Kouvot vastassa keskiviikkona ja perjantaina

 

KTP kohtaa keskiviikkona Kouvot kotona ja heti perjantaina pelataan Kouvolassa, joka jää joukkueiden viimeiseksi kohtaamiseksi tämän kauden runkosarjassa. Joukkueet ovat tällä kaudella kamppailleet Kymenlaakson herruudesta kahdesti ja voitot ovat tasan. Ensimmäinen ottelu käytiin 21.10. Mansikka-aholla, jossa Kouvot oli parempi luvuin 93-79 ja 28.12. Steveco Areenalla KTP tasasi otteluvoitot luvuin 100-77.

 

Keskinäisissä otteluissa KTP on ollut parempi syötöissä, kahden pisteen heittoprosentissa, riistoissa, torjunnoissa ja on menettänyt vähemmän palloja.

 

Kouvoilla on takanaan kaksikymmentä pelattua ottelua, joista voittoja on kahdeksan ja on sarjassa yhdeksäntenä. Tällä hetkellä sarjatilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, kun Kouvojen kanssa tasapisteissä eli kuudessatoista pisteessä ovat myös KTP, BC Nokia ja Pyrintö.

Kouvojen tämänhetkinen pistekärki on yhdysvaltalaistakamies Steven Pledger 20.5 pistekeskiarvolla. Liigassa Pledger sijoittuu pistekeskiarvollaan kolmanneksi, mutta tehokkuudessa vasta seitsemänneksitoista. Kouvojen Rakeem Buckles on liigan toisella sijalla levypalloissa keskiarvolla 10.4 ja on levypallokärki Korihaiden Marcus Vanin (ka. 11.1) kanssa liigassa ainoa yli kymmenen levypallokeskiarvon pelaaja. Kouvot on vahva levypallojoukkue, mutta sortuu liigan toiseksi eniten menetyksiin.

Kouvot lähtee otteluun tappio alla, joka tuli 20.1. Helsingissä Seagullsia vastaan luvuin 87-73.

 

- KTP on todella vahva kotijoukkue ja toisaalta meidän vierassaldo on murheellinen. Sillä silmällä pelistä ei ole paljoa odotettavissa. Luotan, että se ei ole koko totuus. Pääsemme pitkästä aikaa täydellä kokoonpanolla otteluun, olemme saaneet uusia elementtejä pelaamiseen ja harjoituksissa on ollut hyvin virtaa. Lähdemme tosissaan haastamaan Kotkaa tässä kahden ottelun minipudotuspelisarjassa paikasta oikeisiin pudotuspeleihin.
Edellisessä pelissä Kotkassa olimme vastaanottavana osapuolena lähes kaikilla pelin osa-alueilla. Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten pelimme on kehittynyt tuosta ottelusta. Kotkalaisilla on sarjan vaarallisin sisäpeliuhka. Siihen meidän on pystyttävä vastaamaan. Lisäksi meidän on laitettava KTP:n avainpelaajat pelaamaan aidosti puolustusta hyvän joukkuehyökkäystoteutuksen kautta,
Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Kouvojen kokoonpano:  Appleby, Hirvonen, Buckles, Saarijärvi, Heinonen, Andersen, Luosmaa, Pledger, Cuffee, Kantonen.

 

KTP lähtee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Sherman Gay jatkaa liigan tehokkaimpana pelaajana (arvo: 22.0) ja on pisteissä liigassa toisena (ka. 20.9). KTP on liigakärki torjunnoissa (ka. 4.3).

 

- On tärkeää tunnistaa Kouvot-pelaajien henkilökohtaiset vahvuudet. Palloscreenien puolustus ja temmon kontrolli täytyvät olla meidän hallussa, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kertoi Korisliiga.fi -sivustolla. 

 

KTP:n kokoonpano: Scott (GTD), Pratt, Bailey (GTD), Aalto, Herrala, Gay, Kaukiainen, Barnes, Nyman, Kopio, Tuomala, Walker.​

 

Tule paikan päälle seuraamaan viihdyttävää paikalliskamppailua KTP-Basket – Kouvot keskiviikkona 25.1. kello 18.30 Steveco Areenalle!
Ennakkolippuja myy Prisma, Kotka. 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit