Perjantaina Korihaiden kotiluolaan

 

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja voitot ovat tasan. Ensimmäinen kohtaaminen käytiin 20.10. Uudessakaupungissa, joka päättyi Korihaille luvuin 97-70 ja toinen kohtaaminen vuorostaan 8.12. Kotkassa, jolloin voitto jäi Kotkaan luvuin 95-75.

 

Sarjassa kymmenentenä olevan Korihaiden saldo on 5 voittoa ja 20 tappiota. Viimeisin voitto tuli keskiviikkona (24.1.) vieraissa Kobria vastaan. Joukkueen tehopelaaja on yhdysvaltalais-sentteri Juan Pattillo keskiarvotilastoilla 21.8 pistettä, 7.8 levypalloa ja 1.9 syöttöä. Pattillo johtaa tällä hetkellä liigaa pistekeskiarvossa ja on tehokkuudessa viidentenä. Joukkueena Korihait on luonnollisesti melko tehoton joukkue, mutta esimerkiksi pistekeskiarvo lähentelee KTP:tä ja hyvänä pelipäivänä joukkue on todistetusti vaarallinen.

 

- Tiukkaa vääntöä odotetaan perjantailta, Korihaiden päävalmentaja Petri Helminen ilmoitti Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Korihaiden kokoonpano: Pattillo, Sulonen, Laine, Gibson, Kilpinen, Lahti, Mäkelä, Viinikkala, Lehtonen, Van Andringa, Bryce-Davis(GTD 50%), O'Brien, Funderburk(GTD 50%).

 

Kahden ottelun voittoputkessa oleva KTP on voittanut 11 ja hävinnyt 14 otteluaan. Sarjassa KTP majailee sijalla kahdeksan ja on tasapisteissä Espoo Unitedin kanssa. Joukkueen tehopelaaja on edelleen sentteri Kenneth Simms tilastoiden 15.9 pistettä, 10.3 levypalloa ja 2.2 syöttöä ottelua kohden. Kapteeni-takamies Michael Pounds on tällä hetkellä liigan kakkonen vapaaheitoissa upottaen viivalta 88.4%-sesti. KTP johtaa liigaa hyökkäyslevypalloissa.

 

Keskinäisissä otteluissa KTP on ollut huonompi levypalloissa, vapaaheitoissa ja kolmosissa. Näiden otteluiden paras pelaaja on ollut Korihaiden takamies Marius van Andringa. KTP:n paras on ollut takamies Deon Edwin.

 

KTP:n kokoonpano: Herrala, Pounds, Simms, Edwin, Aalto, Horton, Kallio, Barnes, Lehtoranta, Thomas, Vekkilä.

 

 

Korihait – KTP-Basket pe 26.1. klo 18.30 Uusikaupunki 400 Areenalla. Ottelun näyttää Fanseat.

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit