Perjantaina vieraillaan Uudessakaupungissa

 

Jarno Nikulan päävalmentama Korihait säilytti viime kauden jälkeen paikkansa Korisliigassa kukistettuaan nousukarsinnoissa Lahti Basketballin. Vuodesta 2009 joukkueen mukana ollut palkittu takamies ja kapteeni Mikko Jalonen lopetti viime kauden jälkeen ammattilaisuransa.

 

Korihailla on viidestä ottelusta kaksi voittoa. Viimeisin voitto tuli keskiviikkona (18.10.) vieraissa Kobrista luvuin 91-99. Joukkueen tehokärkenä häärää yhdysvaltalais-sentteri Juan Pattillo tehoilla 17.4 pistettä, 7.0 levypalloa ja 1.2 syöttöä. (Korisliigan 13. tehokkain.)
Korihait on tällä hetkellä liigan tarkin vapaaheittojoukkue upottaen viivalta 77.6%-sesti ja liigan kärkipaikkaa vapaaheitoissa pitää sentteri Mikael Herbert. (3 ottelua, 8/8.)

 

Korihait nousi keskiviikkoisen voiton myötä sarjassa seitsemänneksi ja pois jumbosijalta tehokkuudessa.

 

- Eteenpäin mennään. Levypallopeliä parannettiin viimeksi ja nyt lähdetään tiivistämään puolustusta. Kova taistelu odotettavissa niinkuin KTP:n kanssa aina, päävalmentaja Nikula totesi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Korihaiden kokoonpano: Juan Pattillo, Chez Williams,Teemu Sulonen, Jaakko Lahti, Marius Van Andringa,Roope Viinikkala, Eero Lehtonen, Sean O’Brien, Justus Kilpinen, Vesa-Pekka Laine, Deng Deng, Akseli Mäkelä.

   

  KTP:llä on kasassa viidestä ottelusta yksi voitto. Joukkueen tehokkaimpana pelaajana jatkaa sentteri Kenneth Simms keskiarvoilla 15.2 pistettä, 8.2 levypalloa ja 3.4 syöttöä. (Korisliigan 6. tehokkain.)
  KTP johtaa liigaa hyökkäyslevypalloissa, mutta on huonoin puolustuslevypalloissa. Tällä hetkellä KTP tekee liigan vähiten pisteitä.

   

  Karmean Pyrintö-ottelun jälkeen kurssia lähdetään muuttamaan.

   

  - Varsinkin vieraissa konsepti on ollut levällään. Tavoitteena saada kaikki pelaamaan "samalle sivulle". Intensiteetin ja kovuuden taso on noustava vieraissa korkeammalle. Hyökkäyksessä pyritään minimoimaan menetyksiä ja palloa on myös jaettava paremmmin pelaajien kesken. Hyökkäyksen palloscreen-tilanteissa tarkoituksena saada pallo myös kaaren takana oleville pelaajille, päävalmentaja Ailus kertoi Korisliiga.fi-sivustolla.

   

  KTP:n kokoonpano: Horton, Simms, Aalto (GTD), Herrala, Pounds, Barnes, Latimer, Edwin, Thomas, Kallio.

   

   

  Korihait – KTP-Basket pe 20.10. klo 18.30 Uusikaupunki 400 Areena, Pohitulli. Ottelun näyttää Fanseat.

   

   

   

  TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

  Yhteistyökumppanit