KTP:ltä painajaismainen ottelu – Kataja avasi kauden voitolla

 

Joensuussa nähtiin keskiviikkona korisilta, jossa KTP jäi täysin aseettomaksi Katajan edessä.

 

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet juoksivat kenttää ja tilanteita tuli kummallekin joukkueelle. Reilun kolmen peliminuutin kohdalla Edwin heitti kolmosellaan tilanteeksi 10-7, mutta sitten alkoi KTP:n alamäki. Puolustuksessa sattui virheitä, eikä heittotilaa löytynyt. KTP oli yli kolme minuuttia koreitta ja Kataja pääsi karkumatkalle. Jakso päättyi 30-13.

Edwin 5p, Aalto 4p, Simms 2p, Pounds 2p.

 

Aivan toisen jakson alussa nähtiin koreja kumpaakin päähän ja tilanne oli nopeasti 36-18. KTP menetteli palloja, joista Kataja rankaisi. KTP:n hyökkäyspeli oli melkoista hakemista ja heittoja sateli ohi. Kataja sen sijaan heitti todella hyvällä prosentilla niin korin alta kuin kaukaa. Jakson puolivälissä Edwin heitti taululle lukemiksi 46-25, mutta saman tien Kataja vastasi toisessa päässä. KTP ei löytänyt toimivaa systeemiä ja loppujakso pysytteli Katajan hallinnassa. Puoliaikalukemiksi kirjattiin 59-32.

Edwin 16p, Thomas 2p, Simms 8p, Aalto 4p, Pounds 2p.

 

KTP tuli kolmanteen jaksoon hieman kovemmalla otteella ja onnistui hieman kirimään eroa umpeen, kunnes virheet ja menetykset maksoivat taas kovan hinnan. KTP:n pelinrakentaminen oli yhä vaivalloista ja puolustuksessa jäivät jatkuvasti jälkeen. Jakson puolivälissä Katajan Marzette upotti kolmosen ja tilanteeksi 76-48. KTP:n pelaaminen näytti nyt suorastaan onnettomalta kentän kummassakin päässä ja ero pysytteli suurena. Aivan jakson lopulla Thomaksen kolmonen siirsi ottelun lukemiin 88-56, josta lähdettiin päätösjaksolle.

Latimer 3p, Edwin 18p, Thomas 5p, Simms 12p, Horton 5p, Aalto 6p, Pounds 7p.

 

Päätösjaksolla tekeminen alkoi näyttää kasvavassa määrin yhä haluttomalta. Kataja dominoi lähes kaikilla osa-alueilla, kun KTP:n vaikeudet jatkuivat. KTP ei jostain syystä muuttanut yhtään pelityyliään ja oli surullista katsoa, kuinka kukaan joukkueesta ei edes sen suuremmin taistellut. Jakso oli lähinnä pelailua. Ottelu päättyi 109-70.

 

- Olimme tänään selvästi huonompia kuin vastustaja. Olemme olleet nyt kahdessa ottelussa surkeita. Ehkä se on tällä hetkellä meidän tasomme. Puolustusta täytyy parantaa ennen kaikkea, päävalmentaja Ailus totesi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Deon Edwin ja Katajan Damier Pitts.

 

KTP-Basket

Horton 5p/1lev

Aalto 6p/3lev/1blk

Herrala 2lev/1s

Pounds 9p/2lev/1s

Lehtoranta 1p/2lev/1blk

Barnes 2p/1lev/1s

Latimer 3p/4lev/2r

Edwin 22p/9lev/3s/1r/1blk

Thomas 8p/3lev/1s

Simms 14p/5lev/5s/1blk

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 52%, 3p 24% ja vaparit 87%.

Pisteet penkiltä: Kataja 45, KTP 23. Menetykset: Kataja 4 ja KTP 21, joista Kataja teki 33 pistettä. KTP oli parempi vapareissa ja otti enemmän levypalloja. 

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit