Kympillä Kataja -otteluun

 

Seuraava kamppailu sarjapisteistä käydään europelien rasittamaa Kataja Basketia vastaan. Joukkueet kohtasivat 4.10. Joensuussa, jolloin Kataja oli parempi luvuin 109-70.

 

Kataja on europelien takia pelannut vain kahdeksan Korisliiga -ottelua, josta voittanut kolme. Sarjassa Kataja on KTP:n takana yhdeksäntenä. Katajalla on ollut melko paljon loukkaantumishuolia ja otteluista on ollut sivussa useampi pelaaja. Joukkueen tehonikkarina häärii yhdysvaltalaislaituri Wesley Saunders tilastoiden keskimäärin 16.1 pistettä, 8.3 levypalloa ja 2.3 syöttöä ottelua kohden. Saunders on liigakärki kolmosprosentissa heittäen kaarelta peräti 52.6%-sesti (10/19) ja tehokkuus riittää liigassa neljänteen sijaan. Kataja on hävinnyt viimeiset kolme Korisliiga -otteluaan.

 

Viimeksi KTP:tä vastaan Kataja oli todella kovassa heittovireessä, mutta viime aikoina vire on ollut aivan toista.

 

Katajan kokoonpano: Seppälä (GTD 50%), Pitts, Kauhanen, Lasaroff, Niemi, Williams, Djeen, Huolila, Bejarano, Perttu, Saunders.

 

KTP otti tiistaina hienon vierasvoiton Karhusta ja lähtee kotiyleisön turvin hakemaan toista peräkkäistä voittoa. KTP on sarjassa neljällä voitolla ja kahdeksalla tappiolla kahdeksantena. Joukkueen tehokärki Kenneth Simmsin tilastot ovat pysyneet vakaina ottelusta toiseen ja kahdentoista ottelun jälkeen tilastot ovat 16.5 pistettä, 9.4 levypalloa ja 2.5 syöttöä ottelua kohden. Simms on Korisliigan viidenneksi tehokkain pelaaja.

 

- Tavoitteena on hyökkäyksessä aggressiivisempi peli kohti koria ja pitää pallosta parempaa huolta. Puolustuksessa kovia haasteita takakentällä taitavia yksilöitä vastaan ja palloscriinipelin toteuttamisessa, päävalmentaja Ailus kertoi.

 

KTP:n kokoonpano: Horton, Herrala, Pounds, Barnes, Latimer, Lehtoranta, Edwin, Thomas, Simms, Rosqvist.

 

Liput otteluun vain 10 euroa!
Lisäksi Veikkauksen etuasiakkaana otteluun pääsee alakatsomoon kaksi yhden hinnalla!

 

Tervetuloa Korisliiga-otteluun Steveco Areenalle perjantaina 17.11. klo 18.30.

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit