Paikalliskamppailu osa 3

 

KTP ja Kouvot kohtaavat perjantaina 9.2. Kouvolassa. Joukkueet ovat tällä kaudella otelleet kahdesti ja voitot ovat menneet Kouvoille. Ensimmäinen kohtaaminen käytiin 3.11. Kouvolassa, joka päättyi luvuin 86-81 ja toinen ottelu 28.12. Kotkassa päättyi luvuin 69-79.

 

Kouvot on viidentoista voiton ja kahdentoista tappion myötä sarjassa kuudentena. Voittoja joukkueella on yhtä monta kuin BC Nokialla, Kataja Basketilla ja Tampereen Pyrinnöllä. Kouvojen tehomies on yhdysvaltalais-sentteri Thomas Gipson III keskiarvotilastoilla 16.7 pistettä, 10.2 levypalloa ja 2.5 syöttöä. (Liigan kuudenneksi tehokkain pelaaja.) Laituri Ville Kaunisto on tällä hetkellä liigan kakkonen levypalloissa (10.9) ja kahden pisteen heittoprosentissa (65.2%). Kouvot on liigakärkenä levypalloissa.

Severi Kaukiainen: (25 Korisliiga -ottelua) 5.4 pistettä, 1.2 levypalloa ja 1.5 syöttöä.

Vili Nyman: (7 Korisliiga -ottelua) 1.1 pistettä, 1.4 levypalloa ja 0.1 syöttöä.

Henri Permanto ei ole vielä pelannut Korisliiga -ottelussa.

 

Seura tiedotti 1.2. solmineensa sopimuksen yhdysvaltalaistakamies Drew Brandonin kanssa. Brandon tuli Suomeen Puolan Energa Czarni Slupskin joukkueesta, jossa tehtaili keskimäärin 11.6 pistettä, 7.6 levypalloa, 3.9 syöttöä ja 1.1 riistoa ottelua kohden. 

 

- Derbytime. KTP on ollut hyvä jo pitkään ja kouvolaisille rakas Antto Nikkarinen vahvistaa joukkuetta entisestään. 4. paikan match-upin paremmin hyödyntävä joukkue voittakoon, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Kouvojen kokoonpano: Brandon, Hirvonen, Saarijärvi, Nyman, Kaukiainen, Kaunisto, Skeen, Knihtinen, Bernard, Toikkanen, Gipson III.

 

Kahdeksantena olevalla KTP:llä on kasassa 12 voittoa ja 16 tappiota. Keskiviikkona 7.2. joukkue hävisi Lapualla Kobrille ja lähtee nyt takamies Antto Nikkarisella vahvistuneella kokoonpanolla Kouvolaan hakemaan tämän kauden ensimmäistä derbyvoittoa. Myös pelikiellosta kärsinyt kapteeni Michael Pounds palaa kokoonpanoon. KTP on tällä hetkellä liigan kakkonen riistoissa ja hyökkäyslevypalloissa.

 

Keskinäisissä otteluissa KTP on ollut parempi kolmosissa, hyökkäyslevypalloissa, riistoissa ja menetysten määrässä. Kohtaamisten tehokkain pelaaja on ollut Kouvojen järkäle Thomas Gipson III. KTP:n paras pelaaja on ollut sentteri Kenneth Simms.

 

KTP:n kokoonpano: Pounds, Aalto, Horton, Edwin, Herrala, Lehtoranta, Kallio, Vekkilä, Simms, Nikkarinen, Barnes, Thomas.

 

Kouvot – KTP-Basket perjantaina 9.2. kello 18.30 Jatke Areenalla. Ottelun näyttää Fanseat.

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit