Pisteet jäivät Espooseen – KTP:n loppukiri jäi vajaaksi

 

Espoossa nähtiin keskiviikkona monivaiheinen Korisliiga-ottelu, jonka päätös venyi viimeiselle peliminuutille. Pitkäaikainen KTP-takamies Jari Vekkilä teki lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen paluun KTP-paitaan ja pääsi heti Espoossa tositoimiin.

 

KTP tuli vahvasti otteluun. Ensimmäisen jakson puolivälissä Horton kasvatti KTP:n eron jo kymmeneen pisteeseen, 6-16. Jakson loppupuolella United pääsi otteluun mukaan ja kuroi eron kiinni. Jakson lopulla Vekkiläkin pääsi pelin makuun, mutta pisteet jäivät tältä reissulta saamatta. United otti Jeb Iveyn johdolla johtoaseman ja jakso päättyi luvuin 23-20.

Horton 5p, Herrala 3p, Thomas 6p, Simms 2p, Pounds 4p.

 

Toinen jakso alkoi täysin Unitedin komennossa. Unitedin Iveyn kolmonen kasvatti kotijoukkueen eron jo tilanteeseen 32-22 ja ero vain kasvoi kasvamistaan, kun United päätti lähes jokaisen hyökkäyksen koriin. Jakson puolivälissä tilanne oli 44-29. KTP:n vaikeudet jatkuivat ja puoliaikatauolle siirryttiin lukemista 51-38.

Horton 9p, Herrala 3p, Thomas 11p, Simms 6p, Pounds 8p, Lehtoranta 1p.

 

KTP:n heittoprosentit puoliajalla: 2p 57%, FG 42%, 3p 21% (3/14) ja vaparit 71%.
Levypallot: United 25, KTP 11. Syötöt: United 9, KTP 4. Menetykset: United 8, KTP 4.

 

Kolmannen jakson alkuminuuteilla Unitedin ero pysytteli noin kymmenessä pisteessä. Jakson puolivälissä aktiivisesti pelannut Pounds upotti kolmosen ja siirsi taululle lukemat 58-49. Jakson lopulla Unitedin Omar Calhoun otti isoa roolia ja kasvatti joukkueensa eron tilanteeseen 75-62, josta lähdettiin päätösjaksolle.

Horton 19p, Herrala 6p, Thomas 11p, Simms 14p, Pounds 19p, Lehtoranta 1p, Edwin 2p.

 

Päätösjakson puoleenväliin asti ottelu pysytteli Unitedin hallussa, jonka jälkeen alkoi KTP:n kiri. Thomaksen heittopeli alkoi luistaa ja pian ottelu oli tilanteessa 86-60. Lopussa heikosti pelannut Edwin piristyi ja heitti tärkeitä vapaaheittoja sisään. Aivan ottelun lopulla KTP käväisi vain kahden pisteen päässä, 90-88. Kriittisellä hetkellä Pounds sai harmittavasti epäurheilijamaisen virheen ja Espoo pääsi kasvattamaan eroa vapaaheittoviivalta, sekä sai säilyttää pallonhallinnan. United vei ottelun lukemin 94-90.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 53%, 3p 35% ja vaparit 69%. KTP oli parempi kahden pisteen heittoprosentissa ja riistossa, sekä piti pallosta parempaa huolta. Simms ylsi tupla-tuplaan ja Thomas heitti kolmoset 4/6 eli 67%-sesti tehden 24 pistettä.

 

- Eka kymppi pelattiin hyvää peliä. Me kontrolloitiin, me tiedettiin mitä tehdään, me tiedetttiin kuka meillä oli vastassa puolustuksellisesti ja oltiin tasapainossa. Sitten siinä kahdeksan yhdeksän minuutin kohdilla tehtiin pari vaihtovirhettä ja meidän puolustus alkoi heittelehtiä. Hieno juttu oli, että noustiin takaisin pelaamaan voitosta, se oli hienoa meidän jätkiltä. Ongelma on nyt kuitenkin se, että meidän esitykset vaihtelee liikaa, päävalmentaja Ailus kommentoi lehdistötilaisuudessa. 

 

KTP-Basket

Horton 9p/5lev/3s

Vekkilä 1lev

Herrala 6p/1lev/1s

Pounds 20p/4lev/1s/2r

Lehtoranta 1p/1r

Barnes 1lev

Edwin 13p/4lev/3s/1r

Thomas 24p/5lev/3s/2r/1blk

Simms 17p/12lev/3r

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit