KTP:n loppukiri ei riittänyt – derbyvoitto Kouvoille

 

Kouvolassa nähtiin perjantai-iltana monivaiheinen ottelu, jossa lopussa hienosti taistelleen KTP:n rutistus jäi jälleen vajaaksi sarjapisteisiin.

 

Ottelu käynnistyi Kouvojen Sinclairin kakkosella. KTP:n ensimmäiset pisteet avasi vapaaheittoviivalta Edwin. Ottelun peli-ilme oli rauhallista ja hakevaa. Kolmen peliminuutin kohdalla ottelu oli vasta 5-4. Ottelu jatkui hitaana ja varsinkin KTP:n osalta kaikilta osin vaisusti. Jakson puolivälissä tilanne taululla oli 11-6 ja jonkin aikaa myöhemmin Kallion kolmonen kiri tilanteeksi 14-13.
Jakson loppupuolella Kouvojen Kaukiainen suurensi kasvattajaseuransa ahdinkoa, kun onnistunut kolmonen vei Kouvot 22-15 johtoon. Jakson lopussa Kouvoille sattui pari huonoa hyökkäystä ja Pounds onnistui kolmosellaan kirimään eroa umpeen. KTP:lle jäi jakson viimeinen hyökkäys, joka päättyi tuloksettomasti. Jakso päättyi luvuin 24-20.

Horton 2p, Edwin 6p, Simms 6p, Pounds 3p, Kallio 3p.

 

Toinen jakso alkoi Kallion pitkällä kakkosella. Ottelun tempo alkoi pikku hiljaa kohota. Kouvojen Hirvosen namupassin päätteeksi lukemiksi 31-26. Jakson puolivälin jälkeen Horton naulasi kaksi kolmosta putkeen ja piti KTP:n iholla. KTP:n puolustuksessa ei ollut suuremmin kehumista ja Kouvot löysi keinot pysytellä kuskin paikalla. Hortonin jakson kolmas kolmonen vei ottelun tilanteeksi 48-42. KTP:n puolustus kuitenkin jatkoi vuotamista ja hetkessä ero olikin jo kymmenen pistettä, 52-42. Puoliaikalukemiksi kirjattiin 54-46.

Horton 13p, Edwin 13p, Thomas 2p, Simms 10p, Pounds 3p, Kallio 5p.

 

KTP:n heittoprosentit puoliajalla: 2p 42%, 3p 50% ja vaparit 87%.

 

Kouvot aloitti kolmannen jakson pistetehtailun. Simms avasi KTP:n osalta pisteet vasta reilun kahden peliminuutin jälkeen ja ottelua jatkettiin lukemissa 61-48. Kouvot voitti levypalloja, ja hyökkäykset päättettiin vahvasti. KTP:llä sen sijaan oli vaikeaa. Jakson puolivälissä tilanne oli 65-52. Jakson loppupuolella KTP kuitenkin piristyi kummassakin päädyssä. Simms otti KTP:n hartioilleen ja vaikka KTP:n puolustus parani paljon kahdesta edellisestä jaksosta, niin Kouvot keksi silti keinot pysytellä kymmenen pisteen päässä. Jakson lopulla nähtiin hetki todella vauhdikasta, mutta epävakaata koripalloa. Päätösjaksolle siirryttiin lukemista 69-58.

Horton 13p, Edwin 15p, Thomas 2p, Simms 18p, Pounds 5p, Kallio 5p.

 

Päätösjakso alkoi Kouvojen hyvällä ja KTP:n huonolla puolustuksella. Kahden peliminuutin jälkeen Pounds upotti kolmosen ja ero kymmeneen pisteeseen, 75-65. KTP:n koneisto alkoi saada kierroksia ja kiri pikku hiljaa iholle. Jakson puolivälissä mentiin lukemissa 76-69. KTP pelasi nyt hyvällä energialla, mutta hyökkäyksissä oli hieman epäonneakin matkassa. Kouvojen Bernard kasvatti kotijoukkueen eron jälleen suurilukuiseksi, 81-70. Mutta KTP ei luovuttanut. Thomaksen kolmonen kavensi tilanteeksi 81-76. KTP juoksi nopeita ja puolusti aggressiivisesti. Kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä Kouvot oli pakotettu aikalisään, kun Pounds nosti lukemiksi 81-78.
Lopussa KTP taisteli levypallot, mutta viimeistely ontui. Viimeisellä peliminuutilla Thomas onnistui jälleen kolmosen kaarelta, mutta ratkaisun hetkillä onni suosi Kouvoja. Hyvän taistelun jälkeen päätöslukemiksi jäi 86-81.

 

KTP:ltä palkittiin taistelija Ilmari Kallio ja tupla-tupla Kenneth Simms. Kouvoilta palkittiin 18 pistettä tehnyt Wayne Bernard ja Simmsin tavoin tupla-tuplaan yltänyt Thomas Gibson III.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 35%, 3p 47% (8/17) ja vaparit 89%. 
KTP oli parempi kolmosissa, riistoissa ja menetti vähemmän palloja. Ottelu oli pitkälti senttereiden Simms ja Gibson III taistoa korin alla.

 

- Ensimmäisen puoliajan puolustus oli meillä heikkoa. Toisella puoliajalla paransimme puolustusta. Tulimme takaisin, kun yritimme paremmin syöttölinjoille ja pyrimme voittamaan 1 vs. 1-tilanteita. Pääsimme myös yli puolen kentän nopeasti. Saimme enemmän syöttöjä toisella puoliajalla kuin ensimmäisellä puoliajalla. Meidän viimeisissä peleissä hyökkäys on ollut hyvää, mutta puolustus on ollut kompastuskivi. Meidän pakka ei ole niin levällään kuin pari viikkoa sitten, mutta vielä on aukkoja, päävalmentaja Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP-Basket

Horton 16p/8lev/2s/1r

Pounds 12p/5lev/1blk

Edwin 17p/11lev/4s/1r

Thomas 11p/2s/1r

Simms 20p/11lev/2s/3r/1blk

Kallio 5p/1lev/1s/1r

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit