Uutiset

Roydell Brown palaa KTP-Basketiin

KTP-Basketia jo kahtena edellisvuonna edustanut yhdysvaltalainen Roydell Brown pelaa KTP-Basketin riveissä alkaneellakin kaudella. Brown korvaa Markise Davisin, jonka sopimus purettiin viikonloppuna.

Brown saapuu Suomeen keskiviikkona, ja pelannee jo perjantaina, kun KTP kohtaa Biisonit Loimaalla.

Lue lisää

KTP-Basket löi hallitsevan mestarin! - 12 viimeisintä pistettä vapaaheittoviivalta

Kuuden päivän sisällä kolmannen ottelunsa Korisliigassa pelannut KTP-Basket ylsi melkoiseen urotekoon Steveco-areenan huutomyrskyssä perjantaina. Vain kahdeksan pelaajaa kokoonpanoonsa saanut KTP onnistui huikean loppukirinsä ansiosta nousemaan 84-79 (42-38) -voittoon sarjaa johtavasta Helsinki Seagullsista. KTP:llä on nyt kasassa neljästä ottelusta kaksi voittoa, jotka ovat tulleet saman kaavan mukaisesti. Salossa KTP teki tasaisesti molemmilla puoliajoilla 44 pistettä ja nyt KTP upotti hallitsevan mestarin korisukkaan 42 pinnaa per puoliaika.

Lue lisää

KTP-Basket joutuu kovaan testiin

KTP-Basket joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin Korisliigassa Steveco-areenalla perjantaina, kun se saa vieraakseen mestaruutta puolustavan Seagullsin. Helsinkiläisseura on aloittanut kautensa vakuuttavasti voitettuaan kaikki kolme peliään. KTP on avauskierroksen voittonsa jälkeen hävinnyt kahdesti.

Lue lisää

Siipirikkoinen KTP koki kovia Kouvolassa - "Harjoittelustamme ei tule yhtään mitään"

Siipirikkoinen KTP-Basket teki sen mihin kykeni Korisliigan kolmannen kierroksen ottelussa Kouvolassa tiistaina, mutta joutui lopulta taipumaan Kouvoille, joka löi kotkalaiset lukemin 98-86 (51-50). Ilman Tomi Lommia ja Joonas Timosta pelannut KTP sai valitettavasti lisätäytettä sairaslistalleen, kun Juho-Matti Henttonen joutui jättämään pelin kesken loukattuaan nilkkansa. Kouvot johtaa nyt Kymenlaakson paikallispelien historiatilastoa voittoluvuin 63-60.

Lue lisää

Larry Poundsin kunniaksi tehty henkilömaalaus paljastettiin Karhuvuoren urheilutalossa 8.10.2023

Legendaarisen kotkalaisen koripalloilijan Larry Poundsin kunniaksi tehty henkilömaalaus paljastettiin Karhuvuoren urheilutalossa 8. lokakuuta. Tämän upean maalauksen on toteuttanut kotkalainen taidemaalari Olavi Heino.

Lue lisää

Kuudessa päivässä kolme peliä - KTP:n urakointi jatkuu Kouvojen vieraana

Viime kaudella Korisliigassa viidenneksi sijoittunut Kouvot ja kuudenneksi päätynyt KTP-Basket kohtaavat toisensa 50 vuotta kuluvana vuonna täyttäneessä Mansikka-ahon urheiluhallissa tiistaina. Joukkueet lähtevät kauden ensimmäiseen Kymenlaakson derbyyn samanlaisesta lähtöasetelmasta, sillä kummallakin on takanaan voitto avauskierrokselta ja tappio toisesta pelistä. Sunnuntaina niukan tappion Kataja Basketille kärsineen KTP:n pelitahti jatkuu myös Kouvot-pelin jälkeen kovana, sillä perjantaina Kotkaan saapuu Suomen-mestaruutta puolustava helsinkiläinen Seagulls.

Lue lisää

Katajalta karvasta kalkkia - "Harmittaa pelaajien puolesta"

KTP-Basketin miehistö on ehtinyt jo kokea tunneskaalan molemmat äärilaidat, vaikka Korisliigakausi on tuskin kunnolla ehtinyt alkaakaan. KTP sai ensimmäisessä ottelussaan syyskuun viimeisenä päivänä maiskutella Salosta haettua harvinaista herkkua Vilppaan kaaduttua pisteellä, mutta kotiavaus sunnuntaina päättyi kitkerän kalkin nieleskelyyn Kataja Basketin aiheutettua vihreävalkoisille 67-68 (36-36) -tappion.

Lue lisää

KTP-Basketilla tuttu vastus kotiavauksessa - "Joukkueessa on hyvä meininki"

Riemukkaalla yhden pisteen vierasvoitolla Salossa viime lauantaina Korisliigakautensa aloittanut KTP-Basket kohtaa ensimmäisessä kotiottelussaan sunnuntaina täsmälleen saman seuran eli Joensuun Kataja-Basketin, jota vastaan se aloitti kotipelinsä myös vuotta aikaisemmin Steveco-areenalla. Samaista Katajaa vastaan KTP:n edellinen liigakausi myös päättyi, kun se taipui Joensuussa pelatussa viidennessä puolivälieräottelussa puolisen vuotta sitten. Kataja voitti viime kaudella Suomen cupin ja oli Korisliigassa kolmas.

Lue lisää

Kasit näkivät penkiltä omiensa 88 pistettä - KTP selätti Vilpas-peikkonsa

44+44 = 88. KTP-Basketin päävalmentaja Roope Mäkelän ja valmentaja Michael Poundsin yhteistyö Korisliigassa alkoi makealla voitolla, kun molemmilla puoliajoilla yhtä monta pistettä tehnyt KTP selätti viimekautisen kiusankappaleensa Salon Vilppaan Salohallissa lauantaina. Kun KTP edellisen kerran päätti Korisliigakautensa mitalit kaulassa kaudella 2018-19, Vilpas taipui Salossa pronssiottelussa pisteellä (97-98). Nyt kävi samoin, Vilpas kaatui taas pisteen marginaalilla lukemin 87-88 (46-44).

Lue lisää

KTP suuntaa sarja-avauksessa Saloon - "Vilpas on kestomenestyjä"

2021 Nokia, 2022 Kouvola ja 2023 Salo. Kolmatta kauttaan KTP-Basketin päävalmentajana oleva Roope Mäkelä opastaa suojattejaan jälleen kerran vieraskentällä Korisliigakauden avauskierroksella. KTP-Basketin avausvastustaja lauantaina alkavalla Korisliigakaudella 2023-2024 on Salon Vilpas. Hulppea Salohallihan on paikka, jossa KTP on viimeksi päättänyt liigakautensa mitalit kaulassa. Kauden 2018-2019 dramaattinen pronssiottelu päättyi KTP:n riemukkaseen 98-97-voittoon.

Lue lisää

"Realistinen tavoitteemme on päästä ylempään loppusarjaan"

Ensi vuonna Karhuvuoren urheilutalon kanssa 50 vuotta täyttävä Roope Mäkelä aloittaa kolmannen kautensa KTP-Basketin päävalmentajana Korisliigassa Salossa lauantaina. Kahdella edellisellä valmennuskaudellaan vihreävalkoiset kuudenneksi luotsanneen Mäkelän vakaa aikomus on johdattaa suojattinsa myös tällä kertaa ylempään loppusarjaan.

Lue lisää

KTP-Basketille tappio kenraaliharjoituksessa

KTP-Basket pelasi tiistaina kauden viidennen ja samalla viimeisen harjoitusottelunsa valmistautuessaan ensi lauantaina alkavaan Korisliigaan. Yhtä sarjaporrasta alempana pelaava ja vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella (David Gonzalvez) Kotkaan saapunut Tapiolan Honka yllätti monet Steveco-areenalle saapuneet katsojat hyvällä pelillään aiheuttaen KTP:lle 87-95 (43-55) -tappion. Isäntien häviön synkkyyttä lisäsi vielä pelintekijä Vincent Golsonin loukkaantuminen viimeisen neljänneksen kolmannella minuutilla.

Lue lisää

KTP-Basketilla voittotahti, kun vastassa oli Lahti

Koripallo on mielenkiintoinen ja tuloksiltaan välillä aika vaihteleva peli. KTP-Basket löi torstaina Pajulahden urheiluopistolla Lahti Basketballin, joka oli kaatanut tiistaina Lapuan Kobrat, jolle KTP oli puolestaan keskiviikkona hävinnyt. Kauden neljännen harjoituspelinsä pelannut KTP otti kolmannen voittonsa pistein 89-76 (47-38).

Lue lisää

Kobrat niukasti KTP:tä parempi

Lapuan Kobrat aiheutti KTP-Basketille harjoituskauden ensimmäisen tappion, kun vihreävalkoiset hävisivät Pajulahden urheiluopistolla pelatun pelin pistein 80-86 (46-50) keskiviikkona. Kahdessa edellisessä treenipelissään kotikentällään Kouvot ja Korihait kaatanut KTP kohtaa seuraavassa Korisliigakauteen valmistavassa kamppailussaan Lahti Basketballin Pajulahdessa torstaina.

Lue lisää

KTP löi Korihait "käsijarru päällä"

KTP-Basket otti toisessakin harjoitusottelussaan voiton, vaikka se tulikin huomattavasti vaatimattomamman esityksen jälkeen Steveco-areenassa tiistaina kuin viime perjantaina, jolloin kotijoukkue kaatoi Kouvot 38 pisteellä. KTP:n oli nyt tyydyttävä säädyllisempiin voittolukemiin Uudenkaupungin Korihaiden isäntänä. Vihreäpaidat nousivat päätösneljänneksellä kahden pisteen tappioasemasta 13 pinnan voittoon lukemiin 86-73 (46-35) päättyneessä ottelussa.

Lue lisää

KTP antoi Kouvoille kyytiä

KTP-Basket aloitti koripallokauden 2023-2024 Steveco-areenalla perjantaina vieläkin väkevämmin kuin vuosi sitten, jolloin KTP löi ensimmäisessä harjoituspelissään Kouvot 21 pisteen marginaalilla (100-79). KTP oli tällä kertaa kouvolalaisia vieraitaan samaiset 21 pinnaa parempi jo pelkästään päätöskympillä (39-18) voittaen lopulta murskaavasti 115-77 (51-38).

Lue lisää

Markise Davis korvaa Parkerin

KTP-Basket löysi nopeasti korvaajan kotiin palanneelle Orlando Parkerille. Uusi mies on 202-senttinen Markise Davis. KTP-Basket on ollut kiinnostunut Davisista jo aikaisemminkin.

Lue lisää

KTP joutuu etsimään Parkerin tilalle uuden sentterin

KTP-Basket joutuu vaihtamaan yhden amerikkalaispelaajistaan jo ennen kauden alkua. Viimeisimpänä joukkueeseen liittynyt sentteri Orlando Parker, 31, palaa kotimaahansa henkilökohtaisista syistä.

Lue lisää

Preseason käynnistyy perjantaina 8.9.2023!

Koripallofaneille odotettu hetki on vihdoin täällä! Kauden alku lähestyy vauhdilla, ja se tarkoittaa, että preseason ottelut ovat nurkan takana. Tämä on aika, jolloin joukkueet valmistautuvat huippukuntoon ja testaavat pelistrategioitaan ennen virallisen kauden alkua. Preseason on alkusoitto upealle kaudelle, ja se tarjoaa maistiaisia siitä, mitä on tulossa. Älä jää paitsi tästä innostavasta tapahtumasta!

Lue lisää

Orlando Parker täydentää KTP:n jenkkikvartetin

KTP-Basketin tulevan kauden joukkue on valmis. Viimeisimpänä rosteriin kiinnitettiin amerikkalainen sentteri Orlando Parker (31). Päävalmentaja Roope Mäkelä sanoo Parkerin tuovan joukkueeseen johtajuutta, kokemusta ja rauhallisuutta.

- Parker on (203 cm) hyvä levypallopelaaja ja kohtuullisen hyvä kolmen pisteen heittäjä, Mäkelä kertoo.

Lue lisää

Yhteistyökumppanit

2022-09/jako-logo3
2021-09/mm-kotkamills-rgb
2019-05/autosuni-logo
2022-09/footer-filmbutik-logo
2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2023-01/satama-areena
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2021-10/kotkan-energia-vaakalogot-kotkanenergia-rgb-vaaka-logo-vihrea
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/si
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency