KTP haki vieraspisteet Nokialta

 

KTP kävi ennen uudenvuodenaattoa ottelemassa BC Nokian kotihallissa, jossa KTP tasoitti otteluvoitot ja nousi samalla BC Nokian kanssa sarjassa tasapisteisiin.

 

Pounds heitti ottelun ensimmäiset kuusi pistettä ja ensimmäinen Näätien kori nähtiin vasta reilun kahden peliminuutin jälkeen. KTP puolusti aggressiivisesti, mutta hyökkäyspeli hieman takerteli. Jakson puolivälissä tilanne oli 6-9. BC Nokialla oli korintekopaikkoja, mutta viimeisteli huonolla prosentilla. Thomaksen ajo päätti ensimmäinen jakson lukemiin 15-17.

Horton 3p, Thomas 6p, Pounds 6p, Aalto 2p.

 

Toisen jakson alussa KTP:lle tuli nopeasti kolme virhettä ja hieman ennen jakson puoliväliä KTP:llä oli joukkuevirheet jo täynnä ja nokialaiset viettivät paljon aikaa vapaaheittoviivalla. Tästä huolimatta KTP pelasi tasapainosempaa peliä ja pysyi ottelussa kuskin paikalla, vaikkakin BC Nokia käväisi hetkellisesti myös johdossa. Jakson puolivälissä ottelun tilanne oli 25-32. KTP:n puolustus piti ja päinvastoin BC Nokialla oli vaikeuksia pidellä KTP:tä. KTP piteli naruja käsissään jakson loppuun asti ja puoliaikalukemiksi kirjattiin 35-44.

Horton 3p, Thomas 12p, Simms 7p, Pounds 13p, Aalto 4p, Barnes 3p, Edwin 2p.
BC Nokia kolmoset: 1/10 (10%).

 

Kolmas jakso jatkui siitä mihin ensimmäisellä puoliskolla jäätiin. BC Nokia heitteli ohi ja KTP hallitsi. Noin kahden peliminuutin jälkeen BC Nokian Joseph onnistui kolmosessa ja lähes perään kolmosen upotti BC Nokian Labovic. Jakson puolivälissä ero oli kaventunut tilanteeseen 45-50. KTP:n peli näytti tahdonvoimaisemmalta, mutta BC Nokia oli tullut otteluun voimakkaammin mukaan. BC Nokian Skamo kavensi lukemat 48-52, mutta KTP onnistui pitelemään johtoasemaansa. Jakson lopulla Edwin esitti huikean torjunnan, joka päätti jakson lukemiin 52-58.

Horton 7p, Thomas 16p, Simms 11p, Pounds 13p, Aalto 4p, Barnes 3p, Edwin 4p.

 

Päätösjakson alussa peli-ilme pysyi pitkälti samanlaisena. BC Nokia hiipi iholle, mutta KTP onnistui pitämään johdon itsellään. Noin kolmen peliminuutin kohdalla Simms upotti kolmosen ja tilanne taululla oli 57-67. KTP pelasi hyvällä energialla ja ero lähti repeämään. Jakson puolivälissä tilanne oli jo 57-71 ja BC Nokian paikkapuolustuskaan ei purrut. Lopussa BC Nokia otti vielä epäurheilijamaisen virheen ja ottelu päättyi KTP:n upeaan 66–77 voittoon.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Kenneth Simms ja BC Nokian Leyton Hammonds (13p/7lev).

 

- Onnea Kotkalle. He pelasivat ehjän 40 minuuttia, kuten sanoivat. Kyllä meillä oli surullista viimeistely. Puhutaan enemmänkin heittopromilleista kotikentällä. Peli alkoi sillä, että heitettiin kaksi lay-upia ohitse, toinen neljännes samalla tavalla ja kun päästiin kylkeen, niin heitettiin jälleen lay-upeja ohitse. Kolkit 16,7%, mutta vastustajakaan ei heittänyt sen paremmin. Kaudella ollaan oltu siinä hyviä, mutta tänään ei onnistuttu sieltäkään. Levypallot Kotkalle 46-33. Nämä kaikki kertoo, että olimme vielä joululomalla, Kotka oli pykälän verran kovempi jokaisessa tilanteessa ja ansaitsi ihan kaiken, mitä he saivat. Meillä on aikamoinen duuni edessä. Henkilökohtaisesti harmittaa, että olemme hirveän pehmeitä jokaisessa tilanteessa. Häviämme sellaisia yksi vastaan yksi -tilanteita, joita ei pitäisi ikinä hävitä. Onnistujia oli vähän, toivottavasti seuraavassa pelissä enemmän, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoi Korisliigan lehdistötilaisuudessa.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 69%, 3p 19% ja vaparit 62%.
Ottelun merkittävin tekijä ja suurin yllätys oli BC Nokian huono, vain 17%-set kolmoset.
KTP oli huonompi vain vapaaheitoissa, virheiden määrässä ja menetyksissä.

 

- Hyvä neljäkymmentäminuuttinen. Harmittava tappio kaksi päivää sitten paikalliskamppailussa, mutta pystyimme palautumaan siitä ja se näkyi meidän jätkien peliasenteessa ja yritystä oli koko ajan. Hyvää oli, että paketti oli koko ajan kasassa. 40 minuutin aikana lapsuksia tulee välillä, mutta me ei annettu niiden häiritä, vaan jatkettiin työntekoa samalla tavalla. Hyökkäyksessä pallo liikkui huomattavasti paremmin kuin muutamissa edellisissä otteluissa. Voitimme vielä huonolla kolmosprosentilla. Huomattava määrä niistä oli vapaita, mutta ei lannistuttu siitäkään. Puolustus voittaa pelejä, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus kertoi lehdistötilaisuudessa.

 

KTP-Basket

Horton 9p/9lev/2s/2r/1blk

Thomas 20p/6lev/4s/1r

Simms 16p/10lev/1s

Kallio 1lev

Pounds 19p/5lev/1r

Vekkilä 1s

Aalto 4p/4lev

Lehtoranta 1lev

Barnes 3p/3lev/1s

Edwin 6p/6lev/1r/1blk

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit