Seuraavaksi Karhun kaatoon Kauhajoelle

 

KTP ja Karhu kohtasivat tällä kaudella 29.9. Karhuvuoressa, jossa Karhu vei ottelun luvuin 93-98.

 

Karhun kuuden ottelun voittoputki katkesi lauantaina (11.11.) Lapualla, jossa Karhu taipui jatkoajan jälkeen Kobrille luvuin 103-102 ja on nyt seitsemällä voitolla ja neljällä tappiolla sarjataulukossa neljäntenä. Joukkueen tehomies yhdysvaltalaislaituri Flenard Whitfield on tilastoinut 17.3 pistettä, 7.7 levypalloa ja 1.5 syöttöä ottelua kohden. Whitfield on kuitenkin tästä ottelusta sivussa, mikä tietenkin helpottaa KTP:n taakkaa merkittävästi. Liigan syöttökärkenä häärii KTP-paidassakin esiintynyt takamies Bojan Sarcevic 6.6 keskiarvolla. Karhubasket on tällä hetkellä koko liigan tehokkain joukkue ja johtaa liigaa pisteissä, syötöissä, kahden pisteen heittoprosentissa, hyökkäyslevypalloissa sekä riistoissa.

Joonas Lehtoranta: (11 ottelua) 4.5 pistettä, 3.2 levypalloa ja 3.5 syöttöä.
Juho Lehtoranta: (10 ottelua) 5.4 pistettä, 2.0 levypalloa ja 1.5 syöttöä.

 

- Kirvelevän jatkoaikatappion jäljiltä katseet suunnattiin nopeasti KTP-matsin suuntaan. KTP:n Simms on yksi sarjan parhaita isoja pelaajia ja he pelaavat paljon hänen kauttaan, joten häntä vastaan kehitellään varmasti jotain erityistä puolustuspäähän. Heiltä löytyy kuitenkin tulivoimaa myös takakentältä mm. Poundsin ja Hortonin muodossa. Meiltä pitää löytyä tarvittava intensiteetti sekä puolustukseen että hyökkäysten toteutukseen, Karhun päävalmentaja Jussi Laakso kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Karhun kokoonpano: Perttu Salmi, Juho Lehtoranta, Henri Kantonen, Joonas Lehtoranta, Bojan Sarcevic, Samuli Vanttaja (GTD), Matthew Hezekiah, Marcus Allen, Stephen Maxwell, Jussi Myllyniemi, Valtteri Pihlajamäki. 

 

KTP:llä on kasassa kolme voittoa ja kahdeksan tappiota, mikä riittää sarjassa yhdeksänteen sijaan. Liigan viidenneksi tehokkain pelaaja Kenneth Simms on tehtaillut 16.7 pistettä, 9.0 levypalloa ja 2.6 syöttöä ottelua kohden. KTP on tällä hetkellä liigan toiseksi paras hyökkäyslevypalloissa.

 

Viimeksi Karhua vastaan ottelu ratkesi vasta viimeisillä peliminuuteilla, jossa KTP:n kaukoheitot eivät uponneet.

 

- Lähdetään haastamaan Kauhajoki heidän kotikentälleen. Puolustuksen kautta niin kuin aina, päävalmentaja Ailus ilmoitti.

 

KTP:n kokoonpano: Horton, Herrala, Pounds, Barnes, Latimer, Lehtoranta, Edwin, Thomas, Simms, Rosqvist.

 

 

Karhubasket – KTP-Basket tiistaina 14.11. kello 18.30 Kauhajoen liikuntahallilla. Ottelun näyttää Fanseat.

Let's go KTP!

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit