Sarjanousija United vierailulle

 

Espoossa on nyt uudet kujeet, kun perinteikäs Tapiolan Honka muuttui Espoo Unitediksi ja nousi viime kauden päätteeksi Korisliigaan.

 

Taloussotkuista huolimatta seuralla on kasassa kilpailukykyinen joukkue. Kokoonpanossa pelaavat tällä kaudella muun muassa kotkalaisille tutut takamies Jeb Ivey, laituri Samuel Haanpää ja Peli-Karhut kasvatti takamies Jouko Järvinen.

 

United aloitti kautensa kotivoitolla Korihaista ja toisessa ottelussa BC Nokia oli kotisalissaan lopulta parempi. Joukkueen yhdysvaltalaislaituri Omar Calhoun johtaa tällä hetkellä Korisliigan pistepörssiä keskiarvolla 30.0.

 

- Meidän edellinen peli tarjosi sekä positiivisia lupauksia että pieniä pettymyksiä. Meillä on hyvä harjoitusviikko alla ja Kotkan legendaarisessa koripallopyhätössä nähdään seuraava mittari, että miten nämä asiat jatkavat siirtymistä peliimme. Pyrimme pelaamaan yksinkertaista ja vauhdikasta korista.
KTP pyrkii pelaamaan erittäin kovalla intensiteetillä ja on vaihdellut erityisesti kahdessa ensimmäisessä pelissä paljon puolustusmuotoja. Pelkkiä tähänastisia ottelutuloksia ei kannata tuijottaa, KTP-Basketkilla on kyky laittaa vastustaja kuin vastustaja ahtaalle. Kenneth Simms on yksi liigan ehdottomasti vaarallisimmista isoista pelaajista, jonka puolustamisessa tarvitsemme koko joukkueen yhteistyötä,
Unitedin päävalmentaja Ville Neva kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Unitedin kokoonpano: Järvinen, Wuorenjuuri, Järvi, Calhoun, Halme, Halmesmäki, Haanpää, Moten, Toivonen, Pressley, Hattula ja Ivey (GTD).

 

KTP lähtee neljänteen otteluun hakemaan ensimmäisiä sarjapisteitä. KTP:n tehokkain pelaaja kolmen ottelun jälkeen on sentteri Kenneth Simms. Hieman yllättäen Simms on tällä hetkellä joukkueen paras pisteissä, levypalloissa ja syötöissä.

 

- Lähdetään tiiviin joukkuepuolustuksen kautta rakentamaan peliä. Tärkeässä osassa on palautuminen keskiviikon Joensuun reissusta. Tarkoitus esittää paljon energisempää peliä kuin kauden ensimmäisessä kotipelissä viime perjantaina, päävalmentaja Ailus ilmoitti Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n kokoonpano: Horton, Aalto, Herrala, Pounds, Lehtoranta, Barnes, Rosqvist, Latimer, Edwin, Thomas, Simms, Kallio.

 

 

KTP-Basket – Espoo United pe 6.10. klo 18.30 Steveco Areenalla. Tervetuloa!

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit