Viikinkilaiva rantautuu tänään Kotkaan

 

KTP kohtaa perjantai-illan kotiottelussa toistamiseen tällä kaudella Salon Vilppaan. Ensimmäisessä kohtaamisessa Salossa, joka käytiin Korisliigan avauskierroksella 5.10. oli Vilpas parempi luvuin 58-86.

 

Vilpas on pelannut kymmenen ottelua, joista on onnistunut viemään pisteet kuudesti ja on sarjataulukossa kolmantena. Tällä hetkellä joukkueen paras pistemies on yhdysvaltalaislaituri Desmond Williams 15.2 pistekeskiarvollaan. Kotkasta Saloon siirtyneen Michael Poundsin keskiarvotehot ovat kymmenen ottelun jälkeen 5.5 pistettä, 1.6 levypalloa ja 1.4 syöttöä. (Kolmoset 42.9%, Korisliigan 7.)
Kumpikin joukkue lähtee otteluun tappio alla. 

 

- Joukkueilla on varsin erilaiset lähtökohdat otteluun. Me pelasimme Seagullsia vastaan keskiviikkona ja KTP pelasi viimeisen pelin pari viikkoa sitten. On sanomattakin selvää, että meille tärkein asia on palautua keskiviikon pelistä ja löytää energiaa perjantaille. KTP on pitänyt kaikki joukkueet ahtaalla Karhuvuoressa, joten vastassa on erinomainen kotijoukkue. KTP pelaa todella aggressiivisesti puolustuksessa ja heillä on muutamia erinomaisia yksilöitä hyökkäyksessä. Tähän puolustukseen "sopeutuminen" ja Kotkan pelin hidastaminen on meille avainasioita, Salon Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kertoi Korisliiga.fi -sivustolla.

 

KTP on pelannut yhdeksän ottelua, joista kolme on voittoja. Sarjataulukossa se riittää yhdeksänteen sijaan. KTP:n Gay jatkaa edelleen Korisliigan pistekuninkaana 22.6 pistekeskiarvollaan. (Myös Korisliigan tehokkain pelaaja 21.6 arvolla.)   

 

- Kahden viikon tauon jälkeen meidän pitäisi olla valmiina. Kauden avauksessa hävisimme rumasti Salossa, nyt tuloksen pitäisi olla ihan toisenlainen. Puolustus on toiminut hyvin ja sen kautta lähdemme tälläkin kertaa, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi.

 

KTP:n kokoonpano: Pratt, Young (GTD), Herrala, Gay, Kaukiainen, Barnes, Amzil, Rosqvist, Nyman, Kopio, Tuomala, Walker.

 

Tervetuloa Steveco Areenalle kannustamaan KTP voittoon perjantaina 18.11. klo 18.30!

 

TEKSTI: Rolf Luik KUVA: Mikko Mäkelä

 

Yhteistyökumppanit