Keskiviikkona pistesaalistukseen Lapualle

 

KTP kohtaa keskiviikkona 7.2. vieraissa Kobrat. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti, joista KTP nappasi voitot. Ensimmäinen ottelu käytiin 27.10. Lapualla, joka päättyi luvin 75-92 ja toinen ottelu 20.12. Kotkassa päättyi luvuin 105-89.

 

Sarjajumbo Kobrat on voittanut 5 ja hävinnyt 21 ottelua. Joukkueen tehomies on yhdysvaltalais-sentteri Christopher Ortiz keskiarvotilastoilla 17.2 pistettä, 7.1 levypalloa ja 1.2 syöttöä. (Liigan 14. tehokkain pelaaja.) Kobrat on Korihaita tehokkaampi joukkue, vaikka on yhden voiton takana sarjataulukossa.

 

Seuraan siirtyi vastikään loukkaantuneen yhdysvaltalaislaituri Maurice Creekin tilalle yhdysvaltalaistakamies Nick Kellogg, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa Kobrat -paidassa 2.2. Salon Vilpasta vastaan tehtaillen alle puolessa tunnissa 20 pistettä, 3 levypalloa ja 2 syöttöä. Creek on ainakin vielä toistaiseksi liigan toiseksi paras pistemies 20.3 pistekeskiarvolla.

 

- Melkoisen otteluruuhkan jälkeen saatiin hieman hengähtää ja vähän harjoitellakin. Uuden vahvistuksen mukaan tulon vuoksi on ollut tärkeää päästä harjoittelemaan 5vs5. Loukkaantumishuolet ovat sen verran helpottaneet, että olemme saaneet raavittua 10 pelikuntoista harjoituksiin. KTP -pelissä pyrimme saamaan puolustuspelimme takaisin uomiinsa. Hyökkäyspäässä lähdemme hyvän joukkuepelin kautta luomaan tarvittavan määrän helppoja koreja, Kobrien valmentaja -kapteeni Ville Turja kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Kobrien kokoonpano: Peltokangas, Viertola, Croone, Ortiz, Turja J, Kellogg, Blomgren, Turja V, Kujala, Mantere, Vainionpää, Taipale.

 

KTP on voittanut kymmenestä viime ottelustaan kuusi. Kokonais-saldo on 12 voittoa ja 15 tappiota, joka riittää kahdeksanteen sijaan. Takamies-kapteeni Michael Pounds on pelikiellon vuoksi vielä tästä ottelusta sivussa, mutta palaa kokoonpanoon perjatain Kouvot -otteluun.
KTP on tällä hetkellä liigan toiseksi paras joukkue hyökkäyslevypalloissa ja riistoissa.

 

Keskinäisissä otteluissa KTP on ollut huonompi ainoastaan riistoissa ja torjunnoissa sekä menetysten määrässä. Kenttien tehokkain pelaaja on ollut KTP-sentteri Kenneth Simms.

 

- Lapua on aina vaikea paikka voittaa, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus totesi.

 

KTP:n kokoonpano: Lehtoranta, Thomas, Edwin, Herrala, Aalto, Barnes, Simms, Kallio, Horton.

 

 

Kobrat – KTP-Basket ke 7.2. klo 18.30 Lapuan urheilutalolla. Ottelun näyttää Fanseat.

Muista myös osallistua arvontaan Facebookissa, jossa jaossa on liput seuraavaan kotiotteluun!

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit