Pyrintö tasoitti tilit – KTP:n pudotuspelipaikka jäi varmistamatta

 

Perjantai-iltana nähtiin kiivas Korisliiga-kamppailu Pyynikillä, jossa kotijoukkue Pyrintö onnistui nappaamaan tärkeät sarjapisteet pottiinsa ja taisto pudotuspelipaikasta sen kuin kiihtyy. Joukkueiden väliset runkosarjaottelut jäivät tällä kaudella 2-2.

 

Hermostuneen alun jälkeen Pyrintö otti hetkellisesti kuskin paikan. Neljän peliminuutin jälkeen KTP oli taistellut korin päähän tilanteeseen 10-8, jonka jälkeen mentiin reilu kaksi minuuttia koreitta. Kumpikin joukkue pelasi kovaa puolustuspäässä eikä menetyksiltäkään vältytty. Peliajassa 7.16 Scott nosti ottelun tasoihin, 12-12, ja hetkeä myöhemmin vei kolmosellaan KTP:n ensimmäisen kerran ottelussa johtoon. Jakson lopulla Pyrintö otti pisteen johtoaseman. Sen suurempaa eroa Pyrintö ei päässyt kasvattamaan, kun Herrala torjui komeasti korille ajavan Antero Lehdon. Jakso päättyi 18-17.

Bailey 4p, Gay 6p, Scott 7p.

 

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Peliajassa 3.30 Gay donkkasi lukemiksi 22-21. Jakson puolessa välissä KTP:n prässipuolustus puri ja riiston jälkeen Scott naulasi kolmosen pussiin tilanteeksi 26-29. KTP ei kuitenkaan onnistunut repäisemään kaulaa tuon suuremmaksi, vaan ottelu pysyi tasaisena. Peliajassa 8.15 Pyrinnön Tyrone Nelson heitti lukemiksi 34-34. Jakson lopulla KTP sortui menetyksiin ja ohiheittoihin, jolloin Pyrintö onnistui ottamaan johtoaseman puoliajalle. Kolmatta jaksoa jäätiin odottelemaan lukemissa 40-36.

Bailey 7p, Gay 12p, Scott 14p, Barnes 3.

 

KTP:n heittoprosentit puoliajalla: FG 41%, 2p 52%, 3p 23%, vaparit 75%.

 

Pyrintö veti kolmannen jakson ensimmäisen peliminuutin 5-0 ja tilanne oli taululla 45-36. KTP:n peliote näytti lopahtaneen kummassakin päädyssä ja Pyrintö hallitsi. Peliajassa 4.13 Pratt hieman lievitti KTP:n tuskaa onnistuessaan kolmoselta tilanteeksi 49-43, mutta Pyrintö pysyi vankasti kuskin paikalla. Peliajassa 6.45 Pyrinnön Topias Palmi otti teknisen virheen ja Scottin vaparin jälkeen tilanne oli 54-44. KTP kiristi puolustuspään ruuvia, mutta korinteko oli kuitenkin vaikeaa. Ottelu jatkui vähäkorisena ja hieman sekavana. Peliajassa 9.50 Pyrinnön J'Nathan Bullockia rikottiin kolmosen heittotilanteessa ja onnistui upottamaan kaikki kolme vaparia. Tilanne oli 59-51 ja KTP:lle jäi jakson viimeinen hyökkäys. Scott onnistui pari sekuntia ennen päätösvihellystä kolmosessa ja päätösjaksolle siirryttiin tilanteesta 59-54.

Bailey 7p, Gay 16p, Scott 23p, Pratt 3p, Aalto 2p, Barnes 3p.

 

Päätösjakso alkoi KTP:n kirillä. Aivan jakson alussa Kopio onnistui kolmosessa ja hieman myöhemmin oli Scottin vuoro. Kahden peliminuutin jälkeen oltiin tilanteessa 61-60, mutta sen jälkeen lähes kaikki meni KTP:n osalta aika lailla puihin. Peliajassa 6.06 Pyrinnön Lehto kasvatti kotijoukkueen eron jo tilanteeseen 72-61. Peliajassa 7.19 Kopio naulasi kolmosen ja ero kaventui. KTP jatkoi kovaa taistelua kiriäkseen eron kokonaan umpeen. Ero käväisi vain neljässä pisteessä, mutta heitot eivät uponneet tärkeissä paikoissa ja Pyrintö piti pintansa. Ottelu päättyi luvuin 76-70.

 

- Pelko oli, että pelituntuma on kadonnut kahden viikon ottelutauon aikana, mutta pelko osoittautui turhaksi. Hävisimme pelin korin alla, varsinkin Nelsonin levypallopeli oli meille tänään liikaa. Vastaavasti takakentällä olimme tänään Pyrintöä parempia. Huomioimme tietysti koko ajan, että yli 15 pistettä emme saa hävitä. Olimme jo 11 pistettä häviöllä, mutta sitten kun pääsimme 6 pisteen päähän, yritimme tietysti pelata voitosta. Saimmekin eron jo 1 pisteeseen, mutta voittoon emme pystyneet. Positiivisena ihmisenä iloitsen tietysti siitä, ettei Pyrintö voittanut liikaa ja päässyt keskinäisessä vertailussa tasapisteissä ohi, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Antwan Scott ja Pyrinnön Tyrone Nelson.

 

- Ottelussa oli pakkovoiton maku. Meillä oli pelisuunnitelmassa asioita, jonka avulla voisimme onnistuessamme voittaa myös isoilla numeroilla. Opimme pelin aikana. Muutimme esimerkiksi pallo-screen puolustustamme passiivisemmaksi, kun KTP onnistui satuttamaan meitä sen kautta sisältä ja kun KTP ei onnistunut tänään kaukoheitoissaan. Ricky Minard puolusti Monyea Prattiin erinomaisesti. Nyt vaan pitää voittaa yksi peli enemmän kuin KTP:n, Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 40%, 3p 27%, vaparit 82%.

Pisteet penkiltä: KTP 5, Pyrintö 18. KTP hävisi levypallot 54-40. KTP:llä oli vähemmän menetyksiä, 10-14. Molemmilla joukkueilla oli peräti 5 torjuntaa.

 

KTP-Basket

Pratt 3p/9lev/6s

Bailey 7p/3lev/2s/1r/2blk

Aalto 2p/1lev

Gay 19p/12lev/2blk

Herrala 1blk

Barnes 3p

Scott 28p/7lev/3s/3r

Kopio 8p/2lev

 

- Tosi tiukka matsi. Tämä oli molemmille kuin play-off peli, joten se toi lisäpanosta otteluun. Tappio harmittaa, sillä voittoa lähdimme hakemaan. 3 pisteen heittopeli oli tänään luokatonta, Villematti Kopio kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit