KTP avasi voittotilinsä

 

KTP nappasi perjantai-illan taistossa kauden ensimmäisen voittonsa kaadettuaan kotisalissaan sarjanousija Espoo Unitedin.

 

Ottelun alkuminuutit vierähtivät tunnustelevasti. Koreja tuli vähän ja tasaisesti kummallekin joukkueelle. Jakson puolivälin ylitettyä ottelu oli vasta tilanteessa 7-7, mutta sen selittää osin molempien kova puolustuslinja. Jakson viimeisellä peliminuutilla vastustajan Pressley donkkasi joukkueensa 14-15 johtoon ja viimeisessä hyökkäyksessä Thomas ei onnistunut korinteossa.

Horton 3p, Aalto 1p, pounds 2p, Edwin 3p, Thomas 2p, Simms 3p.

 

Toisen jakson pistetehtailu alkoi Herralan kolmosella. KTP:n korinteko hieman takkuili ja United sen sijaan sortui virheisiin. Jakson puolivälissä Simms nosti KTP:n johdon tilanteeseen 28-25. Jakson lopulla Pounds otti isoa roolia. Heitot upposivat ja KTP sai pienen hurmoksen päälle. Aalto nosti lukemiksi 46-37, josta lähdettiin puoliaikatauolle.

Horton 8p, Aalto 3p, Herrala 3p, Pounds 11p, Barnes 2p, Edwin 5p, Thomas 2p, Simms 12p.

 

Kolmannen jakson alussa Unitedin melko pimennossa ollut Calhoun kavensi eron tilanteeseen 46-41. KTP kiristi puolustusruuviaan ja nyt alkoivat upota myös kaukoheitot. Horton kasvatti kolmosellaan KTP:n eron takaisin ja Unitedin menetykset ja virheet jatkuivat. Jakson puolivälin jälkeen Horton onnistui peräkkäisissä hyökkäyksissä kolmosessa ja tilanteeksi 55-42. Jakson viimeisellä sekunnilla Aalto rikkoi ja Unitedin Calhoun päätti jakson vapaaheitoillaan, 66-54.

Horton 17p, Aalto 4p, Herrala 3p, Pounds 11p, Barnes 7p, Edwin 5p, Thomas 2p, Simms 14p, Kallio 3p.

 

Vakuuttavasti pelannut Unitedin Haanpää jatkoi päätösjakson alussa kolmostehtailuaan ja United pysytteli iskuetäisyydellä. Tänään oli kuitenkin myös Hortonin päivä, kun mies onnistui kaarelta hyvällä prosentilla ja KTP:n etumatka säilyi. Jakson puolivälin jälkeen Pounds nosti lukemiksi 79-68. Unitedin korinteko jäätyi, mutta toisaalta KTP pelasi hyvin niin puolustus kuin hyökkäyspäässä. Ottelun ratkaisun hetkillä KTP pelasi maltilla ja otti pääosin fiksuja ratkaisuja. Joukkueessa hieman vähemmälle vastuulle jätetty Kallio osoitti tänään taisteluhenkeä ja sai myös pari onnistumista hyökkäyspäässä. Aivan ottelun lopulla kävi ikävä tilanne, kun Herrala jäi parketin pintaan ja ilmeisesti kyseessä on jalkavamma. Loppulukemiksi kirjattiin 90-70.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Jermont Horton ja Unitedin Samuel Haanpää.

 

- Eilen meillä oli itsetutkiskelua. Yritimme saada vastauksia mitä meille on viikossa tapahtunut. Nyt joukkueen esitys oli sellainen kuin sen pitää olla. Intensiteetin nosto oli ykkösjuttu ja teimme sen. Jos se on näin korkea, meillä on mahdollisuus voittaa kenet tahansa. Tiivistimme vähän peluutusta, mikä toi pidempiä stinttejä pelaajille, ja sitä kautta tatsia, päävalmentaja Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP-Basket

Horton 26p/6lev/4r

Aalto 6p/8lev/3s/1blk

Herrala 3p/1lev/1s

Pounds 14p/4lev/5s/3r

Lehtoranta 1lev

Barnes 7p/2lev

Edwin 7p/1lev/5s/1r/1blk

Thomas 2p/2lev/1s/1r

Simms 20p/5lev/2s/2r/2blk

Kallio 6p/2lev/3r

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 46%, 3p 40% ja vaparit 71%.

Pisteet penkiltä: KTP 18, United 9. Menetykset: KTP 6, United 20. Riistot: KTP 14, United 2.
KTP oli tänään parempi myös kolmosissa ja syötöissä, mitkä viime ottelussa Katajaa vastaan olivat iso miinus.

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit