Uutiset

Karhu heräsi talviunilta KTP:n kannalta pahaan aikaan

KTP-Basketin piti alun perin matkata Kauhajoen Karhubasketin vieraaksi Korisliigassa jo paljon aiemmin, mutta viime kausien kestomenestyjän eurokiireiden takia ottelu siirrettiin perjantaille kotkalaisten kannalta tuhoisin seurauksin. Lähes koko alkukauden (11 pelistä vain neljä voittoa) varjojen mailla vaellellut Karhu pelaa tällä hetkellä erilaista peliä kuin muut joukkueet ja se on löytänyt hurjan pelivireen ottaen jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Ilman perinteisiä ykkös- ja viitospaikan pelaajia pelaava Karhu heräsi raitapaitojen kannalta talviuniltaan pahaan aikaan, sillä Kauhajoen IKH Areenan tulostaululle jäivät hurjat lukemat 106-65 (58-34).

Lue lisää

KTP-Basketilla viisi peliä kahdessa viikossa - "Olisin mielelläni ottanut kunnon joulutauon"

Kun kaikki muut Korisliigajoukkueet ovat jo joululoman vietossa, joutuvat KTP-Basketin ja Kauhajoen Karhubasketin pelaajat vielä kerran vetämään peliasunsa päälleen perjantaina 22.12. Kauhajoella, ennen kuin he pääsevät hetkeksi huilaamaan. KTP-Basket starttaa kauden pisimmälle, edestakaisin lähes 900 kilometriä, vierasreissulleen sarjataulukon viidenneltä sijalta kerättyään 13 ottelustaan 16 pistettä. Kuudentena olevalla Karhubasketilla on koossa 14 pelistään yhtä monta pinnaa.

Lue lisää

KTP-Basket palasi Kymenlaakson kunkuksi - "Kokonaisvaltaisesti tosi onnistunut peli"

Kolme kertaa peräkkäin Kouvoille (viime kaudella kahdesti ja tällä kaudella kerran) hävinnyt KTP-Basket palasi Kymenlaakson kunkuksi vakuuttavalla tavalla Steveco-areenalla tiistaina. Vihreävalkoiset esittivät kolmannella jaksolla Korisliigakauden parasta peliään venyttämällä neljän pisteen puoliaikajohtonsa 21:een vietyään 10-minuuttisen tylysti 28-11 ja voitti lopulta lukemin 98-80 (45-41). 18 pisteen suuruinen voitto oli senkin takia erityisen riemukas, koska mahdollisissa tasapisteissä runkosarjan päätyttyä KTP-Basket on kouvolalaisten edellä Kouvojen voitettua Mansikka-aholla kuusi pinnaa pienemmällä marginaalilla.

Lue lisää

Kauden toinen Kymenlaakson derby Karhuvuoressa tiistaina - "Tiedossa on varmasti vauhdikas ja viihdyttävä peli"

Kauan ei saa KTP-Basket maiskutella makeaa ja ikimuistoisella tavalla lauantaina otettua niukkaa Kataja-voittoaan, sillä pitkältä Joensuun-reissultaan varhain sunnuntaiaamuna Kotkaan palannut joukkue on taas tositoimissa tiistaina 12.12., kun Kouvot saapuu Korisliigakauden toiseen Kymenlaakson derbyyn Steveco-areenan lattialle. Ottelutapahtumassa järjestetään KTP-Basketin perinteinen joululahjakeräys Kotkan vähävaraisille lapsille ja nuorille. Katsojat voivat tuoda peliin lahjan ja merkitä siihen tarvittavat tiedot (esimerkiksi ikä ja tytölle vai pojalle). Joululahjakeräyksessä, joka toteutetaan yhdessä Kotka-Kymin seurakunnan kanssa, on mukana myös joulupukki.

Lue lisää

Vincent Golson huipensi KTP-Basketin hurjan loppukirin Joensuussa - "En ole tämmöistä koripallopeliä nähnyt pitkään aikaan"

KTP-Basketin seurahistoriassa on nähty mitä ihmeellisimpiä otteluja ja loppuratkaisuja, mutta ihan vähään aikaan ei vastaavaa ole koettu, mitä Joensuussa tapahtui lauantaina. Suurimmillaan 19 pisteellä (57-38) ja vielä kahdeksan minuuttia ennen summeria 18 pinnalla (64-46) johtanut Kataja Basket ei voinut kuin hämmästellä monen muun tavoin, että miten ihmeessä KTP-Basket pystyi lopulta nousemaan Vincent Golsonin johdolla uskomattomien vaiheiden jälkeen yhden pisteen voittoon. Korisliigan tämän kauden eriskummallisimman pelin loppulukemat kirjattiin 76-77 (43-31). Näin KTP maksoi kalavelkansa Katajalle, sillä kauden ensimmäinen kotiottelu Karhuvuoressa oli päättynyt joensuulaisten pisteen voittoon. KTP:n voiton arvoa nostaa sekin seikka, että joukkueen paras pistemies Shaun Doss ei kyennyt lievähkön loukkaantumisen takia pelaamaan.

Lue lisää

Joensuussa lauantaina KTP-Basketin peliasuun palaava Miikka Marttinen: "Meillä on potentiaalia myös paljon parempaan"

Yhdentoista pelin, joista seitsemän on ollut kotona ja neljä vieraissa, jälkeen kahdeksantena Korisliigassa oleva KTP-Basket kohtaa Kataja Basketin Joensuussa lauantaina 9.12. Neljän perättäisen kotiottelun jälkeen vihreävalkoiset starttaavat lähes 350 kilometrin mittaiselle matkalleen taatusti sisuuntuneena, sillä muistissa on yhä Katajalle kärsitty 67-68-tappio kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Kolmantena majaileva Kataja lähtee otteluun kolmen pelin voittoputkessa. Neljästä vieraspelistään vain yhden hävinnyt KTP aikoo varmasti pistää tuon putken poikki ja palata jälleen voittajaksi kahden tappiopelin jälkeen.

Lue lisää

Sulo Kuikka on poissa

Sulo Kuikka 22.6.1941 – 15.11.2023
Palloilupiireissäkin monien tuntema kotkalainen metallialan ammattilainen Sulo Kuikka on kuollut. Hän nukkui pois jonkin aikaa sairasteltuaan 15.11.2023.

Lue lisää

KTP-Basket taipui tappioon hyvän alun jälkeen - "Puolustaminen on heikolla tasolla"

Neljästä (Korihait, Pyrintö, BC Nokia ja Vilpas) peräkkäisestä kotiottelustaan yhden (Pyrintö) voittanut KTP-Basket oli Salon Vilpasta vastaan aloitusviisikoiden keskinäisessä kisassa 27 pistettä (78-51) parempi, mutta kun se hävisi Pisteet penkiltä -tilaston 35 pinnalla (11-46), joutui kotijoukkue taipumaan Korisliigan ottelussa Steveco-areenalla perjantaina lukemin 89-97 (44-40). Raitapaitojen ongelma kotiputken aikana oli puolustuspeli, sillä se päästi lähes sata pinnaa (96, 98 ja 97) kaikkia muita vastaan paitsi Pyrintöä (60).

Lue lisää

KTP-Basketin neljän pelin mittainen kotiputki päättyy - "Vilppaan heittäjät täytyy saada kuriin"

Korisliigassa viidentenä oleva KTP-Basket aikoo palata voittajaksi Steveco-areenalla perjantaina, kun kuudentena majaileva Salon Vilpas saapuu testaamaan vihreävalkoisten nykykunnon. Kaikki muut liigajoukkueet paitsi KTP-Basket ja Kauhajoen Karhubasket ovat jo päässeet runkosarjassa puolimatkan krouviin. Sekä 10 ottelua pelanneella KTP:llä että yhden pelin enemmän tahkonneella Vilppaalla on kasassa kuusi voittoa.

Lue lisää

KTP-Basketin kiri jäi kesken - "Oltiin liian kaukana"

Pirteästi kautensa aloittanut BC Nokia esitti Steveco-areenalla tiistaina sellaisia otteita, ettei joukkueen nykysijoituksessa Korisliigan sarjataulukon kakkosena ole mitään ihmettelemistä. Suurimmillaan 22 pistettä (57-79) vieraiden jäljessä ollut KTP-Basket pystyi tapojensa mukaisesti kehittelemään jälleen komean kirin, mutta viittä pistettä lähemmäksi se ei lopulta päässyt lukemiin 93-98 (38-56) päättyneessä ottelussa. Tulos tiesi sitä, että KTP-Basketin pääsy Suomen cupin Final Four-lopputurnaukseen vaatii tänään Lahti Basketballin voittoa kotikentällään Joensuun Kataja-Basketista.

Lue lisää

KTP:n tarkin heittäjä Joonas Timonen: "Nokia pitää voittaa"

Yhdeksästä pelistään 12 sarjapistettä kerännyt KTP-Basket palaa jälleen tositoimiin Korisliigassa, kun se kohtaa erittäin tärkeässä ottelussa tulevana tiistaina 28.11. BC Nokian Steveco-areenalla. KTP-Basket tarvitsee pelistä ehdottomasti voiton, jotta sillä on mahdollisuus päästä tavoittelemaan seurahistoriansa kymmenennettä Suomen cupin voittoa ensi vuoden alussa pelattavassa Final Four -lopputurnauksessa, joka pelataan Helsingin Urhea-hallissa. Voittajajoukkueelle jaettavaa kymppitonnin rahapalkintoa pystyvät jahtaamaan 30.11. mennessä pelattujen liigapelien voittosuhteella mitattuna neljä parasta Korisliigan joukkuetta. KTP on ennen Nokia-ottelua sarjassa viidennellä sijalla.

Lue lisää

KTP-Basket puolusti Pyrinnön pyörryksiin - "Pelaajat noudattivat täysin pelisuunnitelmaa"

Vain yhden voiton kuluvalla kaudella Korisliigassa ottanut Tampereen Pyrintö ei mahtanut KTP-Basketille yhtään mitään Steveco-areenalla perjantaina. Kun kauden parasta puolustuspeliään esittänyt kotijoukkue oli suvereeni levypallotaisteluissakin avausneljänneksen jälkeen, ei loppulukemissa 84-60 (40-31) ole ihmettelemistä. KTP:llä on nyt koossa yhdeksästä ottelusta kuusi voittoa, joten alkukausi on mennyt tuloksellisesti hienosti.

Lue lisää

KTP-Basket on noussut Korihaiden kidasta - "Treeneissä on näkynyt sisuuntuneita pelaajia"

- Menet kalastamaan ja siellä on katiska, totesi KTP-Basketin päävalmentaja Roope Mäkelä viime perjantaina, kun hänen suojattinsa olivat sukeltaneet vakkasuomalaiseen katiskaan, joka olikin täynnä häijyjä uusikaupunkilaisia Korihaita. KTP-Basket, jonka neljän pelin voittoputken nälkäinen haiparvi katkaisi, aikoo taatusti huomenna perjantaina 17.11. palata taas voittajaksi, kun Tampereen Pyrintö saapuu Steveco-areenalle Korisliigan yhdeksännen kierroksen otteluun.

Lue lisää

Korihait katkaisi KTP-Basketin voittoputken - "Ei heitetty kaikkea peliin"

Edellisellä Korisliigakaudella hädin tuskin sarjapaikkansa säilyttänyt Uudenkaupungin Korihait on kuluvalla kaudella näyttänyt aivan erilaisia otteita. Kahdeksasta pelistään viisi voittaneen Korihaiden nykykunnon sai kokea perjantaina KTP-Basket, joka joutui taipumaan kotikentällään 1034 katsojan edessä lukemin 90-96 (50-48). Lähes 14 vuotta sitten Korihaille Karhuvuoren urheilutalolla viimeksi hävinneen KTP-Basketin neljän ottelun voittoputki tämän kauden Korisliigassa napsahti näin poikki.

Lue lisää

Vili Nyman pitää jalat maassa voittoputkesta huolimatta - "Pelin sisällä taso ailahtelee"

Neljän ottelun voittoputkessa porskuttava KTP-Basket nousee sarjakärkeen ainakin yhdeksi päiväksi, mikäli se kaataa Korisliigan kahdeksannen kierroksen ottelussa Uudenkaupungin Korihait perjantaina Steveco-areenalla. Kuusi aiempaa Korihait-kohtaamistaan voitokkaasti edellisten kausien aikana selvittänyt KTP-Basket lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta historiatilastoilla ei tunnetusti ole juuri mitään merkitystä nykykoripallossa, kun joukkueiden kokoonpanot vaihtelevat rajusti kaudesta toiseen.

Lue lisää

KTP-Basketille neljäs voitto putkeen - "Hyvin kaksijakoinen peli"

Neljännen perättäisen voittonsa ottanut KTP-Basket pisti Lapuan Kobrien kolmen ottelun mittaisen kotiotteluiden voittoputken poikki Korisliigassa lauantaina. "Viimeisellä kympillä rinnalle ja ohi" -periaatetta tällä kaudella kiitettävän usein toteuttaneen KTP-Basketin omakeksimä käsikirjoitus Tuttu juttu -showsta toi tällä kertaa sarjapisteet lukemin 83-79 (36-46). KTP:llä on nyt seitsemästä ottelusta saldona viisi voittoa ja kaksi tappiota.

Lue lisää

KTP-Basket karauttaa katkaisemaan Kobrien kotitaikaa - "Yritämme tuoda uusia asioita peliin"

Kuudesta ottelustaan neljä voittanut KTP-Basket suuntaa kulkunsa seuraavaksi Lapualle, missä se kohtaa "Kotona voitetaan, vieraissa hävitään" -periaatteella kautensa aloittaneen Kobrat. Kenenkäpäs muunkaan kuin umpilapualaisen Ville Turjan valmentama Kobrat on ehtinyt kuluvalla kaudella kaataa kotonaan Kouvot, Bisonsin ja Korihait. Matkapeleissään vain Kouvolassa taipunut KTP on lyönyt vieraspeleissään sekä Vilppaan että Bisonsin ja joukkueen vakaana aikomuksena on aiheuttaa Kobrille kauden ensimmäinen kotitappio lauantaina.

Lue lisää

KTP-Basket nousi 15 pisteen takaa pinnan voittoon - "Jos tämä kausi jatkuu näin, niin en tiedä, mistä sitä itsensä löytää"

Neljännen voittonsa, joista yksikään ei ole tullut kuutta pistettä suuremmalla marginaalilla, Korisliigassa ottanut KTP-Basket ei suostunut taipumaan Lahti Basketballille Steveco-areenalla perjantaina, vaikka kotijoukkue oli pahimmillaan 15 pistettä vieraitaan jäljessä. 1122 katsojaa saivat nähdä todellisen jännitysnäytelmän, joka saattoi olla ottelun loppuhetkillä perheen pienimmille jopa liiankin jännittävää nähtävää, vaikka ottelua perhepelin nimellä mainostettiinkin. Joka tapauksessa kotiyleisö sai poistua Karhuvuoren urheilutalon paljon nähneiltä lehtereiltä makoisa 104-103 (46-57) -voitto mukanaan.

Lue lisää

Tomi Lommilla edessä tämän liigakauden kotidebyytti - "Kaikki ovat pelikunnossa"

Tomi Lommi teki debyyttinsä Korisliigassa KTP-Basketin paidassa kaudella 2015-2016, kun hän pelasi Salon Vilpasta vastaan Karhuvuoren urheilutalolla 21.10. 2015 neljä minuuttia. Yhden levypallon tilastomerkinnäkseen kahdeksan vuotta sitten napannut KTP-kasvatti tekee tulevana perjantaina paluun tutulle parketille liigatasolla KTP-Basketin pelaajana, kun vihreävalkoiset saavat vieraakseen perhepelissä Lahti Basketballin.

Lue lisää

KTP-Basketin loppurynnäkkö oli Bisonsille liikaa - "Olemme tuloksellisesti ihan aikataulussa"

KTP-Basketin loppurynnistys oli Bisonsille liikaa Korisliigan viidennen kierroksen ottelussa Loimaan Liikuntahallissa perjantaina. Vielä 13 minuuttia ennen summerin pärähdystä yhdeksän pistettä perässä ollut kotkalaisjoukkue teki sen jälkeen 15 pinnaa isäntiään enemmän ja voitti lopulta lukemin 93-87 (44-52). Nyt KTP:n saldona on kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Lue lisää

Yhteistyökumppanit

2022-09/jako-logo3
2021-09/mm-kotkamills-rgb
2019-05/autosuni-logo
2022-09/footer-filmbutik-logo
2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2023-01/satama-areena
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2021-10/kotkan-energia-vaakalogot-kotkanenergia-rgb-vaaka-logo-vihrea
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/si
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency