Kymenlaakson herruus Kouvolaan – KTP:n uusi vahvistus pelasi hyvän ottelun

 

KTP ja Kouvot kohtasivat perjantai-iltana viimeistä kertaa tällä kaudella Korisliigan runkosarjassa.

 

Walker heitti ottelun avauspisteet. Peliajassa 1.46 Scott vei kolmosellan KTP:n 2-5 johtoon. Molemmat joukkeet saivat lähes vuoronperään onnistumisia ja jakson puoliväliin tultua tilanne oli tasan, 10-10. Ottelua jatkui tasaisena. Peliajassa 8.05 Pratt onnistui kolmosessa ja ottelu kääntyi KTP:lle, 16-17. Heti kuitenkin seuraavassa hyökkäyksessä Kouvojen Arttu Saarijärvi vastasi kolmoseen ja Kouvot otti vuorostaan johtoaseman. Jakso päättyi lukemissa 23-19.

Scott 8p, Walker 6p, Pratt 5.

 

Ottelu jatkui toisen jakson alussa tasaisena. Scott jatkoi hyviä otteitaan, mutta jakson puolivälissä KTP sortui pallonmenetyksiin ja Kouvot otti etumatkaa. Jakson loppupuoliskolla Pratt sai tärkeitä onnistumisia ja KTP pysytteli iskuetäisyydellä. Aivan jakson lopulla kuitenkin Kouvojen Raheem Appleby näytti osaamistaan ja puoliaikatauolle mentiin lukemissa 41-33.

Scott 18p, 7p, Walker 6p, Gay 2p.

 

KTP:n heittoprosentit puoliajalla: 2p 42%, 3p 33%, vaparit 100% (2/2).

 

Jo heti kolmannen jakson alussa Kouvot pääsi karkaamaan. KTP näytti puolustuspäässä ajoittain pirteältä, mutta hyökkäyksessä oli vaikeaa. Peliajassa 4.34 Kouvojen Tuomas Hirvonen onnistui kolmosessa ja ottelu oli jo tilanteessa 52-37. KTP näytti todella huonolta kummassakin päädyssä ja ero vastustajiin sen kun kasvoi. Aivan jakson lopulla KTP sai hyökkäyspäässä onnistumisia, mutta eroa oli päätösjaksolle mennessä jo yhdeksäntoista pistettä, 66-47.

Scott 21p, Pratt 10p, Walker 9p, Gay 4p, Kaukiainen 3p.

 

Päätösjakso alkoi Kouvojen pillin mukaan. Gayn korinteko oli pysäytetty täysin, mutta sen sijaan Walker ja Pratt tehtailivat tehoja. Gay teki ensimmäisen pelitilannekorinsa peliajassa 5.30, tilanteeksi 76-60. Jakson lopulla KTP onnistui hieman kaunistelemaan lukemia. Päätöslukemiksi kirjatiin 82-71.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Antwan Scott ja Kouvojen Raheem Appleby.

 

- Ensimmäiseen kahteen kymmeneen minuuttiin olen tyytyväinen etenkin puolustuksellisesti. Kolmas jakso on ollut viime aikoina meidän murheenkryyni. Kouvot on palloscreenipuolustuksessa hyvä ja se johtuu siitä, että heillä on Tuomas Hirvonen sekä heillä on oikea spacing ja heittäjiä.Huomasimme, että Kouvot antoi pallon suoraan rullaukseen, mutta tätä emme katsoneet yhtä hyökkäystä pidempään ja vaihdoimme pelitapaa. Olemme myös huonoja 1 vs. 1 -puolustajia. Kouvot otti tänään suuren määrän hyökkäyslevypalloja, joista he tekivät pisteitä. Totuus on se, että tässä on meidän taso, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 44%, 3p 33%, vaparit 64%.  

KTP voitti levypallot 40 – 38. KTP:n pisteet penkiltä: 8, Kouvot 32.

- Puhuimme ennen matsia meidän heittojen laadusta ja onko meillä mahdollista saada levypalloja. Tässä prosessissa olimme tänään hyviä. Pelasimme 33 minuuttia parempaa koripalloa kuin edellisessä ottelussa. Myös KTP oli ensimmäiset 20 minuuttia selkeästi parempi kuin Kotkassa. Olimme hyvin selvillä miten KTP puolustaa ja miten meidän pitää hyökätä. Meillä on nyt  käytössä enemmän erityyppisiä työkaluja hyökkäyksessä ja se tekee meidän puolustamisesta vaikeampaa. Gayn yksi pelitilannekori on mahtava suoritus meidän isoilta pelaajilta. Isojen pelaajien puolustustyö on meidän puolustuksen kulmakivi, mutta meidän kaikki pelaajat olivat tänään samalla sivulla, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP-Basket

Pratt 16p/8lev/8s/2r

Herrala 3lev/3s/1r

Gay 7p/10lev/2blk

Kaukiainen 3p/1s

Scott 24p/2lev/1s

Nyman 2p/1lev

Kopio 3p/1lev/1s/1r

Walker 16p/10lev/1blk

 

- Jokaisen pelaajan mielessä oli, että emme voi pelata samanlaista ottelua kuin kotona keskiviikkona. Olimme puoliajalla vain kahdeksan pistettä jäljessä vaikkakin korin tekeminen oli vaikeaa. Kolmannen jakson hävisimme 25-14 ja Kouvot sai 20 pisteen eron. Saimme eroa vähän kirittyä lopussa. Lopussa prässäsimme ja se toimi ihan hyvin. Kyllä näiden kahden ottelun lopputulokset kertovat meidän puolustuksesta, KTP-Basketin laituri Vili Nyman kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

     

    TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

     

    Yhteistyökumppanit