KTP nousi voittoon perjantai-illan jännitysnäytelmässä

 

KTP nousi kotiottelussa BC Nokiaa vastaan loppuminuuteilla voittoon. Tämän myötä kauden keskinäiset otteluvoitot ovat KTP:lle 2-1.

 

KTP:n puolustus oli ottelun alussa heikohkoa, mutta sen korvasi tehokas hyökkäys. Barnes naulasi kolmosen ja lukemiksi 11-9. Jakson puolivälissä BC Nokian Vincent Council heitti joukkueensa pisteen johtoon, 13-14. Jakson lopulla KTP kiristi puolustustaan ja jatkoi tehokasta hyökkäyspeliä, mutta myös BC Nokia löysi korintekopaikkoja. Aivan jakson lopussa Edwin esitti komean torjunnan ja donkkasi KTP:n 26-24 johtoon, josta lähdettiin toiselle jaksolle. Aloituksessa ollut Janne Lehtoranta pelasi hienon jakson tehden peräti 8 pistettä.

 

Toinen jakso käynnistyi tasaisissa merkeissä. Horton onnistui lyhyen ajan sisään kahdessa kolmosessa ja KTP käväisi 37-32 johdossa. Jakson loppupuolella BC Nokian Dragan Labovic tasoitti ottelun tilanteeseen 38-38 ja hieman myöhemmin Näätien Niko Mattilan kolmonen piti vierailijat johdossa. Puoliaikatauolle siirryttiin lukemista 43-44.

 

KTP:n pisteet puoliajalla: Horton 6p, Lehtoranta 8p, Barnes 3p, Edwin 4p, Thomas 11p, Simms 8p, Kallio 3p.

 

Kolmas jakso oli KTP:lle vaikea. BC Nokian Aapeli Alasen kolmonen vei tilanteeksi 45-52 ja pian ero kasvoi jo kymmeneen pisteeseen. KTP:llä oli huonoja yksi vastaan yksi puskemisia ja vierailijat käyttivät hyökkäykset fiksummin. Jakson puolivälissä tilanne oli 49-59. Jakson loppu alkoi sujua KTP:n osalta paremmin. Näätien Daniel Dolenc otti teknisen virheen ja lopussa KTP:n kaukoheitot alkoivat tipahdella sukkaan. Jakso päättyi luvuin 62-69.

 

Päätösjakso alkoi BC Nokian otteissa. KTP menetteli palloja ja Näädät juoksivat nopeita ja viimeistelivät hyvällä prosentilla. Jakson puolivälissä ottelu oli karannut tilanteeseen 66-78. KTP teki ryhtiliikkeen ja sai jostain kavettua energiaa. Koko joukkue pelasi hyvällä sykkeellä ja asenteella ja niin vain KTP kiri takaisin iholle. Ainoastaan vapaaheitoissa oli KTP:llä vaikeuksia. Kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä Simms pussitti kolmosen ja tilanne taululla oli 79-82. KTP puolusti hyvin ja sai BC Nokian heittohanat kiinni. Aivan jakson lopulla BC Nokia tasoitti tilanteeseen 86-86. Thomas räjäytti hallin riemuun, kun ajo päättyi koriin ja BC Nokialle jäi vain kaksi sekuntia pelikelloon. Pelikellon kanssa oli lopussa teknisiä ongelmia, mutta BC Nokian hyökkäys päättyi lopulta ohiheittoon ja KTP vei sarjapisteet luvuin 88-86.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Mandell Thomas ja BC Nokian Vincent Council (19p/12s, kolmoset 6/11).

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 57%, 3p 38% ja vaparit 63%. KTP oli parempi kakkosissa ja kolmosissa sekä torjunnoissa. Johtoaseman muutoksia oli 15 ja tasatilanteita 11. Simms ylsi jälleen tupla-tuplaan tehden 15 pistettä ja ottaen 10 levypalloa.

 

- Loistava viimeinen kymppi. Hävittiin kolmas jakso, mutta myös ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää. Suurin tekijä oli se, että pojat usko loppuun saakka, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus kertoi lehdistötilaisuudessa.

 

KTP-Basket

Horton 6p/3lev

Aalto 1p/1lev

Herrala 1p/3lev/2s

Lehtoranta 8p/2lev/1s/1r

Barnes 14p/4lev1s/1r

Edwin 10p/7lev/4s/1blk

Thomas 25p/4lev/5s/1r/1blk

Simms 15p/10lev/1s/1blk

Kallio 8p/2lev/1r/1blk

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit