KTP aseeton Pyrintöä vastaan

 

KTP pelasi ensimmäiset peliminuutit lepsusti niin puolustus -kuin hyökkäyspäässä. Hyökkäyksessä sorruttiin pallonmenetyksiin ja vastustaja pääsi kasvattamaan eroa. Peliajassa 3.09 Herrala onnistui kolmosessa ja ottelu oli 13-8. KTP:n korinteko oli vaikeaa ja eroa kotijoukkueeseen kasvoi. Peliajassa 5.29 Pyrintö oli jo 21-10 johtoasemassa, kunnes KTP sai vaihdetta silmään. Nyt Pyrintö sortui pallonmenetyksiin ja virheisiin, josta KTP onnistui kaventamaan. Puoli minuuttia ennen jakson päätösvihellystä ottelu oli tilanteessa 27-23, mutta viimeisessä hyökkäyksessä Pyrinnön Lehto onnistui kaaren takaa ja jakso päättyi 30-23.

Gay ei aloittanut tänään aloitusviisikossa. (Aloitusviisikko: Walker, Herrala, Bailey, Barnes, Pratt.)
Vaparit ensimmäisellä jaksolla peräti 11/11.

Pratt 8p/3lev/2s, Gay 6p/1blk.

 

KTP aloitti toisen jakson pirteästi. Bailey napautti kolmosen pohjaan, jonka jälkeen Pratt onnistui kahdessa peräkkäisessä Pyrinnön hyökkäyksessä riistämään pallon ja Gayn onnistuneilla vapareilla oli ottelu kiritty tasoihin 30-30. Jaksoa oli pelattuna vasta alle minuutti. Tämän jälkeen KTP:n heitot kolahtelivat rautoihin ja Pyrinnön peli-ilmi parani. Peliajassa 4.22 tilanne oli 38-32. KTP menetteli palloja, rikkoi ja puolusti puolivaloilla. Heittopelikään ei sujunut kuten kotijoukkueella ja Pyrintö repäisi hetkellisesti jo kuudentoista pisteen eron 51-35, kun jaksoa oli pelattu 8.15. KTP sai lopussa vielä muutaman tärkeän onnistumisen ja puoliaikatauolle mentiin lukemissa 53-41.

Vaparit vakuuttavat 14/15 (93%), 3p vain 3/13 (23%).

Pratt 14p/3lev/2s/3r, Gay 10p/2lev/2s/1blk.

 

Kolmannella jaksolla Pyrinnön johto kasvoi hitaasti, mutta tasaisesti. KTP:n puolustus ei pysynyt Pyrinnön mukana ja KTP heitteli jatkuvasti ohi kolmosen kaaren takaa. Peliajassa 4.03 ottelu oli 64-48, jonka jälkeen mentiin kolme minuuttia koreitta. Peliajassa 7.02 Walker nosti taululle lukemat 64-50. Hieman myöhemmin Pyrinnön Caven huudatti kotiyleisöä heittäessään heittoajan umpeutuessa kaukaa kolmosen pussiin, mutta heti toisessa päässä Nyman vastasi kolmoseen ja ero ei päässyt sen enempää kasvamaan. Kolmannen jakson jälkeen tilanne: 68-55.

Pratt 14p/4lev/4s/1blk/3r, Gay 13p/4lev/3s/1blk, Walker 12p/1blk.

 

Neljäs jakso alkoi Pyrinnön komennossa. KTP:n hyökkäys tyrehtyi täysin ja vasta kolmannen peliminuutin kohdalla Bailey nosti ensimmäisen korin KTP:lle. Tilanne oli taululla 75-57. Pari minuuttia mentiin ottelussa jälleen koreitta, kunnes Walker onnistui kolmoselta ja kavensi tilanteeseen 75-60. Jakson loppupuolella Herrala sai pelitilanteessa ikävästi iskun kasvoihin ja mies makasi hetken parketin pinnassa, kunnes käveli paikattavaksi. Pyrintö porskutti hyökkäyspäässä.
Peliajassa 8.24 ottelu oli revennyt jo 86-63 tilanteeseen. Reilut neljä minuuttia peliaikaa saanut KTP:n Joona Tuomala onnistui aivan jakson lopulla jo toistamiseen ottelussa korinteossa. KTP:n voittoputki jäi nyt vain kahden ottelun mittaiseksi, kun kotijoukkue Pyrintö oli tällä kertaa selvästi vahvempi. Ottelun päätösnumeroiksi kirjattiin 87-67.

 

- Valmistauduimme kyllä pelaamaan Palmia, Minardia ja Lehtoa vastaan, mutta silti he dominoivat peliä tänään. Heidän lisäkseen Bullock tuotti vaikeuksia, vaikka tiesimme miten he kaikki pelaavat. Emme pärjänneet 1 vs 1 ja Pyrinnön materiaali jyräsi voittoon. Saimme pelissä kaksi hyvää vaihetta, mutta ne olivat liian lyhyitä. Meillä on kaksi nuorta takamiestä, Herrala ja Kaukiainen, joille minulla on nyt, jos koska, mahdollisuus antaa vastuuta. Neljän jenkin jälkeen meillä ei ollut mahdollista rekrytoida enää kotimaisia profiilipelaajia. Baileyn tulon myötä pystymme pelaamaan pallo-screenejä myös hänen kauttaan. Herrala on pelannut lähes kiitettävän syksyn ja kyllä tärkein syy tappioomme oli, että Pyrintö oli tänään hyvä, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n William Walker (17p) ja Pyrinnön Topias Palmi (22p).

 

- Ennakoin hyvää peliä, kun molemmat joukkueet saivat valmistautua peliin rauhassa. Näin tapahtuikin. Myös KTP pelasi hyvin aggressiivisesti ja puolusti intensiivisesti. Olimme paljon 1 vs 1 pelaamisen varassa, mutta onneksi meillä oli tänään kovia onnistujia. Topias Palmin huippupelin lisäksi haluan nostaa esiin kapteeniemme Antero Lehdon ja Ricky Minardin panoksen. Viime pelistä pois olleiden herrojen valmistautuminen oli, kuin sotaan valmistautumista. Niin kova oli miesten taisteluhalu. Onnistuimme selättämään myös päälle yrittäneen flunssa-aallon ja pääsemme 3 viikon Joulutauolle voittaneena joukkueena, Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 50%, 3p 19%, vaparit 78%. Pisteet penkiltä: 22.

 

KTP-Basket

Pratt 14p/5lev/5s/3r/1blk

Molenius 2p/2lev/1s

Bailey 11p/5lev/1s/2r

Herrala 3p/1lev/1s

Gay 13p/6lev/4s/3r/1blk

Kaukiainen 1lev

Barnes 3lev/1s

Nyman 3p/1lev

Tuomala 4p/1lev

Walker 17p/4lev/1blk

 

- Emme onnistuneet toteuttamaan omaa peliämme kuin vaiheittain. Pyrintö oli tänään parempi, KTP-Basketin laituri Joona Tuomala kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit