Uutiset

EX-KOTKALAISILLE MITALEJA EUROKENTILTÄ

KUVA: Monyea Pratt (2) pelasi Kotkassa hienon kauden 2016/17. Tänä vuonna hän saavutti Romanian pääsarjassa hopeaa.

“HOPPEEKAAN EI OO HÄPPEE”

Tällä palstalla julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti – ehkä kuitenkin kerran viikossa – ihan oikeita koripallouutisia mutta myös -huhuja ja -juoruja lajin ympäriltä. Jutut on tuotettu itse, bongattu internetin ihmeellisestä maailmasta tai sitten kuultu turuilla ja toreilla.

KOTKALLE GAALASTA MONTA PALKINTOA

KUVA: KTP-Basketin toimitsijapöytä on tottunut vastaanottamaan huomionosoituksia. Korisväen kauden päätösgaalassa KTP:n pöytä palkittiin nyt jo kuudennen kerran parhaana tällä vuosituhannella. Tunnustusta olivat vastaanottamassa Nuran Bedretdin-Pentti (vasemmalta), Anni Palvimo, Laura Pusenius ja Kimi Koponen.

KTP:LLA TAAS “VUODEN TOIMITSIJAPÖYTÄ”

KTP-Basket oli omalta osaltaan putsaamassa palkintopöytää, kun Korisliiga ja Suomen Koripalloliitto jakoivat huomionosoituksia vuotuisessa kauden päätösgaalassa Helsingissä. KTP sai miesten liigan Fair play -palkinnon, seuran toimitsijapöytä Steveco Areenalla oli jälleen vuoden ykkönen, ja lisäksi entinen maajoukkuetason aktiivipelaaja Auli Nyman palkittiin vammaisten Unified-koripallon “Vuoden partnerina”.

KTP-BASKETIN LIIGAMIEHISTÖ TÄYDENTYY

KUVA: Huhtikuussa vielä Topias Kuukkanen (oikealla) pelasi KTP-Basketia vastaan Uudenkaupungin Korihaiden paidassa. Kuvassa Kevin Langford karkaa Kuukkaselta ja Marius van Andringalta (vasemmalla) korin tekoon.

TOPIAS KUUKKANEN KOTKAAN

KTP-Basket on tehnyt pelaajasopimuksen jyväskyläläistaustaisen, heittäväksi takamieheksi tai laituriksi luokitellun Topias Kuukkasen (27 vuotta/187 senttiä) kanssa. Sopimus on muotoa 1 plus 1, eli ensimmäisen vuoden jälkeen kontrahti saa jatkoa tai se on katkaistavissa jomman kumman osapuolen aloitteesta.

ODOTETTUJA PELAAJA-UUTISIA:

KUVA: Tuleva korisliigakausi on 25-vuotiaalle Joonas Lehtorannalle jo 10:s miesten pääsarjassa. Kuvassa vasemmalla Kauhajoen Rene Rougeuau ja oikealla Gregory Mangano, aivan tuoreita Suomen mestareita. Samaisen kaksikon kanssa Lehtoranta oli saavuttamassa SM-kultaa vuosi sitten Karhu Basketin paidassa.

JOONAS LEHTORANTA JATKAA KOTKASSA

Erinomaisen kevään KTP-Basketissa pelannut Joonas Lehtoranta (25 vuotta/194 senttiä) jatkaa kasvattajaseurassaan myös ensi kaudella. KTP ja Lehtorannan veljessarjan keskimmäinen ovat sopineet ainakin yhdestä vuodesta. Tuleva kausi on nuorukaiselle jo kymmenes pääsarjassa ja kahdeksas Kotkan vihreä-valkoisissa. Kaksi vuotta Joonas Lehtoranta vietti Kauhajoella, jossa hän saavutti Karhu Basketin riveissä SM-kultaa viime keväänä.

LIIGASSA VALMENTAJAPAIKKOJA AVOINNA

KUVA: Viime keväänä KTP-Basketissa pelannut Tim Williams on tuore Britteinsaarten mestari.

TIM WILLIAMS BRITTIEN MESTARI

Tällä palstalla julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti – ehkä kuitenkin kerran viikossa – ihan oikeita koripallouutisia mutta myös -huhuja ja -juoruja lajin ympäriltä. Jutut on tuotettu itse, bongattu internetin ihmeellisestä maailmasta tai sitten kuultu turuilla ja toreilla.

PRONSSIJUHLISTA PIKAINEN PALUU SORVIN ÄÄREEN

KUVA: Munkkiniemen Kisapoikien Tom Niiranen (vasemmalla) ja niin ikään MuKi-taustainen Miika Heinonen kohtasivat harjoituskauden ensimmäisessä treenipelissä Steveco Areenalla viime elokuussa. Niiranen edusti koko vuoden kasvattajaseuraansa. Heinosen kausi KTP:ssa oli sen sijaan alaraajavamman takia repaleinen, ja vieläkin nuorukaisen kuntoutuminen on arvoitus.

KTP:LLA JA MUKILLA AVOIMET HARJOITUKSET

KTP-Basketin valmennusjohto ei aio kovinkaan pitkään juhlia korisliigakaudesta 2018/19 saavutettua SM-pronssia. Lauantaina saatiin mitalit kaulaan, viikonvaihteessa vähän saunotaan, mutta jo lähipäivinä palataan sorvin ääreen. Ensi töikseen KTP ja helsinkiläinen yhteistyöseura Munkkiniemen Kisapojat järjestävät avoimet harjoitukset, joissa kartoitetaan pelaajia tulevaisuutta varten.

KEVÄÄN VÄRI ON PRONSSINEN

KUVA: KTP-Basket kävi hakemassa korisliigakauden 2018/19 SM-pronssit Salosta.

KTP HAKI SM-MITALIT SALOSTA

Se on siinä! Korisliigan SM-pronssi kotkalaisjoukkueen kaulassa! KTP-Basket palkitsi itsensä ja riemastutti kannattajansa hakemalla niukkaakin niukemman mutta ansaitun 98-97 (tauko 46-53, erät: 20-26, 26-27, 26-20, 26-24) vierasvoiton Salon Vilppaasta kevään viimeisessä pelissä lauantaina. Muistona koko kauden uurastuksesta heltisi sitten mitali neljän vuoden tauon jälkeen. Se edellinenkin – keväältä 2015 – oli väriltään pronssinen.

AURINKO JA YLI 400 MUUTA HYMYILIVÄT KILPAA

KUVA: Pirkka Street Basket -tapahtumaan Kotkassa osallistui yli 400 tyttöä ja poikaa. Kivoja pelejä riitti, ja kaikilla oli hauskaa.

“PIRKKA STREET BASKET” PYSÄHTYI KOTKASSA

Runsaat 400 kotkalaista alakoululaista hymyili kilpaa auringon kanssa, kun Suomen Koripalloliiton Pirkka Street Basket -koriskaravaani stoppasi Steveco Areenan kupeeseen perjantaina. Vuotta aiemmin vastaavassa tapahtumassa tihutti vettä, eikä kenelläkään ollut läheskään yhtä hauskaa kuin nyt, vaikka kivaa oli silloinkin – kelistä huolimatta.

SE ON “KERRASTA POIKKI” SALOSSA

KUVA: Salossa tarvittaisiin taas KTP-Basketin Kevin Langfordin (keskellä) tasaisen varmaa suoritusta. Vilppaan Jamie Skeenillä (oikealla) voi olla sanansa sanottavana, mutta Jack Gibbs (15) on monien vaivojen takia poissa pronssipelistä.

MITALIT KAULAAN JA KAUSI PAKETTIIN!

“Voitto kotiin, mitalit kaulaan ja kausi pakettiin!” Täällä teemalla matkaa KTP-Basket korisliigakauden päättävään viimeiseen peliin Salohalliin lauantaina. Pronssiottelussa vastassa on Vilpas, ja kupletin juoni on yksiselitteinen; Salo on kotijoukkue paremman runkosarjan sijoituksensa perusteella, peliasetelma on kerrasta poikki, ja voittajien kaulaan ripustetaan himmeimmät SM-mitalit.

“NOIN VIIKON UUTISIA, OSA 11”

KUVA: KTP:n 2004-joukkue; oikealta päävalmentaja Mauri Laiho, kakkosvalmentaja Mika Lanki, Markus Frimodig, Tom Guma, Jarno Antila, Matias Lanki, Mikael Parikka, Morris Ugusuk, Leevi Grönholm, Kim Hirn, Konsta Neuvonen, Jasper Mussalo, Niko Mykrä, joukkueenjohtaja Päivi Mussalo.

KTP-04 ENSI KAUDEKSI SM-SARJAAN

KTP pelaa vuonna 2004 syntyneiden poikien 10 joukkueen SM-sarjassa kaudella 2019/20. Asia varmistui, kun kotkalaiset ottivat kaksi voittoa karsintaturnauksessa Salon urheilutalolla viikonvaihteessa. Lauantaina Kotka kukisti Lahti Basketball juniorit/YMCA Heinolan 69-64, ja sunnuntaina kaatui helsinkiläinen WB-Pantterit 92-86.

Yhteistyökumppanit