikko sitten 25 pistettä nakelleen Cameron Jonesin ja 18 pinnan Gregory Manganon. Sivussa olivat myös Okko Järvi ja Antti Niskanen. Kauhajoki oli varmistanut runkosarjan kakkospaikan jo aikapäiviä sitten, ja Joensuussakin Karhu Basketin koutsin teemana oli pelata “vammoja vältellen”.

- Päätavoite oli, ettei kenellekään tule kolhuja, ja pääsemme pudotuspeleihin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, tunnusti Jussi Laakso.

Joensuulaiset sen sijaan joutuivat panemaan itseään enemmän likoon.

- Tärkeintä oli, että pystyimme voittamaan. Vähän pelotti, ettei kenellekään tulisi sitä kuvitelmaa, että voisimme kävellä ottelun voittoon. Kauhajoella kun ei ollut enää panosta pelissä eikä se ollut matkassa parhaalla kokoonpanolla. Puoliajan jälkeen teimme ryhtiliikkeen ja saimme tämän matsin hoidettua. Nyt aloitamme keskittymisen KTP-otteluihin, selvitti Joensuun Katajan päävalmentaja Juha Sten tiistai-iltana.

KTP pelasi runkosarjan viimeisen ottelunsa jo maanantaina Uudenkaupungin Korihaita vastaan (kotivoitto 105-94), ja tiistaina päävalmentaja Tomi Kaminen joutui vain seuraamaan viimeisten pelien etenemistä sivusta pystymättä enää vaikuttamaan oman joukkueensa sijoitukseen. Parempien asemien hankkimiseen play offseissa oli monta tilaisuutta jo ennen tiistaita.

- Menneitä on kuitenkin turha voivotella. Kun pudotuspelit alkavat pitkänäperjantaina, menestyäkseen niissä pitää pystyä voittamaan sekä kotona että vieraissa, totesi Kaminen jo Korihait-pelin jälkihöpinöissä.

Runkosarjan päätöskierroksella selvisi myös pari muuta avoinna ollutta seikkaa. BC Nokia piti onnistuneesti kynsin hampain kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta. Se voitti Seagullsin Helsingissä 87-63 ja jätti Lapuan Kobrat taakseen. Nokia pääsee puolivälieriin kahdeksannelta sijalta, ja vastaan tulee runkosarjan ykkönen Salon Vilpas.

Jo ennen päätöskierrosta Seagulls oli varmistanut seitsemännen sijansa, ja play offseissa vastaan asettuu liigakakkonen Karhu Basket. Jos Nokia olisi hävinnyt, kahdeksan parhaan sakkiin olisi mennyt Lapua. Nyt Kobrien voitto Kaarinan Ura Basketista (102-88) meni hukkaan, ja lakeuksilla alkaa kesäloma. Ura Basket sen sijaan suistui karsintaan divarin toiseksi parhaan (todennäköisesti Loimaan LoKoKo Bisons) kanssa.

Päätöskierroksen ainoassa, sijoitusten kannalta merkityksettömässä ottelussa Vilpas kaatoi kuudennen sijan jo varmistaneen Kouvolan Kouvot 109-86. Kouvojen puolivälieräpari on Pyrintö, ja pelit aloitetaan Tampereella.

Salossa molemmat joukkueet lepuuttivat avainpelaajiaan. Isänniltä puuttui “taikuriksikin” tituleerattu Teemu Rannikko. Kouvoilta vastaavasti oli sivussa tuleva kansanedustaja Ville Kaunisto, jolle nokkela kansa taatusti keksii lisänimiä, kunhan työn jälki Arkadianmäellä alkaa näkyä.

Huhtikuun 27. päivä saattaa olla hyvinkin vilkas urheilupäivä Kotkassa. KTP:n ja Katajan puolivälieräsarjaa ehkä pelataan silloin “neljännessä näytöksessä” Steveco Areenalla. Niin ikään naisten Korisliigan viidennelle ja vihoviimeiselle finaalille (Peli-Karhut-Lappeenrannan Carz) on varattu päivämääräksi 27.4.2019, ja jos sellainen tarvitaan, on sekin Kotkassa. Ja ettei kaksi ilman kolmatta: FC KTP:n jalkapallokausi miesten Ykkösessä käynnistyy ottelulla AC Oulua vastaan Arto Tolsa areenalla.

Aikataulullisesti marssijärjestys tullee olemaan seuraava: FC KTP-AC Oulu alkaa “Tolsalla” kello 14. Jos tarvetta on, PeKa-Catz käynnistyy Ylen televisioinnin takia kello 14.15, ja KTP-Kataja -ottelu tarvittaessa naisten finaalin jälkeen, todennäköisesti kello 18.30.

Vihreä-valkoisten leirissä (KTP yli lajirajojen) on jo varauduttu “KaksSeiska” -teemapäivään. Jos jalkapallo-KTP ja koripallo-KTP pelaavat molemmat 27.4., ei mitään hyvää jää kokematta. AC Oulu-pelin ja mahdollisen Kataja-puolivälieräottelun alkamisajankohdat on sovittu toinen toistansa tukien. Jopa niin, että Arto Tolsa Areenalta on linja-autokuljetus suoraan Steveco Areenalle. Ja siihen väliin on suunniteltu myös oheisohjelmaa.

Teemapäivä lähteen liikkeelle jo aamusella, jolloin KTP:n oma kahvila, Cafe & Bar Kaks7, avaa toisen kautensa Kotkan kauppatorilla. Ohjelmassa on mm.  päivän pelien hehkutusta – mitä ne sitten ovatkaan – ilman mitään rajaa. Ja muistutuksena vielä: numero 27 on erittäin merkityksellinen KTP:lle; paitsi että tuo 27.4.2019 voi olla “iso pelipäivä”, on KTP perustettu vuonna 1927, ja siitä tuo “koko kansan seurakuppilakin”on saanut nimensä.

Korisliigan puolivälieräparit:

Salon Vilpas – BC Nokia, Kauhajoen Karhu Basket – Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö – Kouvolan Kouvot, Joensuun Kataja Basket – KTP-Basket.

Korisliigaa, puolivälierät:

Joensuun Kataja Basket – KTP-Basket Joensuun Mehtimäen jäähallissa perjantaina 19.4.2019 kello 17.00

KTP-Basket – Joensuun Kataja Basket Steveco Areenalla maanantaina 22.4.2019 kello 17.00

Muut pelipäivät: Joensuu 25.4., tarvittaessa Kotka 27.4. ja Joensuu 29.4.2019.

HUOM! Pääsylippujen myynti KTP - Kataja -otteluun 22.4. alkaa RiPe-Sportissa kauppakeskus Pasaatissa keskiviikona 17.4.2019 kello 10. Jo aiemmin lunasteut Pro-, VIP- ja seurakortit oikeuttavat sisäänpääsyyn pudotuspeleissäkin. Sen sijaan perinteisten kausikorttien haltjoiden on lunastettava uusi pääsylippu omille paikoille niin halutessaan.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit