Seuraavaksi Kobrien kotiluolaan

 

KTP suuntaa perjantaina Lapualle, jossa vastassa tasapisteissä oleva Kobrat.

 

Kobrat on pelannut viisi ottelua, joista ainoa voitto tuli 6.10. kotiottelussa Pyrintöä vastaan. Kotkassakin valmentaneen Lars Ekströmin Kobrissa pelaa tällä kaudella peräti kahdeksan seuran omaa kasvattia. Joukkueen tämänhetkinen tehokärki on yhdysvaltalaislaituri Maurice Creek tilastoilla 26.0 pistettä, 7.2 levypalloa ja 2.4 syöttöä. Creek johtaa tällä hetkellä liigaa pisteissä ja tehot riittävät neljänteen sijaan. Kobrat tekee liigan eniten pisteitä 89.0 keskiarvolla ja joukkue on liigan toiseksi tarkin vapaaheitoissa heittäen viivalta 77.1%-sesti. 

 

Päävalmentaja Ekström on sairauden takia sivussa noin 2-3 viikkoa. Kobrien päävalmentajan hommat ottaa siksi aikaa vastuulleen pitkäaikainen Kobrien pelaaja ja apuvalmentaja Ville Turja

 

- Meidän on edelleen keskityttävä puolustuspelaamisen parantamiseen. Välillä homma toimii, mutta heikkoja jaksoja tulee vielä liikaa. KTP pelaa erittäin aggressiivista puolustusta, joten hyökkäyspäässä meidän on pidettävä pallosta huolta. Larsin poissaolo tuo oman haasteensa pelin pyörittämiseen, mutta onneksi DC oli valmiina tuomaan osaamisensa joukkueen käyttöönTurja kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Kobrien kokoonpano: Ville Taipale, Tuomas Viertola, Perttu Blomgren, Terence Jennings, Jussi Turja, Lucas Woodhouse, Panu Peltokangas, Samuel Kujala, Maurice Creek, Niko Mantere, Chris Ortiz, Ville Turja.

 

KTP:llä on seitsemästä ottelusta yksi voitto. Kobrat ja KTP ovat tasapisteissä, mutta Kobrilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Tehokärki Kenneth Simmsin tilastot ovat tällä hetkellä 15.0 pistettä, 8.0 levypalloa ja 2.9 syöttöä. Liigassa Simms on tehokkuudessa kahdeksantena. KTP on liigan toiseksi paras joukkue hyökkäyslevypalloissa, riistoissa ja torjunnoissa.

 

KTP lähtee vierasotteluun luottavaisin mielin.

 

- Lähdetään haastamaan kotijoukkuetta. Viime aikoina hyökkäyspeli (90p/ottelu) on toiminut tuloksellisesti ihan tyydyttävästi. Niillä lukemilla pitäisi tulla voittoja. Ikävä kyllä näin meidän tapauksessa ei ole ollut, sillä puolustuspeli kangertelee. Yritetään löytää oikea syke, jolla puolustusta tehostetaan, päävalmentaja Ailus kertoi.

 

KTP:n kokoonpano: Horton, Herrala, Pounds, Barnes, Latimer, Edwin, Thomas, Simms, Kallio. (Aalto on loukkaantumisen takia sivussa ainakin vielä muutaman viikon.)

 

 

Otetaanko Lapualta ensimmäinen vierasvoitto? Kobrat - KTP-Basket pe 27.10. klo 18.30 Lapuan urheilutalolla. Ottelun näyttää Fanseat.

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit