Perjantain kotiottelussa vastassa Korihait

 

Joukkueet kohtasivat 20.10. Uudessakaupungissa, jolloin Korihait oli parempi luvuin 97-90.

 

Alavireinen Korihait on tällä kaudella kokenut vastoinkäymisiä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Seura ilmoitti 30.11. päävalmentaja Jarno Nikulan eronneen tehtävästään ja seura etsii nyt uutta päävalmentajaa. Lisäksi pelaajia on lähtenyt ja vaihtunut. Viimeisimpänä joukkueesta lähti heittävä takamies Marius van Andringa, joka siirtyi pelaamaan Saksan Pro B:hen. Kahdeksan ottelun mittaisessa tappioputkessa olevalla Korihailla on kasassa kolme voittoa ja yksitoista tappiota ja on sarjassa tällä hetkellä viimeisenä eli yhdestoista. Joukkueen tehokärki on yhdysvaltalais-sentteri Juan Pattillo tilastoiden 20.9 pistettä, 7.5 levypalloa ja 1.8 syöttöä ottelua kohden. Pattillo on tällä hetkellä liigan kuudenneksi tehokkain pelaaja.

 

Viime kohtaamisessa KTP oli parempi vain kahden pisteen heittoprosentissa ja torjunnoissa.

 

- Päävalmentaja tilanne edelleen auki. Mennään päivä kerrallaan ja ottelu kerrallaan ja keskitytään ainoastaan seuraavaan matsiin, Korihaiden nykyinen päävalmentaja Petri Helminen kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Korihaiden kokoonpano: Pattillo, Sulonen, Lahti, Viinikkala, Lehtonen, Mäkelä, Kilpinen, Laine, Funderburk (GTD 70%), Chievous, Herbert, O'Brien (GTD 50%).

   

  KTP on viiden voiton ja kymmenen tappion myötä sarjassa yhdeksäntenä. Joukkueen tehokärkenä ja liigan neljänneksi tehokkaimpana pelaajana häärii sentteri Kenneth Simms tilastoiden 16.9 pistettä, 10.1 levypalloa ja 2.3 syöttöä ottelua kohden. KTP on tällä hetkellä liigan toiseksi paras riistoissa 7.3 keskiarvolla.

   

  - Pyritään aktiiviseen pelaamiseen molemmissa päissä kenttää. Palloskriin pelaaminen niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa on tärkeässä roolissa tuloksen suhteen. Pelitempon pitää yltää samaan kuin edellisessä ottelussa Pyrintöä vastaan, päävalmentaja Ailus kertoi.

   

  KTP:n kokoonpano: Pounds, Herrala, Lehtoranta, Thomas, Vekkilä, Edwin, Barnes, Horton, Simms.

   

   

  Otetaanko tästä toinen peräkkäinen voitto?

  Tervetuloa Steveco Areenalle seuraamaan Korisliiga-ottelua KTP-Basket – Korihait pe 8.12. kello 18.30.

   

   

   

  TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

  Yhteistyökumppanit