Kotkan siivet eivät kantaneet Helsingissä – Seagulls tasoitti voitot

 

Ennen ottelun alkua palkittiin kotkalaisillekin tuttu laituri Timo Heinonen, joka on nyt pelannut eniten runkosarjaotteluita koko Korisliigan historiassa.

 

KTP aloitti ottelun vaisusti. Seagullsin Kayel Locke donkkasi alkuminuuttien jälkeen lukemiksi 8-3, mutta jakson puolivälin jälkeen KTP taisteli itsensä pisteen päähän, 12-11. Jakson loppu meni KTP:n osalta heikosti. Hyökkäyksissä heitot pamahtelivat rautoihin tai pallo menetettiin. Seagulls päätti hyökkäykset hyvällä prosentilla koriin ja ensimmäinen jakso päättyi lukemin 22-13.

Horton 2p, Pounds 2p, Thomas 5p, Simms 2p, Herrala 2p.

 

Toisen jakson alussa KTP löysi isomman vaihteen. Aluksi Thomas nakutti kolmosen ja hetkeä myöhemmin Edwin nosti lukemiksi 22-18. KTP:n kirimatka jäi kuitenkin lyhyeksi. Vain kahden peliminuutin jälkeen ottelu oli jälleen kotijoukkueen hallussa. Seagullsin Derek Jackson riisti ja nosti taululle lukemat 29-18. KTP:n puolustus vuoti ja menetyksiä tuli kohtuuttoman paljon. Jakson puolivälin jälkeen Hortonin kolmonen kavensi tilanteeksi 34-27, mutta Seagullsin Timo Heinonen vastasi heittoon. KTP pelasi jakson lopun hyvällä energialla. Herrala naulasi kolmosen ja tilanteeksi 39-34, josta lähdettiin puoliaikatauolle.

Horton 5p, Pounds 4p, Edwin 6p, Thomas 8p, Simms 4p, Vekkilä 2p, Herrala 5p.

 

Kolmas jakso alkoi Seagullsin koreilla, kun heitot upposivat niin läheltä kuin kaukaa ja ero pääsi venymään. KTP:llä oli kuitenkin hetkensä ja pysytteli ottelussa mukana. Seagulls heitteli myös epätyypilliseen tapaan vapaaheittoja ohi. Pounds nosti jakson puolivälin kohdilla lukemiksi 55-48. Aaltokin pääsi pitkän poissaolon jälkeen heti pisteille. Jakson lopulla KTP:llä oli vaikeaa kummassakin päässä kenttää. Seagulls linkoi kolmosia säkkiin ja ero repesi. Päätösjaksolle mentiin tilanteesta 69-52.

Horton 5p, Pounds 8p, Edwin 7p, Thomas 11p, Simms 14p, Vekkilä 2p, Herrala 5p.

 

Päätösjakso alkoi siitä, mihin kolmannessa jäätiin. Seagulls namutteli koreja ja KTP koitti parhaansa pysytellä mukana. Jakson puolivälissä tilanne oli jo 84-63 ja ottelu alkoi näyttää pelatulta. KTP:n hyökkäykset päättyivät pitkälti epäonnistumiseen ja puolustus oli heikkoa. Jakson loppu oli lähinnä pelailua ja sarjapisteet jäivät Helsinkiin luvuin 94-69.

 

Ottelun pelaajiksi valitiin KTP:n sentteri Kenneth Simms (16p/14lev) ja Seagullsin laituri Jermaine Marshall (20p, kolmoset 4/5).

 

- Parempi joukkue voitti selvästi tänään. Me hävisimme pelitempossa, päävalmentaja Ailus totesi Korisliigan lehdistötilaisuudessa.

   

  KTP:n heittoprosentit: 2p 45%, 3p 31% ja vaparit 62%. KTP otti enemmän levypalloja. Menetykset: KTP 20, Seagulls 11. Riistot: KTP 7, Seagulls 13. Molemmat joukkueet heittivät yllättävän huonosti vapaaheitot (Seagulls 65%).

   

  - Meilläkin oli aika paljon menetyksiä ekalla puoliajalla. Paljon nopeammin pelattiin kuitenkin vielä 2. puoliajalla. Meillä on sen verran pieni joukkue, että meidän on pakko käyttää nopeuttamme. Kotka oli pitkään aika lähellä mutta onneksi saatiin ero revittyä. Arvokas kotivoitto, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kertoi Korisliigan lehdistötilaisuudessa.

   

  KTP-Basket

  Horton 5p/2lev/1r

  Vekkilä 2p/3lev/2s

  Aalto 4p/2lev

  Herrala 8p/1lev/3s

  Pounds 11p/3lev/3s/1r

  Lehtoranta 1lev

  Barnes 5p

  Edwin 7p/8lev/2s/2r

  Thomas 11p/5lev/5s/3r

  Simms 16p/14lev/2s/1blk

   

   

  TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

  Yhteistyökumppanit