KTP nujersi Pyrinnön

 

KTP otti keskiviikkoiltana kaksi sarjapistettä kukistettuaan kotonaan Tampereen Pyrinnön. Voitot ovat nyt KTP:lle 2-1. 

 

KTP otti alussa kuskin paikan. Gay oli jo nostanut KTP:lle kuusi pistettä, kun Pyrintö yritti vasta saada peliään kulkemaan. Jakson puoliväliin tultua Pyrintö oli saanut pelistä otetta, mutta KTP:n ero pysytteli jakson loppupuolelle saakka pisteen tai parin suuruisena. Peliajassa 8.20 Pyrinnön Ville Pekkola vei kolmosellaan vierailijat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, 15-17. Hetkeä myöhemmin Bailey tasoitti ottelun ja peliajassa 9.16 hyviä minuutteja pelannut Aalto (oli tänään myös avausviisikossa) upotti kolmosen pohjaan ja KTP otti jälleen johtoaseman. Jakso päättyi 20-19.

Pratt 7p, Gay 6p, Aalto 5p, Bailey 2p.

 

Toisen jakson alussa KTP epäonnistui muutamassa hyökkäyksessä ja Pyrintö onnistui käyttämään tilanteen hyödykseen. Pyrintö johti ottelua noin pari minuuttia, kunnes KTP kiristi puolustustaan ja hyökkäyspäässä alkoi luistaa. Peliajassa 5.40 Pratt nakutti kolmosen sisään ja ottelu oli tilanteessa 31-25. KTP:n puolustus puri ja Pyrinnön hyökkäykset päättyivät joko ohiheittoon tai menetykseen. Peliajassa 7.58 oli Baileyn vuoro onnistua kolmoselta ja tilanne oli jo 37-25. Aivan jakson lopulla Pyrintö onnistui hieman kirimään eroa kiinni. Puoliaikatauolle mentiin lukemissa 41-33.

Pratt 12p, Gay 10p, Bailey 9p, Aalto 7p, Herrala 2p, Scott 1p.

 

KTP:n heittoprosentit puoliajalla: 2p 62%, 3p 31% (4/13), vaparit 50% (3/6).

 

Kolmas jakso käynnistyi KTP:n komennossa. KTP pelasi vahvasti molemmissa päädyissä ja Pyrinnöllä oli vaikeuksia löytää oikeita ratkaisuja. Peliajassa 6.00 tehokkaasti pelannut Pratt vei KTP:n jo 60-45 johtoon. Jakson loppu meni ajoittain molemmilta sähläämiseksi, mutta pääosin KTP jatkoi tehokasta pelaamistaan ja Pyrintö teki parhaansa kiriäkseen eroa kiinni. Päätösjaksolle mentiin lukemissa 64-51.

Pratt 21p, Gay 17p, Bailey 15p, Aalto 7p, Herrala 2p, Scott 2p.

 

Päätösjakso alkoi KTP:n menetyksellä ja Kopion kahdella peräkkäisellä virheellä. Pyrintö kiri jakson ensimmäisen minuutin aikana yhdeksän pisteen päähän, 64-55. Jakson toisella peliminuutilla Pratt onnistui kolmosessa ja seuraavassa Pyrinnön hyökkäyksessä Herrala riisti ja Bailey donkkasi lukemiksi 69-55. Pyrinnön peli hyytyi, mutta toisaalta KTP pelasi hyvää koripalloa kummassakin päädyssä. Jakson puolessa välissä ottelu oli 81-61 ja ero pysytteli tasaisen suurena aina ottelun loppuun. Loppulukemiksi kirjattiin 92-72.

 

- Mikael Aallon suoritus oli tänään loistava. Hän on ollut yli puolet kaudesta pois ja oli vielä kaksi päivää sitten kipeänä. Ja meidän joukkueessa jenkkien pitää onnistua. Varsinkin kolme heistä onnistui tänään. Toki Scottkin oli lopussa hyvä vapaaheitoissa. Meillä on 11 ottelua jäljellä, ja odotan pelaajien antavan kaikkensa niissä. Tänään he taistelivat, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Monyea Pratt ja Pyrinnön Ricky Minard.

 

- Kotka oli tänään hyvä. Heiltä tosi tasapainoinen esitys, varsinkin kolmikolta Pratt-Gay-Bailey. Kotka otti meiltä hyvin juttuja pois ja oli aggressiivinen. Menetimme palloa hirvittävän määrän ja Kotka juoksi nopeilla ratkaisevat korit. Olimme kurittomia ja meidän huonot hetken olivat pitkiä. Kotka haistoi veren ja iski silloin. Ei ollut meidän paras eikä huonoin vieraspeli, mutta Kotka teki meistä huonon, Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 62%, 3p 38% (9/24), vaparit 71% (15/21).

Pyrintö oli ottelussa parempi vain hyökkäyslevypalloissa. (Syötöt: KTP 24, Pyrintö: 12. Menetykset: Pyrintö 18, KTP: 12). Pisteet penkiltä: KTP 2, Pyrintö: 35.
Pyrinnön uusi vahvistus pelasi 18.40 minuuttia tehoilla 5p/7lev/1blk ja 5 menetystä, sekä 5 virhettä.

 

KTP-Basket

Pratt 29p/4lev/9s/1r

Bailey 20p/6lev/5s/2r/1blk

Aalto 7p/2lev

Herrala 2p/2lev/6s/2r

Gay 22p/9lev/2r/1blk

Scott 12p/8lev/4s

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit