Viikingit seilaavat perjantaina Karhuvuoreen

 

KTP ja Vilpas kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran 27.9. Salossa, jossa Vilpas oli parempi luvuin 75-70.

 

Sarjakärki Vilppaan saldo on yhdeksän voittoa ja kolme tappiota. Joukkue laittoi alkukaudella vaihtoon takamies Canyon Barryn ja tilalle otettiin takamies Johnathan Jordan, joka on tällä hetkellä Vilppaan pistekärki 18.6 keskiarvolla. Joukkueen tehokkain pelaaja on kuitenkin Korisliigan lokakuun pelaajaksi valittu sentteri Aaron Jones tehtaillen keskimäärin 15.8 pistettä, 10.9 levypalloa ja 2.4 syöttöä ottelua kohden. Jones on tällä hetkellä liigan tehokkain pelaaja.

Vilpas on liigan toiseksi tehokkain joukkue heti Helsinki Seagullsin jälkeen. Hieman yllättäenkin Vilpas ei johda liigaa yhdessäkään kategoriassa, mutta on tietysti kärkipäässä lähes kaikessa. Takamies Teemu Rannikko on ei niin yllättäen syötöissä liigassa toisena 6.4 keskiarvolla.

Viimeksi Vilpasta vastaan ottelu saattoi kaatua KTP:n huonoihin kaukoheittoihin. Nyt KTP on kuitenkin parantanut roimasti kaukoheittopeliään, joten nähtäväksi jää millaiseksi ottelu muokkautuu tällä kertaa.

 

- Vähintäänkin haastava lähtökohta ottelulle. Pitkä vieraspelimatka Lapualle takana, josta kotiuduttiin yöllä. Nyt katseet pitäisi kääntää KTP:hen, joka on saldoaan paljon parempi joukkue. Heillä on alkukaudesta muutamia kirveleviä tiukkoja tappioita, mutta he ovat taistelleet voitosta melkein kaikissa peleissä. Meidän täytyisi pikku hiljaa löytää parempi tasaisuus vieraspeleihin. Etenkin nuoret pelaajamme, niin jenkit kuin suomalaiset, ovat esittäneet hyvin vaihtelevia otteita vieraspeleissä. Nyt olisi tarpeen pelata ehjä 40 minuuttia, jos haluamme Karhuvuoresta pisteet himaan, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kertoi Korisliiga.fi -sivustolla. 

 

Vilppaan kokoonpano: Carberry, Hawkins, Koivisto, Luosmaa, Nenonen, Rannikko, Jordan, Kivimäki, Laine, Kuukkanen, Jones.

 

Sarjassa yhdeksäntenä oleva KTP lähtee otteluun hakemaan toista peräkkäistä voittoa. KTP:llä on kasassa kolme voittoa ja seitsemän tappiota, mutta parannuksen merkkejä on ilmassa. Esimerkiksi laituri Jermont Horton upottaa tällä hetkellä kolmoset peräti 46.9%-sesti ja Seagulls -ottelussa joukkue esitti ihailtavaa taistelua kentän kummassakin päässä.

 

- Kärkijoukkue Vilppaalla on jo 7 ottelun mittainen voittoputki päällä. Tavoite on pistää se poikki. Helppoa se ei tietenkään ole, mutta nöyränä lähdemme taistelemaan Suomen maajoukkue trion eli Mikko Koiviston, Teemu Rannikon ja Juho Nenosen vahvuuksia vastaan. Myös amerikkalaisnelikko on vahva joka alueella. Esimerkiksi Aaron Jones on atleettinen ja tehokas pick and roll pelaaja ja takamies Johnathan Jordan aiheuttaa vaikeuksia nopeudellaan sekä on myös Salon paras pistemies. 

- Niinkuin aina, voittoa haetaan puolustuksen kautta. Palloskriineissä pärjääminen ja vastustajan yksilöiden vahvuuksien tiedostaminen. 1vs1 pärjääminen Salon takakentän kanssa, jotta ei jouduta auttamaan liian helposti. 

- Salo on sarjan parhaita juoksemaan nopeita hyökkäyksiä, joten hyökkäyksessä pallosta huolta pitäminen nousee suureen arvoon. Pyritään pelaamaan nopeasti yli puolen kentän, mutta samalla ymmärtäen kontrolloida ja hallita palloa. Paras vastustajan nopeiden ehkäisy on hallittu hyökkäys, päävalmentaja Ailus kertoi.

 

KTP:n kokoonpano: Horton, Herrala, Pounds, Barnes, Latimer, Lehtoranta, Edwin, Thomas, Simms, Kallio (GTD).

Tästä voidaan päätellä, että viime ottelussa jalkansa loukkanneen Ilmari Kallion tila ei ole vakava ja on jopa mahdollista nähdä hänet kentällä. Mikael Aalto on vielä toistaiseksi sivussa. 

 

 

Tervetuloa Steveco Areenalle kannustamaan KTP voittoon perjantaina 10.11. kello 18.30! Ennakkolippuja myy Prisma, Kotka.

 

 

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

Yhteistyökumppanit