Perjantaina otellaan Pyynikillä

 

KTP matkaa seuraavaksi Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja voitot ovat tasan. Ensimmäinen kohtaaminen käytiin 14.10. Tampereella, joka päättyi Pyrinnön 91-61 voittoon ja toisen kerran 1.12. oteltiin vuorostaan Kotkassa, jolloin KTP oli parempi luvuin 95-87.

 

Sarjassa kakkospaikkaa pitävä Pyrintö on voittanut 14 ja hävinnyt 9 ottelua. Sarjasijoituksesta huolimatta Pyrintö on tehokkuudessa viidentenä. Joukkueen tehokkain sekä liigan toiseksi tehokkain pelaaja on yhdysvaltalais-sentteri Brian Asbury keskiarvotilastoilla 20.1 pistettä, 9.2 levypalloa ja 2.0 syöttöä. Pyrintö on tällä hetkellä liigan toiseksi paras kolmosjoukkue.

 

- Lyhyt valmistautumis- ja palautumisaika perjantaille asettaa omat haasteensa. Isoin asia löytää pelitempo KTP:n erinomaisia takamiehiä vastaan ja saatava Simms pois omalta mukavuusalueeltaan. Tähän lisättynä meidän on jatkettava edellisissä peleissä ollutta hyvää pallon liikettä hyökkäyksessä, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Pyrinnön kokoonpano: Green, Manigault (GTD 50%), Lehto, Kilpinen, Heinonen, Giles, Heinonen, Palmi, Asbury.

 

KTP:llä on kasassa 10 voittoa ja 14 tappiota ja on sarjassa yhdeksäntenä. Sentteri Kenneth Simms putosi tehokkuudessa Pyrinnön Brian Asburyn taaksi kolmanneksi tilastoiden keskimäärin 15.9 pistettä, 10.4 levypalloa ja 2.2 syöttöä ottelua kohden. KTP on tällä hetkellä liigan paras hyökkäyslevypallojoukkue.

 

Keskinäisissä otteluissa KTP on ollut parempi levypalloissa, vapaaheitoissa ja torjunnoissa. Näissä kohtaamisissa paras pistemies on ollut takamies Deon Edwin (22.5 pistettä.) Molemmat joukkueet ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä ottelustaan kuusi. Pyrintö on nyt voittanut kaksi viimeistä otteluaan kaadettuaan kotihallissa BC Nokian ja vieraissa Kobrat. KTP on voiton päässä pudotuspelipaikasta eli kahdeksannesta sijasta.

 

KTP:n kokoonpano: Herrala, Pounds, Simms, Edwin, Aalto, Horton, Kallio, Barnes, Lehtoranta, Thomas, Vekkilä.

 

 

Tampereen Pyrintö – KTP-Basket perjantaina 19.1. kello 18.30 Pyynikin palloiluhallissa. Ottelun näyttää Fanseat.
 

 

Seuraa KTP-Basketia somessa
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit