Kotka löi lokit koristrillerissä

 

Tiistai-iltana nähtiin Karhuvuoressa viihdyttävä korisottelu, jossa KTP:n vahva alkupuolisko oli vielä lopussa kääntyä vierailijat Seagullsille.

 

Ensimmäinen jakso alkoi vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet pelasivat aggressiivista ja puolustuspainotteista koripalloa. Simmsin blokki piti alkuminuuteilla KTP-johdon tilanteessa 7-2, mutta jo kohta Seagullsin Heinonen tasoitti ottelun lukemiksi 7-7. Jakson puolivälissä Edwin upotti kolmosen ja KTP palasi kuskin paikalle. Ottelu pysyi vauhdikkaana ja ilmassa oli jo tässä vaiheessa todellista taistelun makua. Kaukaa lähtenyt Hortonin kolmonen vei tilanteeksi 17-11. KTP joutui virhevaikeuksiin, mutta siitä huolimatta peli rullasi hyvin. Aivan jakson lopulla Seagullsin Locke naulasi kolmosen, jonka jälkeen nähtiin KTP:n pallonmenetyksiä. Pienen Seagullsin loppukirin takia toiselle jaksolle siirryttiin lukemista 23-20.

Horton 5p, Edwin 6p, Simms 10p, Kallio 2p.

 

Heti toisen jakson alussa Seagullsin Marshall tasoitti ottelun. KTP esitti uusia kuvioita, joista ratkaistiin hyvällä prosentilla. Molemmat joukkueet pelasivat hyvällä energialla, mutta KTP pelasi kovaa puolustuspäässä ja löysi keinot kasvattaa kaulaa. Jakson puolivälin jälkeen Kallion kolmonen vei eron jo tilanteeseen 43-31. KTP sai hurmoksen päälle ja pelasi hyvää koripalloa kummassakin päädyssä. Varsinkin kaukoheitot upposivat hyvällä prosentilla. Puoliaikalukemiksi kirjattiin 49-38.

Horton 8p, Pounds 3p, Latimer 4p, Edwin 8p, Simms 14p, Kallio 12p.

 

Kolmas jakso jatkui vauhdikkaana ja taisteluhenkisenä. Noin kahden peliminuutin kohdalla Edwin kasvatti eron lukemiin 53-40. KTP joutui jälleen virhevaikeuksiin ja Seagulls kiristi huomattavasti puolustustaan. Seagulls pyrki tuplaamaan ylhäältä ja KTP:n peli meni hieman sekaisin. Jakson puolivälin kohdalla Seagullsin Kanervo kavensi eron jo kolmeen pisteeseen, 58-55. Jakson loppupuolella nähtiin ikävä tilanne, jossa Ilmari Kallio jäi tuskaisena maahan pitelemään jalkaansa ja joutui lähtemään kentältä.
Seagullsin Kanervon heittopeli luisti ja vierailijat kirivät aivan niskan taakse, 61-60. Loppujakso mentiin lähinnä KTP:n hallinnassa, vaikka molemmat juoksivat lujaa päädystä päätyyn ja osittain kalasteltiin virheitä. Vauhdikkaan ja energisen kolmannen jakson lopussa lukemat olivat taululla 71-68.

Horton 17p, Pounds 7p, Latimer 4p, Edwin 10p, Thomas 5p, Simms 16p, Kallio 12p.

 

Päätösjakso jatkui mihin kolmannen lopussa jäätiin. Molemmat pelasivat todella aggressiivisesti ja paikoin jopa hyvällä tavalla röyhkeää koripalloa. Simmsin työmäärä oli valtava, mutta mies jatkoi vahvoja otteitaan korin alla. Jakson puolivälissä kukapas muukaan kuin Kanervo naulasi tilanteeksi 80-78. Ottelu jatkui tasaisena ja viihdyttävänä. Minuutti ennen päätösvihellystä Seagulls meni ottelussa johtoon. Seuraavassa hyökkäyksessä Thomas upotti kolmosen ja tilanteeksi 86-84, mutta Seagullsin Marshall tasoitti. Tässä vaiheessa ottelua oli jäljellä viisitoista sekuntia. Pounds lähti ajamaan korille ja sai heiton ilmaan, joka suhahti sisään. Otteluaikaa jäi jäljelle vielä 1.2 sekuntia, josta Kanervo sai vielä kohtuullisen kaukoheiton aikaan. Pallo pomppasi raudasta ohi ja KTP voitti ottelun lukemin 88-86.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Kenneth Simms ja Seagullsin Tuukka Kotti. Simms ylsi jälleen tupla-tuplaan ja Kotti tehtaili 9 pistettä ja 13 levypalloa.

 

- Pelattiin oikein hyvä peli, kun Seagullsin tasoinen joukkue voitettiin vaikean alkukauden jälkeen. Seagulls onnistui ottamaan meidät kiinni ja meillä oli vaikeaa. He puolustivat aggressiivisesti ja juoksivat nopeita, me oltiin aika passiivisia. Neljännessä erässä tarkoitus oli hyökätä kohti koria ja olla aggressiivisia heidän aggressiivista puolustusta vastaan; se toimi, päävalmentaja Ailus kommentoi.

 

  KTP:n heittoprosentit: 2p 45%, 3p 48% ja vaparit 77%.

   

  KTP-Basket

  Horton 19p/9lev/3s

  Herrala 3lev/3s/1r

  Pounds 12p/1lev/4s

  Lehtoranta 3lev

  Latimer 4p/1lev

  Edwin 13p/9lev/4s/1r

  Thomas 8p/2lev/1s/2r

  Simms 20p/13lev/1s/2r/4blk

  Kallio 12p/3lev/3s

   

   

  TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

  Yhteistyökumppanit