Näädät vei pisteet Nokialla

 

Aiemmin murtuneen nenän takia kokoonpanosta pois ilmoitettu William Walker pelasi avauskokoonpanossa. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Peliajassa 5.11 ottelu oli tasan 10-10. KTP pelasi nopeaa ja suoraviivaista hyökkäyspeliä ja puolustus pysyi tiukkana. Jakson lopulla hyökkäyspään suoritukset jäivät kuitenkin KTP:n osalta vaisuiksi ja Nokia pääsi kasvattamaan eroa. Peliajassa 9.24 tilanne oli jo 19-11, jotka jäivät jakson loppulukemiksi. Ensimmäistä peliään KTP:n paidassa pelaava Daniel Bailey pelasi jakson lopun vaisusti.

 

Toisen jakson alussa KTP:n puolustus väsähti. Nokia vyöryi hyökkäyspäässä, eikä KTP saanut hyökkäyspeliään kulkemaan. Jakson kolmannen peliminuutin jälkeen ottelu oli Nokialle jo 26-15, eikä KTP saanut heittopeliään kulkemaan. Jakson viimeisellä minuutilla Nokian ero oli jo kaksikymmentäyksi pistettä, 45-24. Puoliaikataulolle mentiin lukemissa 45-26. Nokia voitti jakson 26-15.

Gay 10p, Walker 6p, Herrala 5p.

 

Tauon jälkeen nähtiin menetyksiä suuntaan ja toiseen. KTP piristyi hetkellisesti hyökkäyspäässä, mutta Nokia jatkoi hyvää heittopeliään ja tilanne pysyi edelleen suurena. Neljän peliminuutin jälkeen KTP:n Bailey onnistui lay-upissa ja vei ottelun tilanteeseen 55-34. KTP jatkoi samalla pelitaktiiikalla, nopeita hyökkäyksiä ja painostus puolustuspäässä. Jakso päättyi lukemissa 70-52.

Gay 16p, Walker 13p, Pratt 6p/6s.

 

Neljännen jakson alussa peli-ilme näytti samalta kuin kolmannessa jaksossa. KTP ei muuttanut pelitaktiikkaansa, vaan jatkoi suoraviivaista ja nopeaa hyökkäyspeliään. Puolustuspäässä tuli toistuvasti virheitä, mikä mahdollisti Nokian pistetehtailun ja tilanne pysyi tasaisen suurena. Jakson puolessa välissä ottelu oli 88-60. Nokia onnistui pitämään eron parissakymmenessä pisteessä ja summerin soidessa tilanne oli taululla 94-75.

 

- Vastoinkäymiset on tekosyitä. Aina joku tekee toisen huonoksi, tänään Nokia teki meidät erittäin huonoksi intensiivisellä puolustuksellaan. Iso pettymys on se, että meidän puolustuksen taso oli suoraan roskakorista. Se, että me hävitään on ihan ok, mutta jos meidän tahtotaso on tuo, niin se ei ole ihan ok. Vapaaheitoista: ainakin tiedetään, mikä on seuraavien treenien aihe. Ainoa, joka pelasi tänään miehekkäästi oli 15-vuotias Mustapha Amzil, joka teki 5 pistettä. Ei siinä, että hän teki ne pinnat, vaan hän puolusti. Siitä hänelle propsit, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi.

 

KTP:n penkiltä kentälle tullut Mustapha Amzil teki viiden kentällä olleen minuutin aikana viisi pistettä. Vili Nyman keräsi yhdeksän pistettä ja KTP:n uusi vahvistus Daniel Bailey tehtaili tehot 4p/3lev/2s, menetyksiä 5 ja virheitä 4. Nokia pistekuningas oli Isaiah Wilkerson tehden 20 pistettä. KTP:llä oli jälleen vaikeuksia vapariviivalla heittäen vain 9/24.

 

- Puolustus oli aika lepsua tänään ja Nokia pääsi sen kautta isoon johtoon. Oli hyvä fiilis, kun pääsi nostamaan ensimmäiset Korisliiga-pisteet ja jännitys helpotti sen jälkeen, KTP-laituri Mustapha Amzil kertoi.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 64%, 3p 24%, vaparit 38%.

 

KTP-Basket

Pratt 8p/4lev/6s

Bailey 4p/3lev/2s

Herrala 7p/3lev/3s/1r

Gay 18p/5lev/1r

Kaukiainen 3p/3lev/3s/1r

Barnes 4p/1s

Amzil 5p

Rosqvist 1r

Nyman 9p/2lev

Walker 17p/6lev/2s

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit