Seagulls ja Pyrintö voittoihin – KTP kesälomalle

 

Karhuvuoressa nähtiin keskiviikkoiltana tasainen ja jännittävä korisralli, jossa upeasti taistellut KTP joutui lopulta nielemään tappion Helsinki Seagullsille. Joukkueiden väliset kohtaamiset päättyivät tällä kaudella Seagullsille 3-1. 
 

Ensimmäisen jakson alussa Seagulls otti 5-0 etumatkan, mutta paria minuuttia myöhemmin KTP oli heittänyt itsensä kuskin paikalle. Peliajassa 5.28 Gay nosti lukemiksi 13-13, jonka jälkeen mentiin hetki koreitta. KTP luotti kaukoheittopeliinsä ja puolustuspään pelaaminen oli vähintäänkin hyvää. 
Jakson loppua kohden nähtiin pallonmenetyksiä ja etenkin riistoja. Scott pelasi aggressiivisesti ja otti ratkaisuja. Jakson loppusekunneilla Kopio tasoitti ottelun tilanteeseen 21-21.

Scott 8p, Kopio 5p, Pratt 4p, Bailey 2p, Gay 2p.

 

Toinen jakso alkoi kummankin joukkueen osalta vaisusti. Seagulls oli siirtynyt kolmen peliminuutin jälkeen 21-25 johtoon ja KTP onnistui korinteossa vasta peliajassa 3.43, kun Bailey riisti ja donkkasi lukemat 23-25. Hetkeä myöhemmin Kopio naulasi kolmosen ja jakson puolivälin ylitettyä KTP otti Scottin panostuksella johtoaseman. Aivan jakson lopulla pisteen johdossa ollut KTP sortui menetykseen, jonka seurauksena Seagullsin Antto Nikkarinen onnistui kolmosessa ja puoliaikatauolle siirryttiin vierailijoiden niukassa johdossa, 39-41. 

Scott 17p, Kopio 8p, Pratt 6p, Bailey 4p, Gay 4p.

 

KTP:n heittoprosentit puoliajalla: FG 45%, 2p 71%, 3p 19%, vaparit 100% (Scott 6/6).

 

Kolmas jakso pyörähti käyntiin Kopion kolmosella. Peliajassa 2.04 lähes tehottomasti pelannut Seagullsin Gerald Lee Jr. vei vierailijat 42-45 johtoon, jonka jälkeen ahkerasti levypalloihin hakeutunut Pratt tasoitti ottelun kolmosen kaarelta. Fyysinen ja kaukoheittopainotteinen jakso jatkui tasaisena. Peliajassa 7.50 Barnes nosti kolmosellaan KTP:n 56-59 johtoon, mutta Seagullsin Timo Heinonen vastasi heittoon ja ottelu oli jälleen tasatilanteessa. Jakson ratkaisuhetkillä Gaytä rikottiin ja onnistuneiden vapaaheittojen myötä KTP lähti päätösjaksolle 64-63 johtoasemassa. 

Scott 20p, Kopio 14p, Pratt 13p, Gay 10p, Bailey 4p, Barnes 3p.

 

Päätösjaksolla nähtiin korinteossa todellista ilotulitusta. Korisukka heilahti molemmissa päädyissä lähes vuoronperään, vaikka puolustus pysyi tiukkana. Peliajassa 7.13 Seagullsin Raymond Cowels III onnistui kolmosessa ja vei joukkueensa 78-84 johtoon. Scott otti KTP:n hyökkäyspelaamisen harteilleen ja pidätteli KTP:n toiveita yllä upottaen heitot niin kolmoselta kuin vapareilta. Aivan jakson lopussa KTP:n heitto ei uponnut ja joutui rikkomaan. Seagullsin Remy Abellin vapaaheittojen myötä ottelu päättyi 90-100. 

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Antwan Scott ja Seagullsin Raymond Cowels III.

 

- Pettynyt... Hyvätasoinen ottelu, mutta rahkeet eivät vain riittäneet. Propsit pelaajille, ettei kertaakaan ole annettu periksi. Tällaista tämä on ollut koko kausi. Tiukoista peleistä on tullut tappioita enemmän kuin voittoja. Tällainen loppukliimaksi. Hyvä peli ja toivottiin apuja muualta, mutta niitä ei tullut maaliviivalla, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP:n heittoprosentit: 2p 58%, 3p 32%, vaparit 100% (16/16). Seagulls heitti kolmoset 9/18 ja vaparit 15/16.

 

Pisteet penkiltä: KTP 3, Seagulls 34. Levypallot ja syötöt menivät Seagullsille, riistot ja torjunnat KTP:lle. Menetykset: KTP 12, Seagulls 14. 
Antwan Scott nousi ottelun hahmoksi tehtaillen peräti 40 pistettä. (Vaparit 11/11, tehokkuus 35.)

 

- Tässä oli aika hyvä koripallo-ottelu tänään. En muista että vastustajan pelaaja olisi tehnyt 40 pistettä joukkuettani vastaan. Eikä noita Scottin heittoja olisi kukaan pystynyt puolustamaan pois. Ehkä meillä on vähän laajempi materiaali, joten olimme ratkaisuhetkillä pikkaisen tuoreempia. Isot rispektit Kotkan suuntaan. Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, joista toisen täytyi hävitä. Johtoasema vaihtui 18 kertaa ja 18 kertaa oltiin tasatilanteessa. Tämä olisi voinut kääntyä miten vain, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla. 

 

KTP-Basket

Pratt 13p/13lev/5s/3r

Bailey 4p/4lev/2s/1r

Aalto 2lev

Herrala 1lev

Gay 13p/4lev/3r/4blk

Barnes 3p/1r

Scott 40p/4lev/2r

Kopio 17p/1lev/1s

 

Kiitos kaikille KTP-Basketin faneille ja ystäville vaihderikkaasta kaudesta ja nähdään taas syksyllä Steveco Areenalla huippukoripallon parissa!

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit