Vierasvoitto jäi tavoitelistalle – Korihait kohensi asemiaan

 

KTP joutui perjantai-illan korisrallin päätteeksi jälleen pettyneeksi osapuoleksi, kun sarjapisteet jäivät Uuteenkaupunkiin.

 

Heti ottelun alussa koreja tehtailtiin tasaiseen tahtiin molempiin päihin. Noin kolmen peliminuutin kohdalla Barnesin toinen kolmonen vei KTP:n 7-10 johtoon. Molempien joukkueiden hyökkäyspään pelaaminen oli erittäin tehokasta, kun lähes jokainen hyökkäys päättyi koriin. Jakson puolivälissä tilanne oli 12-16. KTP:n ensimmäinen menetys tuli vasta kuudennella peliminuutilla, jonka jälkeen KTP:n peli-ilme muuttui menetysten myötä ja Korihait heitti tasoihin 16-16. Hetken kuluttua Korihait käväisi 18-16 johdossa, mutta KTP onnistui jakson lopussa ottamaan johtoaseman takaisin ja jakso päättyi KTP:lle 20-24.

Barnes 6p, Edwin 4p, Thomas 6p, Simms 4p, Latimer 2p, Pounds 2p.

 

KTP otti heti toisen jakson alussa aikalisän, kun Korihaiden Deng ajoi laidasta kaksi pistettä. Aikalisän jälkeen KTP vetäisi 5-0 jakson ja reilun kahden peliminuutin jälkeen tilanne taulussa oli 24-29. Tästä ottelu muuttui rikkonaisemmaksi. Virheitä ja menetyksiä nähtiin kummassakin päässä ja ottelu pysytteli tasaisena. Jakson puolivälissä Korihaiden Lehtosen kolmen tasoitti ottelun lukemiin 31-31 ja tästä ottelua jatkettiin pitkään rinta rinnan. Kaksi minuuttia ennen jakson loppua tilanne oli vieläkin tasan, 36-36. Jakson lopulla ajettiin vuorotellen kovaa korille ja vapaaheittoja sateli kumpaankin päätyyn. KTP sai viimeisen hyökkäyksen ja Thomas tasoitti puoliaikalukemiksi 42-42.

Barnes 9p, Edwin 6p, Thomas 12p, Simms 7p, Latimer 2p, Kallio 2p, Pounds 4p.

 

KTP:n heittoprosentit puoliajalla: 2p 52%, 3p 50% ja vaparit 70%.

 

Kolmas jakso alkoi kotijoukkueen van Andringan kolmosella, johon Horton vastasi välittömästi toisessa päässä. Hetki jatkettiin tasoissa, kunnes van Andringa osui kaarelta uusimisiin ja vei Korihait 55-49 johtoon. KTP:n aikalisän jälkeen Edwin otti epäurheilijamaisen virheen ja Korihait siirtyi 59-51 johtoon. Jakson puolivälin jälkeen Korihait pysytteli kuskin paikalla ja KTP:n tekeminen näytti vaikealta. Reilun kahden peliminuutin kohdalla Korihaiden Kilpinen sai epäurheilijamaisen virheen ja KTP kiri eron tilanteeseen 66-58. Jakson lopulla Kallio rikkoi kolmoselta heittävää van Andringaa ja Korihaiden johtoasema kasvoi tilanteeseen 71-60. Lopussa Pounds ajoi kaksi pistettä ja päätösjaksolle siirryttiin lukemissa 71-62.

Horton 3p, Barnes 11p, Edwin 12p, Thomas 12p, Simms 11p, Latimer 2p, Kallio 2p, Pounds 9p.

 

Päätösjakso alkoi niin ikään kolmosilla. Korihaiden Williamsin kolmoseen vastasi jälleen Horton. Kolmen peliminuutin jälkeen Edwin kavensi tilanteeksi 76-71. Jakson puolivälissä Pounds sai epäurheilijamaisen virheen ja Korihaiden Sulonen nosti joukkueensa 84-74 johtoon. KTP:n peliote näytti hetken epävarmalta, mutta onnistui kirimään eron kolmeen. Korihaiden aikalisän jälkeen ero pysytteli iskuetäisyydellä, kun koreja nähtiin molempiin päihin melko tasaiseen tahtiin. Minuutti ennen jakson loppua tilanne oli 93-87, mutta KTP ei onnistunut hyödyntämään kavennuspaikkojaan ja ottelun päätöslukemiksi kirjattiin 97-90.

 

- Hyvää oli se, että avausmatsin jälkeen pelattiin ensimmäistä kertaa vieraissa loppuun asti voitosta. Palloscreenit pelattiin tänään hyvin ja niistä saatiin helppoja koreja. Tänään kokeiltiin ensimmäistä kertaa neljää amerikkalaista yhtä aikaa kentällä ja muutenkin peluutettiin isompia minuuttimääriä pienemmällä rotaatiolla, päävalmentaja Ailus kommentoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

Ottelun pelaajiksi valittiin KTP:n Deon Edwin ja Korihaiden Marius van Andringa.

 

- Voitto tuntuu aina hyvältä. Levypallot voitettiin nyt toista kertaa peräkkäin ja nopeisiin lähdettiin hyvin. Puolustuksessa on vielä paljon parannettavaa, päävalmentaja Nikula totesi Korisliiga.fi -sivustolla. 

 

Pisteet penkiltä: KTP 24, Korihait 40. Syötöt jäi tasan 13-13, mutta muuten KTP oli tänään huonompi kaikissa kategorioissa.
 

KTP:n heittoprosentit: 2p 54%, 3p 47% (8/17) ja vaparit 60%.

 

KTP-Basket

Horton 9p/6lev/2s

Pounds 18p/2lev/2s

Barnes 11p/2lev

Latimer 2p

Edwin 19p/10lev/5s/1r

Thomas 16p/5lev/1s/4r

Simms 11p/5lev/3s/2blk

Kallio 4p/1lev/1r/1blk

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit