KTP:n ottelut jatkuvat keskiviikkona Espoossa

 

KTP ja Espoo United kohtasivat 6.10. Kotkassa, jolloin KTP oli parempi luvuin 90-70.

 

Unitedin saldo on kuusi voittoa ja seitsemän tappiota ja on sarjassa kuudentena. Joukkue on voittanut viimeiset neljä otteluaan ja kahdessa viimeisessä ottelussa tehnyt yli sata pistettä. Joukkueen tehokärki on yhdysvaltalaislaituri Omar Calhoun tilastoiden 21.8 pistettä, 4.7 levypalloa ja 2.5 syöttöä ottelua kohden. Pisteissä Calhoun on liigassa kolmantena, mutta tehokkuudessa sijalla 13. Yhdysvaltalaislaituri Darious Moten on liigan kolmanneksi tarkin kahden pisteen heitoissa (65.6%) ja toiseksi tarkin kolmosissa heittäen kaarelta peräti 51.6%-sesti. United on tällä hetkellä liigan kolmanneksi tehokkain joukkue ja tarkin kaukoheittojoukkue.

 

- Maaotteluikkuna on antanut mahdollisuudet palautumiseen sekä muutaman uuden asian kokeiluun ja sisäänajoon. Edellisestä pelistä on melkein kaksi viikkoa, joten ottelutauon jälkeisessä ensimmäisessä ottelussa on väistämättä enemmän arvaamattomuustekijöitä kuin normaalisti. Niitä lähdetään taklaamaan ennen kaikkea keskittymällä mahdollisimman hyvään omaan suoritukseen ja meidän ydintekemiseen. Ahkeruuden ja yhteistyön avulla kovaa post-pelaamista, levypallotaistelua ja helppoja syöttöjä. Kotkan osalta erityisesti Pounds, Simms ja Horton - kolmikko on pelannut hienosti. Heidän yhteistyönsä vaikeuttaminen on meillä avainasemassa, Unitedin päävalmentaja Ville Neva kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Unitedin kokoonpano: Ivey, Järvinen, Wuorenjuuri, Järvi, Calhoun, Halme, Moten, Hartikainen, Toivonen, Pressley, Halmesmäki (GTD 50%) ja Haanpää (GTD 25%).

 

KTP:llä on kasassa neljä voittoa ja yhdeksän tappoita, joka riittää sarjassa yhdeksänteen sijaan. Viimeisin ottelu päättyi Karhuvuoressa Kataja Basketin voittoon luvuin 68-76. Joukkueen tehokärkenä jatkaa yhdysvaltalais-sentteri Kenneth Simms keskiarvotehoilla 16.5 pistettä, 9.6 levypalloa ja 2.5 syöttöä. Simmsin tehot yltävät liigassa sijalle 5. KTP on tällä hetkellä liigan toiseksi paras riistoissa (7.3 per ottelu.)

 

Viimeksi Unitedia vastaan KTP oli parempi kolmosissa, syötöissä ja riistoissa, sekä menetteli vähemmän palloja.

 

- Espoon saatua pelintekijä Jeb Iveyn takaisin pelaavaan kokoonpanoon on joukkueen peli ja tulokset olleet kärkitasoa. Iveyn paluun myötä roolitukset ovat osuneet kohdilleen ja heidän joukkuepeli toimii hyökkäyksessä saumattomasti. Pallo liikkuu ja kaikki pelaajat pääsevät osalliseksi hyökkäykseen. Haanpää, Järvi ja Calhoun ovat takakentällä vaarallisia pelaajia joiden vahvuudet pitää saada kuriin, päävalmentaja Ailus kertoi.

 

Sentteri Mikael Aalto ja laituri Ilmari Kallio ovat vielä loukkaantumisten vuoksi kokoonpanosta sivussa. KTP:n aiemmista vuosista tuttu takamies Jari Veikkilä teki paluun seuraan.

 

Kokoonpano: Veikkilä, Horton, Herrala, Pounds, Barnes, Latimer (GTD 50%), Lehtoranta, Edwin (GTD 50%), Thomas, Simms, Rosqvist.

 

 

Avataanko tästä voittoputki?

Espoo United - KTP-Basket keskiviikkona 29.11. klo 18.30 Tapiolan urheiluhallissa. Ottelun näyttää tuttuun tapaan Fanseat.

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit