KTP suuntaa Katajan sarja-avaukseen

 

KTP:n ottelut jatkuvat keskiviikkona Joensuussa, jossa viime kauden mestari Kataja Basket aloittaa Korisliiga-kautensa.

 

Päävalmentaja Greg Gibson on niittänyt Suomessa menestystä niin I-divisioonassa Kauhajoella, kuin Korisliigassa Loimaan Bisonsin ja nyt toista kautta Kataja Basketin joukkueessa.
Kataja pelasi tällä kaudella Koripallon Mestarien liigaa, jossa tie päättyi kolmannen karsintakierroksen toiseen osaotteluun hävittyään saksalaiselle Bonnin joukkueelle. Katajan europelit jatkuvat nyt FIBA Europe Cupissa.

 

Katajan viime kauden kotimainen osasto jäi pitkälti samaksi, mutta suurin menetys oli pitkään Joensuussa pelanneen takamies Teemu Rannikon lähtö Salon Vilppaan rivehin. Kotimainen runko tosin vahvistui Susijengin piireistä tutulla laiturilla, kun Erik Murphyn nuorempi veli Alex Murphy päätyi seuran kanssa sopimukseen.

 

Katajan ulkomaalaisosastollakin riittää materiaalia. Joukkue pelaa tällä kaudella viidellä yhdysvaltalaisella. Viime ottelussa vieraissa Bonnia vastaan Katajan parhaat pistelingot olivat 18 pistettä tehneet takamies Damier Pitts ja laituri Alex Marzette.

 

Katajan kokoonpano: Mäkäläinen, Pitts, Niemi, Perttu, Kauhanen, Marzette, Seppälä, Lasaroff, Saunders, Hezekiah, Djeen, Huolila.

 

KTP lähtee kahden tiukan tappion jälkeen hakemaan kauden avausvoittoa.

 

- Pyrkimyksenä kontrolloida pelin tempoa, pitää pallosta huolta ja pelata konseptin mukaan. 1 vs 1 -puolustuspelaaminen on oltava paremmalla mallilla kuin edellisessä ottelussa, jos mielitään kamppailla voitosta, päävalmentaja Ailus kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n kokoonpano: Horton, Aalto, Herrala, Pounds, Lehtoranta, Barnes, Rosqvist, Latimer, Edwin, Thomas, Simms, Kallio.

 

 

Kataja Basket – KTP-Basket ke 04.10. klo 18.30 LähiTapiola Areenalla. Ottelun näyttää Fanseat.

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit