Perjantaina vastassa Korihait – KTP:llä uusi vahvistus

 

KTP kohtaa perjantai-iltana kotihallissaan Uudenkaupungin Korihait. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja pisteet ovat kummastakin kohtaamisesta menneet KTP:lle. Ensimmäinen ottelu käytiin 13.10. Ukissa, joka päättyi luvuin 66-85 ja toinen ottelu 2.12. Steveco Areenalla päättyi luvuin 81-67.

 

Keskinäisissä otteluissa Korihait on ollut parempi vain levypalloissa ja vapaaheittoprosentissa.

 

Korihailla on takanaan kaksikymmentä pelattua ottelua, joista voittoja on neljä ja on sarjassa kymmenentenä. Joukkue on peräti kahdeksan ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viimeisin tappio tuli keskiviikkona 18.1. Salon Vilpasta vastaan lukemin 92-74. Tällä hetkellä Korihaiden paras pistemies on yhdysvaltalaistakamies Emmanuel Holloway 13.8 pistekeskiarvolla. Joukkue johtaa liigaa hyökkäyslevypalloissa (13.6) ja vapaaheittoprosentissa (75.2%).

 

- Perjantaina on joukkuueella totuuden hetki. Jos Karhuvuoressa hävitään voidaan alkaa valmistautua karsintaan, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Korihaiden kokoonpano: Vesa-Pekka Laine, Mikko Jalonen, Jaakko Lahti, Eero Lehtonen, Emmanuel Holloway, Mikael Herbert, Dominic Lee, Marcus Van, Aapeli Alanen, Panu Peltokangas, Eric McAlister.

 

KTP on pelannut kaksikymmentäyksi ottelua ja on seitsemän voiton myötä sarjassa yhdeksäntenä. Sherman Gay ja Monyea Pratt jakavat liigan tehokkaimman pelaajan kärkisijan (arvo kummallakin: 21.4). Gay on liigan toisella sijalla pisteissä 20.8 pistekeskiarvolla. KTP johtaa liigaa torjunnoissa (ka. 4.1).

Joukkue teki vastikään sopimuksen 24-vuotiaan yhdysvaltalaistakamies Antwan Scottin kanssa. Scott tulee Suomeen Hollannin liigasta, jossa hän pelasi yksitoista ottelua keskiarvoilla: 20.6 pistettä, 4.5 levypalloa, 5.5 syöttöä ja 2.3 riistoa.
KTP jatkaa nyt viidellä ulkomaalaisvahvistuksella. Vielä on epävarmaa nähdäänkö Scott parketilla Korihait -ottelussa.

 

- Korihait haastoi keskiviikkona hyvin sarjakärjen puoliaikaan asti. Mielenkiintoinen ottelu tulossa, johon lähdemme puolustuksen kautta, kuten aina. Toivottavasti pelaamme hyvällä temmolla ja saamme palloa hyvin liikkeelle. Muutamia kolhuja on ilmaantunut viime ottelun jälkeen ja uusi mies on hankittu joukkueeseen, joten kokoonpano varmistuu vasta pelipäivänä, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n kokoonpano: Scott (GTD), Pratt (GTD), Molenius (GTD), Bailey (GTD), Aalto, Herrala, Gay, Kaukiainen, Barnes, Nyman, Kopio, Tuomala, Walker.

 

KTP-Basket – Korihait 20.1. klo 18.30 Steveco Areenalla. Tervetuloa!

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit