Uutiset

KTP–Basket hankki urheilullisen blokkipelaajan

KTP-Basket on aloittanut amerikkalaisvahvistusten pestaamisen tulevalle Korisliigakaudelle. Ensimmäinen hankinta on 202-senttinen Ahmad Rand (25v.), joka pelasi viime kauden Milwaukee Panthersin riveissä NCAA-sarjaa Horizon liigassa.

Myös joukkueen johdossa on uusi nimi, kun Timo Noronkoski korvaa Heimo Heinosen joukkueenjohtajana.

Lue lisää

Miikka Marttinen Kauhajoelta KTP:hen

Karhubasketin riveissä kultaa ja hopeaa voittanut Miikka Marttinen siirtyy pelaamaan ensi kaudella Korisliigaa KTP-Basketin paidassa. Sopimus on kaksivuotinen.

- KTP on legendaarinen organisaatio. Kotkassa on ollut kiva, mutta myös vaikea pelata. Odotan innolla, että pääsen Steveco Areenalle kotijoukkueen pelaajana, Marttinen sanoo.

Lue lisää

Nousuja ja laskuja - kooste KTP –Basketin kaudesta 2022-2023

KTP-Basketin kausi 2022-2023 tarjosi voittojen ja tappioiden ohella ajoittain myös dramaattisia ja mieleenpainuviakin hetkiä.

Seurajohtokin oli tyytyväinen kauteen kokonaisuutena.

- Pelasimme iloista koripalloa ajoittaisista loukkaantumisista huolimatta, ja kausi oli lähtökohtiin nähden erittäin hyvä, toteaa KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström.

Lue lisää

Michael Pounds KTP-Basketin kakkosvalmentajaksi

KTP-Basketin valmennusjohto ensi kaudella on täysin kotkalainen, kun Michael ”Homppa” Pounds aloittaa päävalmentaja Roope Mäkelän aisaparina joukkueen kakkosvalmentajana. Poundsin sopimus on yksivuotinen.

Pounds on tehnyt pitkän uran Korisliigassa pelaajana, mutta valmennuspesti tällä tasolla on ensimmäinen. Tätä ennen Pounds on valmentanut junioreita, ja ihan menestyksekkäästikin. Vappuviikonloppuna Poundsin valmentama KTP:n U19-vuotiaiden joukkue voitti 1. divisioonan Suomen mestaruuden.

Lue lisää

Tomi Lommi palaa Kotkaan

Viimeiset kolme kautta Joensuun Kataja Basketia edustanut Tomi Lommi palaa kasvattajaseuraansa KTP-Basketiin. Lommin sopimus KTP:n kanssa on kaksivuotinen.

Seitsemän vuotta muilla parketeilla pelannut Lommi kertoo tulevansa Kotkaan hyvällä ja odottavalla mielellä.

- Uskon, että minulla on annettavaa joukkueelle, hän sanoo.

Lue lisää

Mubashar Ali siirtyy muualle

KTP-Basketia yhden kauden edustanut Mubashar Ali ei jatka enää joukkueessa ensi kaudella.

Sarjan pisimmän pelaajan, 213-senttisen Alin paras peli KTP:ssä osui heti ensimmäiseen otteluun. Vierasmatsissa Kouvoja vastaan hän teki 22 pistettä ja repi viisi levypalloa.

Loukkaantumisista kärsinyt Ali pelasi kaikkiaan vain 19 ottelua, joissa peliminuutteja kertyi keskimäärin 18. Alin pistekeskiarvo oli 9,2 (yhteensä 172) ja levypallokeskiarvo 5,8 (110).

Keskiarvoilla mitaten Ali oli KTP:n paras kolmen pisteen heittäjä 41,2 osumaprosentillaan. Kaaren takaa lähti 34 yritystä, joista 14 meni sisään.

KTP-Basket kiittää Alia kuluneesta kaudesta ja toivottaa onnea tuleviin koitoksiin.

Kimmo Kujansivu lopettaa KTP-Basketissa

KTP-Basketin kakkosvalmentajana toiminut Kimmo Kujansivu ei jatka tehtävässään enää ensi kaudella. Kujansivun pesti kesti vain yhden kauden, mutta lähtöön ei osapuolten mukaan liity mitään dramatiikkaa.

- Suunnitelmiin tuli vain muutos valmentaa muualla kuin Kotkassa. Yksi osa päätöstä oli myös halu työskennellä lähempänä Helsinkiä ja perhettä, poikansa seuran koripalloturnauksesta tavoitettu Kujansivu kertoo.

Lue lisää

KTP taas kuudes Korisliigassa - "Ihan kohtalaisen hyvä kausi"

KTP-Basket kapsahti Kataja-Basketiin kolmannen kerran Korisliigan puolivälierissä Joensuussa keskiviikkona. Näin KTP:n kausi päättyi, kun Kataja meni välieriin otteluvoitoin 3-2. Kotietu oli kova sana tässä ottelusarjassa, sillä kaikki pelit päättyivät isäntäjoukkueen voittoihin. Katajan voittolukemat olivat 93-65 (53-28). KTP:n lopullinen sijoitus sarjataulukossa on kuudes eli täsmälleen sama kuin viime kaudella.

Lue lisää

Välieräpaikka ratkeaa viidennessä puolivälierässä

KTP-Basket tasoitti otteluvoitot ja venytti puolivälierätaiston ratkaisun viidenteen otteluun. Ratkaiseva puolivälierä pelataan keskiviikkona Joensuussa.

Lue lisää

KTP-Basket kylvetti Katajaa, kun Henttosesta tuli "Heittonen"

Erinomaisesti puolustanut ja tarkasti heittänyt KTP-Basket oli kuin eri joukkue lankalauantaiseen Joensuun-reissuunsa verrattuna, kun se pöllytti Kataja Basketin nurin pistein 94-66 (48-29) pääsiäismaanantaina Steveco-areenalla pelatussa Korisliigan neljännessä puolivälieräottelussa. Puolivälieräsarja on nyt neljän kotivoiton jälkeen lukemissa 2-2. Välieräpaikka heltiää kolmella voitolla ja ratkaisuottelu pelataan keskiviikkona Katajan kotikentällä.

Lue lisää

Edessä kovan panoksen ottelu

KTP-Basket pelaa kuluvan kauden tärkeimmän ottelunsa tulevana maanantaina, kun joukkue joutuu pelaamaan selkä seinää vasten.

Lue lisää

Kataja karkasi KTP:ltä taas päätösneljänneksellä

KTP-Basket hävisi Joensuun Kataja Basketille Korisliigan kolmannen puolivälieräottelun pistein 93-70 (54-48) Joensuussa lauantaina. Kataja johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2-1. KTP:n kohtaloksi muodostui taas päätösneljännes. Ensimmäistä puolivälieräottelua KTP johti ennen viimeistä neljännestä viidellä pisteellä, mutta hävisi viimeisen 10-minuuttisen 15 pinnalla. Nyt KTP oli jo yhdeksän pistettä häviöllä kolmen jakson jälkeen ja taipui tällä kertaa ratkaisukympillä 14 pisteen marginaalilla.

Lue lisää

KTP haluaa tehdä ryöstöretken Joensuuhun

KTP-Basketin puolivälieräkoitos Kataja Basketia vastaan jatkuu lauantaina. Edellisessä ottelussa erinomaisia otteita esittänyt Juho-Matti Henttonen uskoo joukkueensa mahdollisuuksiin napata vierasvoitto.

Lue lisää

JYRKILÄ OY TARJOAA FANIMATKAN JOENSUUHUN 8.4.2023

Jyrkilä Oy tarjoaa fanimatkan Joensuuhun lauantaina 8.4.2023!
Lähde mukaan kannustamaan KTP-Basket voittoon Joensuuhun ja maksat vain pääsylipun hinnan 10€.
Mukaan mahtuu 49 nopeinta, varaa paikkasi nyt heti.

Lue lisää

Gilesin kolmoset kaatoivat Katajan

KTP-Basket tasoitti otteluvoitot 1-1:een Korisliigan puolivälierissä, kun joukkue kaatoi Steveco-areenalla Joensuun Kataja Basketin pistein 77-70 (40-37) sunnuntaina. KTP:n sankariksi nousi loppuhetkien kolmen pisteen koreillaan Jordan Giles. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran ensi lauantaina Joensuussa. Välieräpaikka irtoaa kolmella voitolla.

Lue lisää

Puolivälierätaisto jatkuu sunnuntaina

KTP-Basketin pudotuspelitaistot Kataja Basketia vastaan jatkuvat kotiottelulla tulevana sunnuntaina 2.4. ja vihreävalkoiset mielivät saada sarjan tasoihin.

Lue lisää

Kataja ratkaisi päätösneljänneksellä

KTP-Basket oli voiton syrjässä kiinni ennen viimeisen neljänneksen alkua, mutta Kataja Basket onnistui nousemaan viiden pisteen tappioasemasta 10 pinnan voittoon kotikentällään sunnuntaina. Katajan voittolukemat olivat 91-81 (43-42) Korisliigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa. Jatkoon otteluparista pääsee kolmella voitolla ja seuraavan kerran pelataan Steveco-areenalla ensi sunnuntaina.

Lue lisää

Uusia lääkkeitä keksitty Katajan kaatoon

KTP-Basket aloittaa puolivälieräurakkansa sunnuntaina 26.3. Joensuussa Kataja Basketia vastaan Roope Mäkelä kertoo viime päivien sujuneen joensuulaisten pelejä katsoen ja uusia kikkoja kehitellen.

Lue lisää

Kouvojen tehotrio oli KTP-Basketille liikaa

KTP-Basket lähtee Korisliigan pudotuspeleihin kuudennelta sijalta. Asia varmistui, kun KTP taipui Kouvoille lukemin 80-94 (42-40) ylemmän jatkosarjan viimeisen kierroksen pelissä Steveco-areenalla keskiviikkona. KTP kohtaa kolmanneksi sijoittuneen Joensuun Kataja-Basketin sunnuntaina Joensuussa pelattavassa ensimmäisessä puolivälieräottelussa.

Lue lisää

Luvassa jälleen vauhtia ja vaarallisia tilanteita

KTP-Basketin osalta yläloppusarja päättyy kotikentällä pelattavaan paikallisotteluun Kouvoja vastaan. KTP haluaa lähteä hyvillä mielin alkaviin pudotuspeleihin.

Lue lisää

Yhteistyökumppanit

2022-09/jako-logo3
2021-09/mm-kotkamills-rgb
2019-05/autosuni-logo
2022-09/footer-filmbutik-logo
2021-03/port-of-haminakotka-logo-1-rivi-rgb
2023-01/satama-areena
2019-05/datagroup
2019-08/eko
2019-05/ankkuri
2019-05/handelbanken
2019-05/kotkalogo
https://www.intersport.se/
2019-05/kymen-sanomat.svg-
2019-05/lahitapiola-kaakkois-suomi-rgb-sininen
2019-05/lamposulku
2019-05/marina-cafe-laituri-led-kuva
2019-05/min-tamminen-logo-02
2019-05/omasp-logotype-cmyk-tm-slogan
2019-05/op-kymenlaakso-rgb-vasen
2021-10/kotkan-energia-vaakalogot-kotkanenergia-rgb-vaaka-logo-vihrea
2019-05/risti-13-lukitustekniikka
2019-05/si
2019-05/steveco
2019-05/taeystuho
2019-05/visilogo
2019-05/sportia-0
2019-10/ekami-tekijo-iden-tekija-logo-mag-1024x512pix-jpg
2020-10/1603295200_stark-logo
2021-06/kso
2021-06/players

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency