KTP PESTASI VIIDENNEN AMERIKKALAISEN

Kuva: Diante Baldwin (oikealla) pelasi loka-, marras- ja joulukuussa 17 Korisliigan ottelua Salon Vilppaassa. Kuva on Vilpas – Karhu Basket-ottelusta, vasemmalla Kauhajoen Antti Niskanen.

DIANTE BALDWIN ON “VARAJENKKI”

KTP-Basket on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen amerikkalaiskoripalloilija Diante Baldwinin (24 vuotta/180 senttiä) kanssa. Ketään ei aiemmasta jenkkikvartetista (Donte Thomas, Tyrell Nelson, Kevin Langford, Jalen Jackson) irtisanota. Baldwinin rooli on olla varamies esimerkiksi loukkaantumistapauksissa. Korisliigan säännöthän sallivat vain neljän ulkomaalaisvahvistuksen yhtäaikaisen peluuttamisen.

KTP-Basketin nokkamiehet ovat jo jonkin aikaa valmistelleet varamiespalveluun tukeutumista. Puheenjohtaja Jyrki Lindström antoi valmentajatroikalle luvan etsiä vara-amerikkalaista, ja viikonvaihteessa haku tuotti sitten tulosta.

Diante Baldwin on jo entuudestaan tuttu kotkalaisille. Hän pelasi loka-, marras- ja joulukuussa Salon Vilppaassa 17 Korisliigan ottelua joista kaksi KTP:takin vastaan. Vuoden vaihteessa Baldwin sai tehdä Vilppaan rosterissa tilaa maanmiehelleen Jack Gibbsille (24/183). Salosta kantautuneiden tietojen mukaan suurin yksittäinen syy jenkkivaihdokseen löytyi Baldwinin puolustustilastoista, jotka olivat heikoimmat Vilppaan takamiehistä.

Seitsemässätoista pääsarjaottelussaan Vilppaassa Baldwin pelasi noin 25 minuuttia 10,7 pisteen, 5,4 levypallon ja 3,2 koriin johtaneen syötön keskiarvoilla.

Korisliigan siirtotakaraja umpeutuu torstain ja perjantain välisenä yönä kello 24. KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen puntaroi viidennen amerikkalaisen pestaamista näillä verkkosivuilla viikonpäivät sitten julkaistussa jutussa. Kaminen korosti silloin, ettei mitään pakottavaa tarvetta ulkomaalaisosaston kasvattamiseen ole.

- Se tapahtuu ennen muuta varosyistä. Jos nyt toteutuisi sellainen kauhuskenaario, että joku nykyisestä jenkkinelikostamme loukkaantuisi, on hyvä olla jokin kortti takataskussa. Olisi harmillista, jos hyvän alkukauden jälkeen hankitut pudotuspeliasetelmat vesittyisivät sen takia, että joku avainpelaajista olisi sivussa, totesi Kaminen viime perjantaina ja samaa pätee yhä edelleen.

Korisliigakautta on vielä tuntuvasti myös jäljellä, sillä äärimmäisessä tapauksessa Suomen mestaruus ratkeaa vasta 7. finaalissa toukokuun 30. päivänä.

Ennen Baldwinin sopimuksen julkistamista puheenjohtaja Lindström halusi varmistaa uuden tulokkaan rahoituksen. Valmentaja Kaminenkin odotti päätöksiä levollisena. Koutsikin tietää sen, että kaikki maksaa.

- En halua olla sellainen valmentaja, joka huutaa viidettä miestä hintaan mihin hyvänsä. Varamiehen pitää olla tarpeeksi hyvä ja mahtua annetun budjetin sisään, rajasi Kaminen. Ilmeisesti sellainen myös löytyi.

Diante Baldwinissa yhdistyy pari tekijää, jotka helpottavat KTP:n rekrytointia. Ensinnäkin mies on jo pelannut kolme kuukautta Suomessa eikä häntä tarvitse ensimmäiseksi opettaa täällä “talon tavoille”. Ja toiseksi, Vilpas on jo maksanut Baldwinista erilaisia lisenssejä ja pelilupia tuntuvalla summalla, eikä KTP:n tarvitse enää huolehtia sellaisesta rahaliikenteestä.

Baldwin matkusti vuodenvaihteessa Yhdysvaltoihin odottamaan mahdollista uutta pestiä. Sellainen on nyt tulossa, ja koripallotyöläinen on valmis hyppäämään Finnairin koneeseen heti, kun niin sanotaan.

- Vielä ei Baldwinille ole lentolippua hankittu. Hän saapuu Suomeen mahdollisesti ensi viikolla, kertoi Jyrki Lindström.

Diante Baldwinin seurasiirto KTP:hin rekisteröitiin tiistaina (26.2.). Seuraavaksi miehen nimi kirjautuu Korisliigan verkkosivuille KTP-Basketin kokoonpanoluetteloon, minkä jälkeen Baldwin on pelikelpoinen vihreä-valkoisissa.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Ville Vuorinen

Yhteistyökumppanit