Tiistain kotiottelussa vastassa Espoo United

 

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja voitot ovat tasan. Kumpikin voitti ottelunsa kotihallissa.

 

United voitti marras-joulukuussa peräti seitsemän ottelua putkeen, mutta voittosaldo on 11 voittoa 23:sta ottelusta ja on sarjassa KTP:n edellä kahdeksantena. Joukkueen tehokärki on yhdysvaltalaislaituri Omar Calhoun keskiarvotilastoilla 21.4 pistettä, 5.8 levypalloa ja 2.5 syöttöä. Yhdysvaltalaistakamies Jeb Ivey on tällä hetkellä huimalla 48.5%-n heitoillaan liigan tarkin kolmospyssy. United johtaa myös joukkueena kolmosissa ja on tilastollisesti liigan neljänneksi tehokkain joukkue.

 

Keskinäisissä otteluissa KTP on ollut tehokkaampi joukkue ja ollut parempi pisteissä, levypalloissa, riistoissa sekä pitänyt pallosta parempaa huolta. Näissä kohtaamisissa KTP:n tehokkain pelaaja on ollut sentteri Kenneth Simms.

 

- Kuten coach Ailus on todennut, KTP:n pelaaminen on ollut ailahtelevaa. Pelatessaan hyvin he ovat voittaneet tai vähintään haastaneet vastustajansa ihan maaliviivoille asti. Ahkeruuden ja yhteistyön kautta on paras mahdollisuus pärjätä Karhuvuoressa hyvin. KTP:tä vastaan täytyy olla valmis taistelemaan jokaisesta irtopallosta vielä vähän ekstraa. Hyökkäyksessä on maltettava syöttää helppoja syöttöjä painetta vastaan ja jatkaa liikettä kohti parhaita korintekopaikkoja, Unitedin päävalmentaja Ville Neva kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Unitedin kokoonpano: Ivey, Järvinen, Wuorenjuuri (GTD 50%), Järvi, Calhoun, Halme, Moten, Haanpää, Hartikainen, Toivonen, Pressley.

 

KTP:n tämänhetkinen saldo on 9 voittoa ja 14 tappiota, joka riittää sarjassa yhdeksänteen sijaan. Sentteri Kenneth Simms on noussut liigan toiseksi tehokkaimmaksi pelaajaksi keskiarvotilastoilla 16.0 pistettä, 10.5 levypalloa ja 2.3 syöttöä. (Liigan tehokkain pelaaja on tällä hetkellä Vilppaan Aaron Jones.) KTP on liigakärki hyökkäyslevypalloissa.

KTP ja United ovat kumpikin voittaneet kymmenestä viime ottelustaan viisi.

 

KTP:n kokoonpano: Herrala, Pounds, Simms, Edwin, Aalto, Horton, Kallio, Barnes, Lehtoranta, Thomas, Vekkilä.

 

 

Tervetuloa Steveco Areenalle seuraamaan Korisliiga-ottelua KTP-Basket – Espoo United tiistaina 16.1. kello 18.30. Tärkeät pisteet jaossa!
 

Uutisia, kilpailuja, kuvia, videoita ja muuta kaikenlaista löydät KTP-Basketin some-kanavilta. Liity myös mukaan faniporukkaan KTP-Basket Fanit!

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit