KTP:ltä heikko toinen puolisko – Viikingit veivät pisteet Saloon

 

Karhuvuoressa ei perjantai-iltana päästy juhlimaan toista peräkkäistä kotivoittoa, vaan Salon Vilpas otti vakuuttavan toisen puoliajan esityksellä ottelusta selvän voiton.

 

Ottelu alkoi tunnustelevasti ja koreja tipahteli tasaiseen tahtiin kumpaankin päätyyn. Jakson puolivälissä Vilppaan Juho Nenonen pussitti kolmosen, joka siirsi vastustajat 10-18 johtoon. Vilpas luotti heittopeliinsä ja KTP pelasi lähes joka hyökkäyksessä palloa sisään Simmsille. Thomas pääsi peräti kahdesti esittämään hienon torjunnan ja KTP:n puolustus oli muutenkin jakson loppupuolella vähintäänkin kelvollista. KTP oli melkein koko jakson takaa-ajajana, mutta Poundsin kolmonen jakson loppuun vei ottelun tilanteeseen 19-20. Kuitenkin vielä aivan pari sekuntia ennen jakson päätösvihellystä Vilppaan Johnathan Jordan onnistui kolmosen kaarelta ja ensimmäinen jakso meni Vilppaalle 19-23.

Simms 14p, Pounds 5p.

 

Toinen jakso alkoi KTP:n menetyksillä ja Vilpas pääsi repäisemään eroa. Vilpas pyrki nopeisiin ja heitti kaukaa hyvällä prosentilla. KTP kuitenkin pysytteli iholla. Hieman ennen jakson puoliväliä Horton upotti kolmosen ja tilanteeksi 25-33. Jakson lopussa KTP sai hankittua Vilppaalle pallonmenetyksiä ja myös hyökkäykset päättyivät koriin, vaikkakin vaikeisiin sellaisiin. Tänään ei näyttänyt olevan KTP:n heittopäivä ainakaan kaukoheitoissa ja pisteet saatiinkin lähinnä korin alta. Edwin nosti puoliaikalukemiksi 36-38.

Horton 8p, Pounds 5p, Edwin 5p, Simms 18p.

 

Kolmannessa jaksossa KTP pysytteli pari minuuttia Vilppaan mukana, kunnes Vilpaan heitot alkoivat päättyä miltei jokaisessa hyökkäyksessä koriin ja ero kasvoi. Jakson puolivälissä oltiin jo tilanteessa 41-61 ja Vilpaan höyryjunaa ei näyttänyt pysäyttävän mikään. Vilpas hallitsi ottelun tempoa ja KTP teki parhaansa saada isompaa vaihdetta, mutta heittopeli ei vain luistanut. Lehtorannan kori vei ottelun tilanteeseen 45-61, mutta KTP ei onnistunut saamaan kunnollista kiriä aikaan ja loppujakso meni Vilppaan juoksussa. Päätösjaksolle siirryttiin lukemista 52-72.

Horton 8p, Pounds 13p, Lehtoranta 2p, Edwin 5p, Thomas 4p, Simms 20p.

 

Päätösjakso jatkui pitkälti samanlaisena kuin kolmannen loppu. KTP yritti kaikin keinoin pysytellä Vilppaan vauhdissa mukana ja saada aikaan laadukkaita heittopaikkoja. Vilppaan puolustus oli kuitenkin todella tehokasta, eikä KTP löytänyt keinoja pysäyttää Vilppaan hyökkäyksiä. Ero vain kasvoi kasvamistaan, vaikka Vilpas sortui lopussa useamman kerran rikkomaan ja jostain syystä myös Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo räyhäsi erään tilanteen jälkeen itselleen teknisen virheen. Vilppaan Topias Kuukkanen viimeisteli loppulukemiksi 72-98.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Kenneth Simms ja Vilppaan Aaron Jones. Molemmat ylsivät tupla-tuplaan.

 

- Ensimmäisellä puoliskolla 15 minuuttia oli meiltä hyvää peliä. Alussa ei oltu samalla sivulla kuin Salo, mutta pelattiin heidät kiinni. Tänään hävittiin pelitempossa toisella puoliskolla, eikä se ollut väsymys. En tiedä mistä syystä ei löydetty tempoa enää tauon jälkeen, päävalmentaja Ailus kommentoi ottelun jälkeen.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 44%, 3p 32% ja vaparit 50% (5/10).

 

KTP-Basket

Horton 8p/6lev/2s

Herrala 2lev/3s/1r

Pounds 13p/2lev/3s

Lehtoranta 4p/2lev

Barnes 3p/4lev/1s

Rosqvist 1p

Latimer 7p/2lev

Edwin 9p/5lev/3s/1blk

Thomas 6p/2lev/3r/1blk

Simms 21p/10lev/1s/1r

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit